برنامههای عزاداری در بارگاه ملکوتی حضرت معصومه (س) که از ابتدای ماه محرم سیاهپوش شده است، در حال برگزاری است و دستههای عزاداری درحالیکه پرچمهای سیاه بر دست داشته، بر سر و سینه زده و سوگواری میکنند.
دستههای عزاداری سینهزنی و زنجیرزنی به مناسبت این روز، با حرکت به سمت حرم مطهر کریمه اهلبیت(ع)، عشق و ارادت خود را به خاندان عصمت و طهارت، بهویژه امام سجاد(ع) نشان میدهند.
حضور جوانان، نوجوانان و کودکان در آیینهای عزاداری و دستههای سوگواری جلوه خاصی به این مراسم باشکوه و معنوی داده و نوحهسرایی مداحان اهلبیت عصمت و طهارت نیز در قم طنینانداز شده است.
برپایی ایستگاههای صلواتی و پذیرایی از عزاداران و برگزاری نمایشگاههای گوناگون فرهنگی در رابطه با واقعه عاشورا، نهضت حسینی و شهادت امام سجاد(ع) از دیگر برنامههای انجامشده توسط هیاتهای مختلف مذهبی قم است.
مسلمانان غیر ایرانی مقیم قم نیز با برگزاری آیینهای سوگواری به شیوه سنتی عشق و علاقه خود را به پیشوای چهارم شیعیان نشان دادند.
آیینهای عزاداری به مناسبت شهادت امام سجاد(ع) در مسجد مقدس جمکران، بقاع متبرک امامزادگان و دیگر اماکن مقدس شهر، دفتر رهبر معظم انقلاب در قم، دفاتر و بیوت مراجع تقلید در حال برگزاری است و سخنرانان در خصوص زندگی این امام همام و نهضت حسینی مطالبی بیان کردند.
امام علی بن الحسین(ع) در پنجم شعبان سال ۳۸ هجری قمری در مدینه دیده به جهان گشود و سالهای پایانی زندگی حضرت علی(ع)، جد بزرگوار خویش را درک کرد و به مدت ۲۳ سال از سرچشمه دانش امام حسین(ع) بهرهمند شد.
امام زینالعابدین(ع) به دلیل پاسخ دقیق به هر پرسش و فزونی عبادت و نیایش؛ سرور و زینتبخش عبادتکنندگان نام گرفت. ایشان دارای فضیلتهایی همچون شجاعت، ظلمستیزی، عفو و گذشت بود و لقبهایی چون زینالعابدین، سجاد سیدالعابدین، زین الصالحین، وارث علم النبیین، وصی الوصیین و غیره داشت.
این امام همام با بهره بردن از زبان دعا و خطابه، به ارشاد و راهنمایی مردم میپرداخت و حاصل اندیشههای معرفتشناسانه وی در قالب نیایش و دعا در کتاب «صحیفه سجادیه» گردآوری شد. کتابی که اینک رهگشای بسیاری از پیروان راه حق در مسیر رسیدن به سعادت حقیقی است.
امام سجاد(ع) به دلیل بیماری نتوانست در حماسه عاشورا حضور یابد، اما باوجود چنین شرایطی نیز به دفاع از حقانیت اسلام پرداخت. ایشان پس از شهادت امام حسین(ع) و با برعهده گرفتن پیشوایی شیعیان جهان، در رساندن پیام حماسه عاشورا به جهانیان بسیار کوشید و با خواندن خطبههایی مشهور و کوبنده در برابر یزیدیان در رسوا ساختن دشمنان و دفاع از خاندان اهلبیت(ع)، نقش بسیار مهمی را ایفا کرد.
سرانجام امام سجاد(ع) در سال ۹۵ هجری قمری به دستور هشام بن عبدالملک در مدینه مسموم شد و به شهادت رسید. پیکر مطهر ایشان در قبرستان بقیع در کنار عموی بزرگوارشان، امام حسن مجتبی(ع) به خاک سپرده شد. /ایرنا
ثبت دیدگاه