جمعه, ۱۶ آذر , ۱۴۰۳ 5 جماد ثاني 1446 Friday, 6 December , 2024 ساعت ×
بارش شهابی برساوشی در آسمان قم رصد می‌شود
20 مرداد 1398 - 14:16
شناسه : 6905
5

دبیر انجمن مردم نهاد دیده‌بان آسمان قم با بیان اینکه بارش شهابی برساوشی در آسمان قم رصد می‌شود گفت: پیش‌بینی می‌شود در این پدیده نجومی هر ساعت بیش از ۷۰ بارش شهاب‌سنگ ثبت شود.

متین نجارزاده آسمان را طبیعت فراموش‌شده دانست و افزود: به منظور ترویج علم و آشناسازی مردم با آسمان شب و پدیده‌های نجومی،‌ بارش شهابی برساوشی با استفاده از ابزارهای اپتیکی در قالب همایشی عمومی در رصدخانه امام علی(ع) قم رصد می‌شود.

وی با بیان اینکه بارش شهابی برساوشی یکی از پربارش‌ترین ریزش شهاب‌سنگی است، ادامه داد: به طور میانگین در بارش‌های شهابی برساوشی هر ساعت امکان رصد حدود ۱۰۰ شهاب‌سنگ وجود دارد.

دبیر انجمن مردم نهاد دیده‌بان آسمان قم اظهار داشت: بارساوشی نام یکی از صورت‌های فلکی است که به دلیل اینکه مرکز این بارش شهابی در این صورت فلکی قرار دارد، این بارش شهابی به نام برساوشی،‌ نام‌گذاری شده است.

وی  افزود: به طور میانگین هر ماه شاهد بارش شهابی در آسمان شب هستیم که به دلیل اینکه این بارش‌ها در ماه‌های مختلف در مرکز صورت‌های فلکی متفاوتی ثبت می‌شوند،‌ این بارش‌های شهابی در هر ماه به نام آن صورت فلکی شناخته می‌شود.

وی بیان کرد: بر اساس الگوهای نجومی، بارش‌های برساوشی امسال از ۲۷ تیرماه شروع شده و  تا سوم شهریورماه ادامه خواهد داشت که اوج این بارش‌ها در شب ۲۲ مردادماه قابل‌ مشاهده خواهد بود که با طلوع صورت فلکی برساوشی در ساعت ۲ بامداد این پدیده نجومی به اوج خود می رسد.

نجارزاده افزود: با توجه به تلاقی این پدیده نجومی با تعطیلات عید قربان،‌ همایش عمومی از غروب آفتاب روز یکشنبه ۲۰ مرداد تا طلوع آفتاب روز دوشنبه ۲۱ مردادماه در رصدخانه امام علی(ع) قم برنامه‌ریزی‌شده است.

دبیر انجمن مردم نهاد دیده‌بان آسمان قم با بیان اینکه مشاهده بارش شهابی تنها با چشم رصد می‌شود، ادامه داد: مشاهده این پدیده نجومی نیازمند آسمانی تاریک است که به این منظور برای رصد بارش شهابی باید از شهرها فاصله گفت به همین منظور رصدخانه امام علی(ع) به عنوان محل رصد این پدیده انتخاب شده است.

وی با بیان اینکه این همایش با همکاری مجتمع علمی ‌موزشی مرکز مطالعات و پژوهش‌های فلکی- نجومی رصدخانه امام علی(ع) برگزار می‌شود، ادامه داد: در حاشیه این همایش عمومی علاوه بر رصد بارش شهابی، کارگاه‌های عکاسی شب، آموزش صورت‌های فلکی، و همچنین آموزش جهت‌یابی و قبله یابی برگزار می‌شود.

این بارش شهابی ناشی ‌از ذرات برجای‌مانده دنباله‌دار سوئیفت تاتل است. منشا بارش‌های شهابی دنباله‌دارهایی است که به دور خورشید حرکت کرده و به دلیل تلاقی مدار این دنباله‌دارها و مدار حرکتی زمینه و همچنین برخورد بقایای برجای‌مانده از این دنباله‌دارها با جو زمین این پدیده نجومی رقم می‌خورد.

رصدخانه امام علی(ع) استان قم به عنوان بزرگ‌ترین تلسکوپ ایران،‌ در ‌روستای ویریچ، مجتمع علمی ‌موزشی مرکز مطالعات و پیوهش های فلکی- نجومی واقع است.مرکز مطالعات وپژوهش های فلکی ـ نجومی تحت اشراف آیت الله سید علی سیستانی مرجع عالی شیعیان عراق در شهریور ماه سال۱۳۷۶ فعالیت خود را در قم آغاز کرده است. /ایرنا

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.