هادی کریمی اصل اظهار داشت: درحال حاضر ۲۰۰ سالمند در دو مرکز شبانه روزی استان نگهداری میشوند و ۵۰ تن از خدمات تنها مرکز روزانه قم و ۱۰۰ تن نیز از خدمات ویزیت در منزل به طور متناوب استفاده میکنند.
وی با بیان اینکه جمعیت کشور و به تبعیت از آن قم به سمت سالمندی پیش میرود، بیان داشت: مطابق پیش بینیها و برآوردهای صورت گرفته از سوی کارشناسان تا حدود سه دهه آینده سن ۲۰ تا ۳۰ درصد جامعه بیش از ۶۰ سال خواهد بود.
حدود ۱۱۰ هزار سالمند در قم زندگی می کنند که هشت درصد کل جمعیت این استان را تشکیل میدهند.
وی پیشگیری و همچنین درمان و توانبخشی را از جمله موضوع های مهم در دوره سالمندی عنوان کرد و افزود: در صورت عدم پیشگیری های لازم و اصلاح نکردن سبک زندگی جوانان و میانسالان جامعه، در دوره سالمندی با هیچ اعتباری نمی توان خدمات درمانی را ارائه داد.
وی بیان داشت: سالمندی دوره بروز و ظهور بیماری های مزمن و همچنین معلولیت ها و ناتوانایی هایی جسمی و ذهنی است، و با توجه به ناکافی بودن اعتبارات دولتی برای رفع این مشکل ها، مساله پیشگیری باید در دستور کار قرار بگیرد.
این مسئول بهترین پیشگیری را اصلاح سبک زندگی عنوان کرد و گفت: انجام به موقع مراقبت های بهداشتی توسط کارشناسان مستقر در مراکز و پایگاه های بهداشتی از مصادیق بارز پیشگیری است.
کریمی اصل ، در متن خانواده بودن و همچنین حفظ حرمت سالمندان در درون خانواده را نیز دومین مصداق پیشگیری در دوران سالمندی خواند و ابراز داشت: سالمندان در خشت خام چیزهایی را میبینند که امکان دیدن آن در آینه برای جوانان وجود ندارد از این رو باید از این گنجینه های دانش و خرد در خانواده استفاده شود.
مدیرکل بهزیستی قم یادآور شد: خدماتی که از طرف بهزیستی به سالمندان داده می شود، ویژه معلولان و نیازمندان است و عمدتا با حضور تیم توانبخشی در منزل صورت می گیرد.
وی اضافه کرد: بخشی از خدمات به سالمندان استان از طریق مراکز ۲۴ ساعته ارائه می شود و مراکز جدیدی نیز در دست احداث است، چرا که نیاز امروز و آینده استان می باشد. /ایرنا
ثبت دیدگاه