به نوشته روزنامه فرامنطقهای رای الیوم، عوض بن عوف، فرمانده کودتا علیه عمر البشیر در سخنرانی تلویزیونی گفت: من رئیس شورای نظامی انتقالی کنارهگیری خود را از این پست اعلام کرده و فردی که به مهارت و شایستگی او برای این پست اطمینان دارم را برای ریاست این شورا تعیین میکنم. مطمئن هستم او این کشتی را به ساحل امن خواهد رساند.
وی افزود: بر این اساس بعد از رایزنی و مشورت برادر عبدالفتاح البرهان عبدالرحمان را به عنوان رئیس شورای نظامی انتقالی به جای خود تعیین میکنم. عبدالفتاح برهان بازرش کل ارتش است.
بن عوف همچنین در این سخنرانی اظهار کرد: همچنین برادر دکتر کمال عبدالمعروف الماحی بشیر را از پست معاونت رئیس شورای نظامی انتقالی برکنار کردم. او خود اصرار داشت این پست را ترک کند. عبدالمعروف رئیس ستاد ارتش است.
این گام بن عوف که در زمان عمر البشیر وزیر دفاع بود در پی براندازی البشیر از سوی ارتش و تشکیل شورای نظامی انتقالی به ریاست بن عوف صورت گرفت؛ گامی که به مذاق معترضان خوش نیامد و آنها خواهان تشکیل دولت مدنی برای مرحله گذار هستند.
خبرگزاری رسمی سودان (سونا) نیز اعلام کرد: عبدالفتاح البرهان عبدالرحمان به عنوان رئیس شورای نظامی انتقالی سودان سوگند یاد کرد.
واکنش مخالفان
در اولین واکنش، “جمعیت شاغلین سودان” که در راس جنبش اعتراضی قرار دارد که سودان را بعد از چهار ماه لرزاند، این کنارهگیری بن عوف از منصبش و انتخاب عبدالفتاح البرهان را پیروزی اراده توده ملت خواند.
این جمعیت در بیانیه خود آورده است: تحولات درباره کنارهگیری بن عوف و برکناری کمال عبدالمعروف را دنبال کرده و این رویداد را پیروزی اراده مردم میدانیم.
در این بیانیه عنوان شده است: مردم سودان در تمام شهرکها، محلهها، شهرها، روستاهای خارطوم و اقلیمهای مختلف میخواهیم به خیابانها بیایند و به میدانهای محل تحصن در برابر فرماندهی کل ارتش و مقرهای یگانهای مختلف ارتش رفته و در طول شب در آنجا بمانند.
“جمعیت شاغلین سودان” در بیانیه دیگری مخالفت خود را با تعیین عبدالفتاح البرهان به عنوان رئیس شورای نظامی انتقالی اعلام کرد.
این جمعیت خطاب به ارتش گفت: ما مخالف چهرهها از عمر البشیر به بن عوف و حالا البرهان هستیم. خواستههای ملت از مقامات این است که هیچ سازش و بازی با خواستههایشان را نمیپذیرند.
این جریان اپوزیسیون از نیروهای مسلح خواست انتقال فوری قدرت به دولت مدنی انتقالی را از طریق شورای رهبری گروههای اعلام آزادی و تغییر میسر و هرگونه تصمیمگیری تند رهبران را که بیانگر خواست ملت نیست، لغو کند و تمام چهرههای قدرت گذشته که در جرایم ضد ملت دست داشتند رد کند و به دادگاههایی عادلانه تحویل دهد تا به دلیل اقداماتشان محاکمه شوند.
این جمعیت از شهروندان خواست همچنان در مقابل مقر فرماندهی کل نیروهای مسلح در خارطوم و استانهای دیگر به تحصن ادامه دهند و دست به اعتصاب سراسری بزنند تا قدرت به طور کامل به دولت مدنی انتقالی واگذار شود.
شادی مردم از کنارهگیری بن عوف
همچنین در این راستا خیابانهای خارطوم شاهد جشنهای مردمی بعد از کنارهگیری بن عوف از سمتش بود.
جمعیت زیادی از شهروندان سودانی در خارطوم شعارهایی نظیر “طی دو روز دو رئیس را ساقط کردیم” سر دادند.
برخی دیگر تصاویر از کشته شدگان در جریان اعتراضها را در دست داشتند و شعارهایی نظیر “خون شهدا جاری شد، شب فریاد را ساقط کرد”.
پلیس سودان نیز اعلام کرد، در جریان تظاهرات روزهای پنجشنبه و چهارشنبه در خارطوم در اثر اصابت گلولههای واقعی ۱۶ تن کشته و ۲۰ تن دیگر زخمی شدند.
سخنگوی پلیس سودان اظهار کرد، تجاوزاتی به مقرها و اموال دولتی و خصوصی طی دو روز صورت گرفته است.
ثبت دیدگاه