سید رضا موسوی مشکینی در نهمین جلسه شورای معادن قم در تالار امام جواد (ع) استانداری اظهار داشت: سازمان حفاظت محیط زیست کشور نیز به این موضوع تاکید کرده و نمونه مشابه آن نیز در دریاچه ارومیه درحال اجراست.
وی تصریح کرد: نباید سالیانه چند میلیون متر مکعب آب را از دریاچه نمک خشک کنیم، بعد شاهد کم آبی دشتهای استان و کاهش حجم آب چاه ها و خشکسالی باشیم.
مدیرکل محیط زیست قم بیان کرد: نظر نهایی سازمان محیط زیست که آن را به صنعت، معدن و تجارت نیز اعلام کردیم، اجرای طرح به صورت مدار بسته میباشد، و اگر قرار است شورابه ای برداشت شود با این تکنولوژی باید به داخل دریاچه برگردد.
دریاچه نمک در ناحیه شرقی قم و در حد فاصل سه استان قم، سمنان و اصفهان قرار گرفته و بزرگترین دریاچه فصلی و فراشور کشور است که حدود ۲۰۰ هزار هکتار وسعت داشته و یک سوم آن در محدوده جغرافیایی قم قرار گرفته است. این دریاچه دارای ساختار زمین شناختی کم نظیر شامل پوسته نمکی و حاشیه باتلاقی است که در سال های اخیر به دلیل خشکسالی و تخصیص نیافتن حقابه آن به یکی از کانون های فعال ریزگردها در منطقه تبدیل شده است.
وی تاکید کرد: ما نمیتوانیم طراز آبی دریاچه نمک را به امید اینکه می خواهیم یک سری مواد معدنی برداشت کنیم، کاهش دهیم. /ایرنا
ثبت دیدگاه