شنبه, ۶ مرداد , ۱۴۰۳ 21 محرم 1446 Saturday, 27 July , 2024 ساعت ×
دامداران از نهاده‌های دامی بومی استفاده کنند
21 مهر 1398 - 14:17
شناسه : 9381
2

رییس بخش ذرت و نباتات علوفه ای مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر وزارت جهاد کشاورزی گفت: با توجه به تحریم برخی نهاده‌های دامی مانند ذرت و سویا باید از گیاهان و گونه‌های بومی استفاده شود.

علی ماهرخ در جلسه اصلاح الگوی کشت در قم اظهار داشت: سالانه بیش از ۹ میلیون تن دانه ذرت و ۳ میلیون تن کنجاله سویا وارد کشور می‌شود که در شرایط تحریم به تولید کشور ضربه می‌زند بنابراین باید به دنبال الگوی کشت و کاشت گونه های مشابه و رفت.

وی  با اشاره به روند کشت کینوآ در قم گفت: کشت آزمایشی این گیاه که به خاویار گیاهی معروف استان همچنان با رویکرد اصلاح الگوی کشت در این استان  ادامه می‌یابد.

کینوآ گیاهی دانه دار و بومی کشورهای آمریکای جنوبی است و دوره کشت آن بین چهار تا پنج ماه زمان می برد و  دارای درصد بالایی از پروتئین، آهن، منیزیم  و فیبر است و شیوه مصرف آن شباهت زیادی به شیوه مصرف غلات دارد.

از گیاه کینوا در زمینه تولید ماکارونی، پفک و سایر صنایع غذایی تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی و  افزایش کیفیت فرآورده های حاصل از غلات می توان استفاده کرد.

مهمترین ویژگیهای گیاه کینوا سازگاری با شرایط مختلف آب و هوایی، هزینه پایین تولید و داشتن پروتئین بالا و مقاوم به کم آبی است.

وی گفت:‌گونههای گیاهی کینوآ و چغندر گیاهی ۲ نوع از گیاهانی است که به دلیل مصرف آب بهینه می تواند در قم رونق بیشتری بگیرد.

وی اهمیت توسعه آبیاری زیرسطحی را مورد توجه قرار داد و تصریح کرد: توسعه آبیاری زیرسطحی بهره وری آب در مزارع کشاورزی و باغی را به صورت فزاینده ای افزایش داده است.

ماهرخ  با اشاره به اهمیت مساله الگوی کشت بیان کرد: ایران از روزگاران قدیم با مشکل خشکسالی روبه رو بوده و از همین روز نیز کشت پاییز همواره در کشور رونق داشته است.

قم استانی پیشرو در بخش کشاورزی است

مدیر اداره زراعت سازمان جهاد کشاورزی قم نیز دراین جلسه گفت:  سالانه بیش از ۷ هزار و ۳۴۰ هکتار از اراضی قابل کشت استان زیر کشت محصول یونجه برای تامین نیاز واحدهای دامی استان به علوفه میرود.

مجید حمیدی تاکید کرد: در استان قم بالغ بر ۱۲ هزار کشاورز وجود دارد که از نظر کشاورزی مدرن و علمی در سطح کشور پیشرو هستند.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی قم نیز گفت: استان قم در اجرای الگوی بهره وری آب و افزایش بهره وری این منبع مهم از استانهای برتر کشور در چهار سال گذشته بوده است.

محمدرضا نایینی با بیان اهمیت افزایش بهره وری آب ادامه داد: با بهره وری بیشتر آب، شاخص ارزش افزوده کشاورزی نیز وضعیت بهتری به خود میگیرد.

وی بیان داشت: توجه به محصولات جدید و کم آب بر مانند کشت گونه گیاهی خار شتر برای جایگزینی یونجه باید به صورت جدی در سطح استان دنبال شود. /ایرنا

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.