باورش سخت است، اما در لیگ معتبر ایتالیا که تیمهای سرشناسی همچون اینتر، آث میلان، لاتزیو، آ اس رم و … حضور دارند، ۹ سال پیاپی است که بانوی پیر به مقام قهرمانی میرسد! در این بین، یوونتوس تنها نیست. بایرنمونیخ هم امسال برای هشتمین بار متوالی به قهرمانی در بوندس لیگا دست یافت. سلتیک هم در اسکاتلند نهمین قهرمانی پیاپی را کسب کرد. نکته جالب این است که به رغم رقابت ها، این قهرمانیهای پیاپی زمینه اتهام زنی و توهین و زیرسوال بردن موفقیت یک تیم توسط بقیه تیمها را فراهم نمیکند. کسب پیاپی عنوان قهرمانی چند تیم در لیگهای معتبر دنیا، بهانهای شد که نگاهی دقیقتر داشته باشیم به باشگاههایی که این قهرمانیها را به دست آوردند، زیرا در ورزش حرفهای و به ویژه فوتبال، دفاع از عنوان قهرمانی به مراتب سختتر و چالشیتر از کسب آن عنوان است. در پرونده امروز زندگیسلام، از شاخصترین تیمهایی که موفق به کسب قهرمانیهای پیاپی شدند، خواهیم گفت و دلایل این اتفاق.
نهگانه بانوی پیر
کشور: ایتالیا
باشگاه: یوونتوس
تعداد قهرمانی پیاپی: ۹
یوونتوس امسال برای نهمین بار پیاپی به عنوان قهرمانی سری آ ایتالیا رسید تا سن حسرت رقبایش برای قهرمانی در نزدیکی دو رقمی شدن باشد. بانوی پیر امسال با مائوریتسیو ساری که برکنار هم شد، نهمین قهرمانی متوالیاش را جشن گرفت تا رقبای اهل میلان و رم همچنان در حسرت قهرمانی بمانند. این تیم ایتالیایی از سال ۲۰۱۲ و پس از عبور از بحران رسوایی مالی و سقوط به سری B، روند قهرمانیهایش را آغاز کرد و تا امروز تیمی توان متوقف کردنش را نداشته، هرچند امسال اینترمیلان با مربیگری آنتونیو کونته فصل را در فاصله یک امتیازی یوونتوس به پایان رساند تا زنگ خطری بزرگ برای تیم تورینی به صدا در آورد.
یوونتوس که در سال ۲۰۰۶ در ماجرای معروف «کالچوپولی» به سری بی سقوط کرده بود بلافاصله به سریآ بازگشت، اما تا بازیابی قدرت سابقش چند سالی فاصله داشت که در این چند سال شانس هم با این تیم همراه بود و نسل طلایی دو تیم میلان و اینتر با بازنشستگی بازیکنانی مانند گتوزو، سیدوروف، زانتی، نستا، اینزاگی و … روبهرو شد تا رقبای همیشگیاش هم تضعیف شوند و آندره آنیلی مدیر و مالک یووه هم با خرید استعدادهای بزرگی مانند پائولو دیبالا، داگلاس کاستا، الکس ساندرو، مانژوکیچ، آندره پیرلو و این اواخر هم کریستیانو رونالدو تیمی رویایی بسازد که در لیگ ایتالیا یکه تازی کند. البته در یکی دو سال اخیر ناپولی و اینتر میلان، سفید و سیاه پوشان تورینی را در کسب اسکودتو اذیت کردند و پیشبینی میشود با نتایج درخشان میلان با استفان پیولی و زلاتان ابراهیموویچ سال آینده یوونتوس کار بسیار سختتری هم در لیگ ایتالیا داشته باشد.
در این چند سال یوونتوس دو بار هم به فینال لیگ قهرمانان اروپا راه یافت که یک بار مغلوب بارسلونای لویئز انریکه و بار دیگر مغلوب رئال مادرید زیدان شد و دستش از این جام کوتاه ماند تا همچنان جای این جام در ویترین بوفون دروازهبان چهل و دو ساله این تیم خالی باشد و قهرمان ۹ ساله ایتالیا توفیق قارهای کسب نکند.
حکمرانی ۸ ساله مونیخیها
کشور: آلمان
باشگاه: بایرنمونیخ
تعداد قهرمانی پیاپی: ۸
بایرنمونیخ که در دهه نود به سبب اتفاقات حاشیهای فراوانش به «اف سی هالیوود» مشهور شده بود، امسال هشتمین جام پیاپی را بالای سر برد تا از این حیث در بوندس لیگا دست نیافتنیتر شود. مردان قرمز پوش شهر مونیخ که با درخشش مهاجمشان یعنی رابرت لواندوفسکی حتی در سالی که نیمکتشان ثبات هم نداشت و مربی عوض کردند با اقتدار در لیگ آلمان اول شدند تا برای هشت سال دست دورتموند، رقیب مستقیمشان و دیگر تیمها را از جام کوتاه کنند.
آخرین قهرمانی دورتموند در لیگ آلمان سال ۲۰۱۲ بوده و از ۲۰۱۳ حکمرانی مونیخیها آغاز شده است. بایرن که نسبت به دیگر تیمهای لیگ آلمان بودجه و شرایط بهتری دارد با خرید بازیکنان بزرگ از رقبایش فاصله گرفته است. یک اتهامی که رقبای بایرنمونیخ به این تیم وارد میکنند این است که هر ساله ستارههای بوندس لیگا را جمع میکند تا توسط حریفان در لیگ غافلگیر نشود و نمونههایی هم که برای این ادعا ذکر شده به این شرح است؛ در این دو دهه زی روبرتو و میشائیل بالاک که با لورکوزن تا فینال لیگ قهرمانان پیش رفته بودند، هردو جذب بایرن شدند و متس هوملس، رابرت لواندوفسکی و ماریو گوتزه کاپیتان و ستارههای رقیب بایرن یعنی دورتموند به این تیم آمدند. از دیگر خریدهای مهم بایرن از رقبا میتوان به مانوئل نویر از شالکه، ماریو گومز از اشتوتگارت، ماریو مانژوکیچ از ولفسبورگ، لوکاس پودولسکی از کلن و لوییس گوستاوو از هوفنهایم اشاره کرد.
با توجه به بازیهای چشمنواز بایرنمونیخ در لیگ آلمان و لیگ قهرمانان اروپا که این تیم را به یکی از اصلیترین گزینههای قهرمانی این رقابتها هم تبدیل کرده، احتمال اینکه سلطه مونیخیها بر بوندس لیگا در سالهای بعد هم ادامه یابد، بسیار زیاد است.
چهارگانه سرخپوشان ایرانی
کشور: ایران
باشگاه: پرسپولیس
تعداد قهرمانی پیاپی: ۴
تیم سرخ پوش پایتخت که امسال موفق به کسب ششمین قهرمانی خود در تاریخ لیگبرتر فوتبال ایران و چهارمین قهرمانی متوالی خود در این رقابتها شد از هر دو حیث تعداد قهرمانی و قهرمانی متوالی رکورددار است. پرسپولیس بعد از یک نایب قهرمانی که به خاطر تفاضل گل اتفاق افتاد، ۴ سال است که دست از سر جام قهرمانی لیگ برتر برنمیدارد. البته دوستداران این تیم حتما دوران سخت پرسپولیس را پیش از این چند سال به یاد دارند.
سال ۹۵ بود که محمدحسین نژادفلاح به عنوان مدیر موقت پرسپولیس انتخاب شد و منصوب کردن برانکو ایوانکوویچ به عنوان سرمربی تیم پرسپولیس به مهمترین تصمیم فوتبالی چند سال اخیر این تیم تبدیل شد. برانکو که با فوتبال ایران آشنا بود و با علم به تمام مشکلات، پرسپولیسی شد، سه کار مهمش مقابله با بازیکن سالاری و میدان دادن به جوانان و ایجاد ثبات در تیم بود. البته برانکو در ابتدای اولین فصل کاملی که تیم را در اختیار داشت تا رتبه شانزدهم هم سقوط کرد، اما حمایت مدیریت و صبوری هواداران باعث شد تیم مجدد اوج بگیرد و در این بین یک اتفاق پرسپولیس و فوتبال ایران را به شوک فرو برد و آن هم درگذشت هادی نوروزی کاپیتان پرسپولیس بود. بعد از آن اتفاق، تیم سرخپوش پایتخت برای هدیه جام قهرمانی به روح کاپیتان فقید میجنگید، اما دنیای فوتبال خواب دیگری برای مردان برانکو دیده بود و آنها در هفته آخر لیگ و با تفاضل گل جام قهرمانی را به استقلال خوزستان واگذار کردند و هوادارانشان آنها را مانند تیم قهرمان تشویق کردند و این فصل پر فراز و نشیب چنان اتحادی در این تیم ایجاد کرد که تا چهار سال بعد آنها را بر قله فوتبال ایران نگه داشت و پرسپولیس سه فصل بعد از آن را با اقتدار قهرمان شد و هر دو فصل عنوان آقای گل هم از آن یک قرمزپوش بود و البته در فصل سوم در کنار قهرمانی لیگ قهرمان جامحذفی هم شدند.
این مربی چنان همدلی در پرسپولیس ایجاد کرده بود که محرومیت از دو پنجره نقل و انتقالات و رفتن ستارهها هم مانع موفقیتش نشد و تیم محرومش از خرید بازیکن با چند جوان زیر بیست سال تا فینال لیگ قهرمانان آسیا پیش رفت و حفظ اسکلت اصلی تیم در لیگ فعلی هم حتی در غیاب برانکو ایوانکوویچ بازهم برای این تیم قهرمانی با اختلاف زیاد و چهار هفته مانده به پایان لیگ به ارمغان آورد.
از سلتیک تا سالزبورگ
در دیگر لیگهای دنیا هم قهرمانیهای متعدد اتفاق میافتد، اما کمتر مورد توجه رسانهها قرار میگیرد. در لیگ اسکاتلند، اتریش، آذربایجان و … هم تیمهایی هستند که از قهرمانی خسته نمیشوند. تیمهایی که از جوانب مختلف نسبت به حریفانشان برتری دارند و در ادامه، نام و تعداد قهرمانی متوالی آنها را خواهید دید.
۹ قهرمانی پیاپی سلتیک
پس از تایید لغو فصل ۲۰۱۹-۲۰۲۰ لیگ اسکاتلند به دلیل شیوع ویروس کرونا، سلتیک رسماً به عنوان قهرمان این رقابتها معرفی شد. در فاصله ۸ هفته تا پایان این رقابتها، سلتیک با ۱۳ امتیاز اختلاف نسبت به رنجرز به عنوان قهرمان انتخاب شد. این عنوان از سال ۲۰۱۲ در تصاحب سلتیک است.
۹ قهرمانی پیاپی لودوگورتس رازگراد
باشگاه فوتبال لودوگورتس رازگراد یک باشگاه فوتبال در شهر رازگراد واقع در کشور بلغارستان است. این باشگاه ثروتمندترین باشگاه کشور بلغارستان به شمار میرود. این باشگاه در تاریخ ۱۸ ژوئن ۲۰۰۱ بنیانگذاری شده است و تیم ریشهدار و با سابقهای محسوب نمیشود. با این حال و از سال ۲۰۱۲، جام قهرمانی را هر فصل به دست آورده است و معلوم نیست که تا چه زمانی به این روند ادامه خواهد داد.
۷ قهرمانی پیاپی سالزبورگ
باشگاه سالزبورگ در بوندسلیگای اتریش توپ میزند. این باشگاه اولین عنوان قهرمانی خود در لیگ کشورش را سال ۱۹۹۴ کسب کرد. این تیم از سال ۲۰۱۳ به این طرف، قهرمان بلامنازع لیگ اتریش است.
و، اما چند تیم دیگر …
همچنین اسامی باشگاههایی همچون باته بوریسوف در لیگ بلاروس با ۱۳ قهرمانی پیاپی، باشگاه لینکلن در لیگ جبلالطارق با ۱۴ قهرمانی، آپوئل در لیگ قبرس با ۷ قهرمانی و قرهباغ در لیگ آذربایجان با ۷ قهرمانی در این فهرست دیده میشوند.
هت تریک پیاسجی پولدار
کشور: فرانسه
باشگاه: پاری سنژرمن
تعداد قهرمانی پیاپی: ۳
باشگاه متمول پاریسیقطری که طرفداران فوتبال آن را به هزینههای سرسام آور میشناسند در لیگ فرانسه برای سومین سال پیاپی قهرمان شد. البته این قهرمانی کاملا در زیر سایه شیوع ویروس کرونا قرار داشت، زیرا لیگ فرانسه ناتمام ماند و با توجه به فاصله پاری سنژرمن با رقبایش، فدراسیون فوتبال فرانسه این باشگاه را به عنوان قهرمان این رقابتها معرفی کرد. این تیم در هشت سال گذشته فقط یک بار آن هم در سال ۲۰۱۷ رقابت بر سر قهرمانی لوشامپیونا را به تیم موناکو واگذار کرده و هفت عنوان قهرمانی از جمله سه جام اخیر را با اقتدار به دست آورده است.
این باشگاه تا پیش از سال ۲۰۱۱ حتی برای کسب عناوین داخلی هم مشکل داشت و آخرین قهرمانی آنها به سال ۱۹۹۴ باز میگشت و زیر سایه تیمهای دیگری مانند المپیک لیون بود که هم در لیگ قهرمانان اروپا خوش میدرخشید و هم در سالهای پسا دوهزار هفت عنوان قهرمانی پیاپی در فرانسه کسب کرده بود، اما ورق از سال ۲۰۱۱ برگشت و سرمایه گذاران قطری با خرید این باشگاه پاریسی نگاهها را به این باشگاه خیره کردند و با خریدهای بزرگ، پاری سنژرمن را در سطح اروپا مطرح کردند و در ابتدا تیاگو سیلوا، ستاره خط دفاعی آ. ث. میلانی را به خدمت گرفتند که آخرین قهرمانی پیش از قهرمانیهای یوونتوس را کسب کرد و دیوید بکهام، جی جی بوفون، کاوانی و دیماریا هم در مدتی بعد به این تیم پیوستند تا در لیگ داخلی فرانسه بیش از پیش دست نیافتنی شوند. در ضمن، بزرگترین خریدشان که البته بزرگترین نقل و انتقال تاریخ فوتبال هم هست، خرید نیمار با ۲۲۲ میلیون یورو از بارسلونا بود تا در کنار کیلیان امباپه، زوجی طلایی برای رساندن مالکان قطری به آرزوهای شان تشکیل دهند.
در لیگ گذشته امباپه با ۳۳ گلآقای گل شد و در مجموع هم کاوانی برترین گلزن باشگاه است. پیاسجی، اما هرچه در لیگ فرانسه بیرقیب و یکه تاز است در رقابتهای اروپایی توفیقی نداشته است. در این سالها به دست تیمهای مختلف حذف شده تا نشان دهد زمانی که رقابت تا حدودی عادلانهتر میشود و در رقابت قارهای شرکت میکند تنها پول کارساز نیست! مهمترین مثال از حذفهای این تیم هم که در خاطر تمام فوتبال دوستان ماندگار شد، مقابل بارسلونا رقم خورد و در حالی که بازی رفت را چهار بر صفر پیروز شده بودند در بازی برگشت شش بر یک مغلوب شدند و از دور رقابتها کنار رفتند.
منبع: خراسان
ثبت دیدگاه