آنها دریافتند که افزایش اندک و فقط یک میکروگرم بر متر مکعب (۱μg / m ۳) آلایندهها احتمال مرگ افراد مبتلا به کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ را ۱۱ درصد افزایش میدهد.
محققان دادههای مربوط به موارد مبتلا به کووید-۱۹ و مرگ و میرها را از دانشگاه جانز هاپکینز جمع آوری کرده بودند. دادههای آلودگی هوا در ایالات متحده با ترکیبی از دادههای آب و هوایی و مدلهای رایانهای جمع آوری شده است. این دادهها تا ۱۸ ژوئن ۲۰۲۰ جمع آوری شده و از ۳ هزار و ۸۹ شهر که ۹۸ درصد جمعیت آمریکا را تشکیل میدهد، به دست آمده است.
دادههای حاصل از این مطالعه نشان میدهد که سطح ذرات معلق ریز هوا (PM ۲.۵) در ایالات متحده به طور چشمگیری افزایش یافته است. این مطالعه فقط دادههای ایالات متحده را جمع آوری کرده است، اما پیامدهای آن گسترده است.
محققان میزان ذرات معلق ریز هوا (PM ۲.۵) در آنجا را بالاتر از ۱۳ میکروگرم در متر مکعب تخمین زدهاند. چندی پیش در ماه آوریل محققان شاهد افزایش هشت درصدی نرخ مرگ و میر کووید-۱۹ به دنبال افزایش یک میکروگرمی ذرات معلق ریز هوا PM ۲.۵ بودند.
اکنون طی این مطالعه که در مجله “Science Advances” منتشر شده، محققان اظهار کردهاند افراد مبتلا به کووید-۱۹ ساکن شهرهای آلوده، ۱۱ درصد بیش از دیگر افراد مبتلا به این بیماری در معرض خطر مرگ هستند.
به گفته محققان هنگامی که PM ۲.۵ وارد دستگاه تنفسی فوقانی میشود، باعث آسیب در بینی، گلو و ریهها میشود. محققان گفتند: این فرضیه مطرح شده است که قرار گرفتن در معرض PM ۲.۵ باعث بیان بیش از حد گیرنده آنزیم ۲ مبدل آنژیوتانسین (ACE-۲) میشود و دفاع بدن میزبان را مختل میکند.
آنزیم ۲ مبدل آنژیوتانسین یک گیرنده اصلی است که در سلولهای انسانی یافت میشود و ویروس کرونا به آن متصل میشود و با فریب آن سلول را باز میکند و به ویروس اجازه میدهد تا به سیستم دفاعی بدن نفوذ کند. این میتواند باعث ایجاد نوع شدیدتری از کووید-۱۹ شود و احتمال مرگ افزایش مییابد.
آلودگی هوا در سراسر جهان در پی قرنطینه شدن برخی شهرها در هنگام شیوع ویروس کرونا به دلیل وجود محدودیت در تردد، کاهش یافت. کاهش آلودگی هوا به طور بالقوه میتواند فواید زیادی برای سلامتی افراد به همراه داشته باشد.
ثبت دیدگاه