چهارشنبه, ۱۴ آذر , ۱۴۰۳ 3 جماد ثاني 1446 Wednesday, 4 December , 2024 ساعت ×
فرماندار: مشکل آب شرب ۳۳ روستای قم باید برطرف شود
16 مهر 1398 - 12:57
شناسه : 9255
2

فرماندار قم گفت: ۳۳ روستای قم باوجود دارا بودن سکنه تحت پوشش تاسیسات شرکت آبفا نیست که این مشکل باید هر چه سریع‌تر برطرف شود.

مرتضی حیدری در دومین جلسه شورای بهداشت شهرستان قم، افزود: بر اساس آمار ۱۵۱ روستای قم تحت پوشش تاسیسات آب و فاضلاب روستایی هستند و ۳۳ روستا به دلیل نبود اعتبار فاقد پوشش می‌باشند.

وی بابیان این‌که آبفا جزو دستگاه‌هایی است که حداکثر تخصیص اعتبار را دریافت می‌کند، اضافه کرد: باید اولویت روستاها برای تخصیص اعتبار تعیین شود.

وی با تاکید بر این‌که باید راهبردی ویژه برای این امر اندیشیده شود، بیان کرد: بخشداران، شوراها و دهیاران مسئولیت این کار را بپذیرند و علاوه بر اطلاع‌رسانی، مراقبت‌های بهداشتی لازم را داشته باشند.

حیدری با اشاره به این‌که جابه‌جایی جمعیت از روستاها به شهرها افزایش‌یافته است،‌ تصریح کرد:‌ با توجه به این‌که زندگی لذت بخشی در روستاها فراهم است، اگر مراقبت شود این جابه‌جایی جمعیت معکوس خواهد شد.

وی در ادامه گفت: فاضلاب ۵۰ درصد مناطق مسکونی شهر قم به شبکه فاضلاب شهری متصل نیست و ۵۰ درصد دیگر جمع‌آوری و به سه تصفیه‌خانه هدایت می‌شود.

وی افزود: اتصال ۵۰ درصد شهر قم به شبکه آبفا اعتبار هنگفتی نیاز دارد که به‌سادگی قابل تامین نیست و از سوی دیگر نمی‌شود نادیده گرفت؛ آبفای شهری باید سریع‌تر به این مشکل رسیدگی و راهکارها را ارائه کند.

فرماندار قم همچنین تصریح کرد: اگر برخی مشکلات پساب فاضلاب در بخش‌ها مربوط به تصفیه‌خانه‌های فاضلاب باشد، شرکت آبفا مسئول است و باید پاسخگو باشد.

وی تاکید کرد: اگر گزارشی برسد که سبزی جات و صیفی‌جات در مزارعی به‌وسیله فاضلاب آلوده آبیاری می‌شود، تمام این محصولات نابود خواهد شد.

وی بابیان این‌که این مساله سلامت عمومی را به خطر می‌اندازد، افزود: بخشداران ابتدا اخطار دهند و در صورت عدم رسیدگی، ما تصمیم به قلع‌وقمع و نابودی مزارع خواهیم گرفت.

حیدری خاطرنشان کرد: با توجه به این‌که در برخی نقاط ۲ محصول یونجه و پسته توسط فاضلاب آبیاری می‌شود،‌ مرکز بهداشت بررسی نماید تا اگر ازنظر بهداشتی مشکل دارد، برطرف شود.

وی در ادامه گفت: برخی اقدام ها در استان نیازمند همکاری و مشارکت بین دستگاه‌های مختلف است، ولی در قم نسبت به این مساله با خلاء بزرگی مواجه هستیم و بعضی کارها رهاشده است.

وی افزود: مسئولان علت رها شدن کارها را هم تکرار می‌دانند و یا می‌گویند قانون در این زمینه سکوت کرده، درحالی‌که در هیچ‌کدام از موارد قانون سکوت نکرده است.

حیدری اضافه کرد: اگر قانونی در مساله ای وجود ندارد، دستگاه‌های اجرایی موظف هستند این مساله را به نمایندگان مجلس شورای اسلامی منتقل نمایند تا خلاءها برطرف شود.

وی همچنین با اشاره به درایت دستگاه قضا در برخورد با متخلفان، بیان کرد: اگر دستگاه قضایی از ابتدا این‌چنین با جدیت ورود می‌کرد، شاهد تخلف‌ها در بخش‌های مختلف نبودیم.

وی افزود: دستگاه‌های اجرایی بدانند مراقبت شدید است و در مقابل مسئولیتی که دارند باید پاسخگو باشند و شرایط جدی‌تر از قبل شده است.

بخشدار بخش مرکزی قم نیز گفت: از ۳۳ روستایی که تحت پوشش تاسیسات شرکت آبفا نیست، ۲۲ روستا با تانکر آب‌رسانی می‌شود.

سید داود حاج حسینی افزود: برای اتصال روستاهای استان به تاسیسات شرکت آبفا بیش از یک هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است.

کارشناس مسئول بهداشت محیط شهرستان قم نیز گفت: در راستای کنترل کیفیت آب شرب روستایی، از ابتدای امسال تاکنون ۱۷ هزار و ۴۱۳ مورد کلرسنجی و در پنج ماه امسال ۷۷۸ نمونه میکروبی از منابع آب شرب روستایی انجام‌شده است.

علی فروغی خاطرنشان کرد: ۳۳ روستای قم دارای سکنه می‌باشند، ولی تحت پوشش شبکه آبفای روستایی نیستند.

معاون بهره‌برداری شرکت آبفار قم نیز گفت: خدمات‌رسانی این شرکت به روستاهای دارای کمتر از ۲۰ خانوار تعریف‌نشده، ولی اگر زیرساخت آماده شود روستاها تحت پوشش قرار خواهند گرفت.

سید احسان صائبی نیا بابیان این‌که پارسال ۳۷ میلیارد ریال برای نگهداری تاسیسات روستایی اختصاص یافت، افزود: آب و فاضلاب روستایی قم ازنظر آب مطلوب رتبه نخست را در کشور دارد.

رضا انصاری مدیر کنترل کیفت شرکت آب و فاضلاب قم نیز گفت: ۳۵ درصد فاضلاب قم جمع‌آوری و وارد سه تصفیه‌خانه موجود در شهر می‌شود و مناطقی از شهر که تحت پوشش شبکه جمع‌آوری نیست، دارای چاه جذبی می‌باشد. /ایرنا

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.