سید رضا موسوی بیان کرد: متأسفانه در حال حاضر نشانههایی از اجرای طرح سهشنبههای بودن خودرو در قم مشاهده نمیشود و این آسیبی جدی برای فرهنگسازی مؤلفههای حفاظت از محیطزیست در میان شهروندان است.
وی بیان کرد: اجرای این طرح علاوه بر فواید زیستمحیطی، مقدمهای برای حل مشکلات حوزه حملونقل و ترافیک شهری در قم است، بنابراین باید فراهم کردن زیرساختهای آن در اولویت برنامههای مسئولان مدیریت شهری و سایر نهادهای متولی قرار گیرد.
وی ادامه داد: اجرای موفق طرح سهشنبههای بدون خودرو در قم بهغیراز افزایش توان ناوگان حملونقل عمومی، نیازمند فراهم کردن مسیر امن برای تردد دوچرخه و عابران پیاده در سراسر شهر است تا شهروندان با خیال آسوده خودرو خود را کنار گذاشته و از سایر روشها برای رسیدن به مقاصد خود استفاده کنند.
موسوی گفت: شهر قم به دلیل تردد بیشازحد خودروهای سواری بهخصوص خودروهای تکسرنشین در آستانه مواجهه با آلودگی هوای شدید در اثر وارد شدن سوختهای فسیلی به محیطزیست است که برای جلوگیری از این مساله باید فرهنگ ترافیکی شهروندان اصلاح و آنان به سمت استفاده از حملونقل عمومی، دوچرخهسواری و پیادهروی تشویق شوند.
وی بیان کرد: تشکلهای مردمنهاد و دوستداران محیطزیست ازجمله مهمترین عوامل برای تشویق اقشار مختلف برای اجرای طرح سهشنبههای بدون خودرو و همچنین سایر طرحهای مشابه برای کنار گذاشتن خودرو شخصی در ترددهای غیرضروری داخل شهر هستند.
وی ادامه داد: هوای قم در حال حاضر با آلودگیهای فراوان ناشی از بلند شدن ریز گردها مواجه است و اگر بهسرعت فکری برای جلوگیری از نفوذ آلودگیهای شیمیایی ناشی از تردد خودروها در آن نشود، سلامت شهروندان با آسیبهای جدی مواجه خواهد شد. /ایرنا
ثبت دیدگاه