دونالد ترامپ- رییس جمهور آمریکا در پاسخ به رای سازمان تجارت جهانی به سود اروپا تهدید کرده است که اگر اروپا اقدام به چنین کاری کند، آمریکا سختتر به این اقدام پاسخ متقابل خواهد داد و وی مطمین است که اروپاییها خواهان چنین وضعی نیستند.
برونو لومر- وزیر دارایی فرانسه – از کشورهای اروپایی خواسته است تا موضع واحدی در برابر این مساله اتخاذ کنند.
اولاف شولتس- وزیر دارایی آلمان – نیز خواهان همبستگی بیشتر اروپاییها شده و گفته است که در صورت وحدت رویه، کشورهای اروپایی میتوانند تا پیش از پایان سال ۲۰۲۲، میزان تولیدات ناخالص داخلی خود را به سطوح قبل از بحران کرونا برسانند.
تنشها بین چین و آمریکا نیز مجددا بالا گرفته و بلومبرگ از احتمال تحریم غولهای پرداختی چین یعنی علی پی و وی چت پی توسط آمریکا به دلیل آنچه نگرانیهای امنیتی خوانده شده است، خبر داد.
سخنگوی وزارت خارجه چین نیز گفته است که دوران ابرقدرتی آمریکا به سر آمده است. چین و آمریکا هنوز نتوانسته اند به توافقی برای از سرگیری مذاکرات تجاری خود برسند و تعهدات دوطرف در قالب فاز نخست توافق تجاری نیز هنوز به طور کامل اجرایی نشده است.
ابتلا به کرونا همزمان با شروع فصل سرما در بسیاری از کشورهای جهان به سطح نگران کنندهای رسیده و این مساله باعث بازگشت برخی از محدودیتها شده است. وضعیت به ویژه در اروپا هشدارآمیز است و فعالان بازار نگران اند ضربه دیگری به پیکر کم جان اقتصاد این کشورها وارد شود.
در آلمان، آنگلا مرکل- صدراعظم این کشور در نشستی مشترک با شهرداران ۱۱ شهر بزرگ این کشور اعمال محدودیتها در صورت شیوع بیشتر بیماری را بررسی کرده است. در اسپانیا نیز با افزایش شمار مبتلایان، شهر مادرید به طور کامل قرنطینه شد. احتمال وقوع قرنطینههای مشابه در انگلیس نیز وجود دارد.
تاکنون بیش از ۳۹ میلیون و ۵۱۰ هزار و ۵۵۸ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین یک میلیون و ۱۰۷ هزار و ۷۰۱ نفر جان خود را از دست دادهاند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۲۲۳ هزار و ۴۵۸ نفر، برزیل با ۱۵۳ هزار و ۲۱۴ نفر، هند با ۱۱۳ هزار و ۳۲ نفر، مکزیک با ۸۵ هزار و ۲۸۵ نفر و انگلیس با ۴۳ هزار و ۴۲۹ نفر بوده است.
با نزدیک شدن به موعد برگزاری زمان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، حساسیت معامله گران نسبت به تحولات سیاسی و انتخاباتی در این کشور نیز بیشتر شده است. تمایل دموکراتها به اعمال سیاستهای محرک در مقیاس بسیار بزرگ در تضاد با چیزی است که جمهوری خواهان در نظر دارند.
تحولات اخیر اقتصاد آمریکا باعث شده است تا بازار اوراق قرضه این کشور تحت تاثیر قرار بگیرد و این عملکرد به بازار ارز نیز منتقل شود.
آمارهای منتشر شده از وضعیت تجاری آمریکا نشان دهنده آن است که کسری تجاری این کشور در ماه آگوست با افزایشی ۵.۹ درصدی همراه شده و به ۶۷.۱ میلیارد دلار رسیده که این رقم، بالاترین کسری تجاری ثبت شده آمریکا طی ۱۴ سال اخیر بوده است.
متوسط نرخ تورم بزرگترین اقتصاد جهان در ۱۲ ماه منتهی به سپتامبر با ۰.۱ درصد افزایش نسبت به دوره مشابه منتهی به ماه قبل به سطح ۱.۴ درصد رسید که این نرخ تورم، بالاترین سطح تورمی ثبت شده در آمریکا در ۹ ماهه اخیر بوده است.
نیل جونز- کارشناس مسایل ارزی در بانک میزوهو – گفت: داراییهای پرریسک در شرایط فعلی کمتر مورد استقبال معامله گران قرار میگیرند چرا که احتمال بدتر شدن شرایط اقتصادی جهان وجود دارد.
شاخص دلار
شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه میگیرد، در معاملات امروز با ۰.۱۸ درصد کاهش نسبت به روز گذشته در سطح ۹۳.۶۹۸ واحد بسته شد. نرخ برابری هر فرانک سوئیس نیز معادل ۱.۰۹۲ دلار اعلام شد (نرخهای فوق بر حسب ساعت پایانی معاملات بازارهای ارزی نیویورک محاسبه شده است).
ارزهای اروپایی
در تازهترین دور از معاملات، پوند با ۰.۲ درصد افزایش نسبت به روز قبل خود و به ازای ۱.۲۹۲ دلار مبادله شد. یورو ۰.۱ درصد بالا رفت و با ورود به کانال ۱.۱۶ به ۱.۱۷۱ دلار رسید.
ارزهای آسیایی
در معاملات بازارهای ارزی آسیایی، هر دلار با ۰.۰۶ درصد کاهش به ۱۰۵.۴۲۴ ین رسید. در برابر همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای ۱.۴۱۲ دلار مبادله شد. همچنین نرخ برابری دلار معادل ۶.۶۹۷ یوان چین اعلام شد.
ثبت دیدگاه