فرادید| روزهای گذشته بود که رسانهها خبر دستگیری “محمدعلی پورمختار” رئیس کمیسیونهای اصل ۹۰ در مجلس نهم ونماینده کبودرآهنگ و بهار در مجلس نهم و دهم را منتشر کردند، البته پس از آن خبر دستگیری پورمختار به تایید دستگاههای امنیتی هم رسید.
به گزارش فرادید، ۱۹ مهر ماه سال جاری محمدعلی پورمختار، نماینده سابق مجلس شورای اسلامی و رئیس کمیسیون اصل ۹۰ پارلمان در مجلس نهم، توسط دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی بازداشت شد. او همچنین برای شرکت در انتخابات مجلس یازدهم نیز ثبت نام کرده بود، اما توسط شورای نگهبان رد صلاحیت شد.
البته محمدعلی پورمختار سال ۹۶ در مصاحبهای تایید کرده بود که اتهامات فساد اقتصادی علیه او مطرح شده، اما در خصوص این اتهامات گفته بود که، عدهای هم قسم شده بودند تا او رد صلاحیت شود”
او همچنین، مطرح شدن اتهامهای فساد اقتصادی علیه خودش را ایستادگی در برابر یک فساد اقتصادی بزرگ اعلام کرد، اما مختارپور هیچ اشارهای به این فساد اقتصادی نکرده بود.
محمدعلی پورمختار کیست؟
محمدعلی پورمختار متولد سال ۱۳۴۱ شمسی در لالجین استان همدان است. او دوران تحصیلات ابتدایی و راهنمایی را در لالجین ودوره دبیرستان را در همدان گذرانده است. پورمختار فارغ التحصیل کارشناسی ارشد رشته حقوق جزا و جرمشناسی از دانشگاه آزاد تهران و دکتری حقوق بین الملل است.
او رئیس هیات مدیره دامداری وکشاورزی “دام رخش پارس” و نایب رئیس هیات مدیره “طلایه داران افق کانسار که در زمینه معدن فعالیت دارند” است.
پورمختار نماینده سابق دوره نهم و دهم مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون قضایی از حوزه انتخابیه بهار و کبودرآهنگ استان همدان، همچنین او از اعضای هیات مدیره ” خیریه رایحه شمیم ولایت” است.
البته او در دوره فرماندهی محمدباقر قالیباف در نیروی انتظامی، معاونت حقوقی این نیرو را برعهده داشت. پورمختار پیش از ورود به نیروی انتظامی از فرماندهان سپاه بود و درجه سرتیپ دو داشت.
او به دلیل اینکه از نیروهای سپاه همدان بود بیشتر در غرب کشور حضور داشت. اولین محل فعالیت پورمختار گیلان غرب در استان کرمانشاه بود.
از جمله سمتهای محمدعلی پورمختار در منطقه غرب کشور، “فرماندهی سپاه پاسداران صحنه” و “جانشین رئیس ستاد فرماندهی قرارگاه نجف اشرف” و “جانشین فرمانده حفاظت انصارالمهدی غرب کشور” بوده است.
بر اساس گزارش ها، وی ابتدا سال ۱۳۶۸ به تهران آمد و به عنوان مدیر “قوانین ومقررات سپاه پاسداران” فعالیت میکرد. همچنین گفته شده “محمدعلی پورمختار در مجلسهای پنجم و ششم، با عنوان معاون حقوقی و پارلمانی نیروی انتظامی فعالیت میکرد وهمین امر باعث آشنایی او با فضای مجلس شده بود. با این حال او در مجلس هشتم موفق به راهیابی به مجلس نشد، اما در مجلس نهم انتخاب شد. “
مواضع محمدعلی پورمختار در مجلس نهم ودهم
پور مختار از جمله نمایندگان اصولگرا و مخالف دولت در مجلس نهم ودهم بود. او مخالف جدی FATF بوده و آن را ساز و کاری تشریفاتی و دروغین قلمداد کرده بود.
همچنین پور مختار در زمان نمایندگی اش در خصوص علت مخالفتش با FATF گفته بود “ساز و کار کشورهای تشکیل دهنده آن، چنین ساز و کاری را برای ایجاد محدودیت وتحریم کردن کشورهای غیرهمسو با آن هاست، تا نتوانند به صورت معمول به امور تجاری خود بپردازند. “
سال ۹۵ پس از انتشار خبر استفادهی روسیه از پایگاه هوایی، “محمد پورمختار” به عنوان حامی این رویکرد، از “روسیه” به عنوان کشوری نام میبرد که در کنار “ایران”، برای مبارزه با تروریستهای تکفیری و داعش به خوبی عمل کرده است. همچنین او گفته بود “تهران باید زمینه استفاده هواپیمای روسیه را در آسمان ایران فراهم کند، اما با این حال بسیاری از نمایندگان مجلس مخالف این کار بودند.
البته پورمختار از مخالفان جدی محمدجواد آذری جهرمی بوده است. او در مخالفت با آذرمی جهرمی گفته بود “اجازه ندهید وزارت ارتباطات، وزارت اطلاعات ٢ شود! “
او علاوه بر آذری جهرمی با دعوت مسعود شجاعی به تیم ملی، به دلیل حضور در مسابقهای که تیم باشگاهی شجاعی باید با یک تیم اسرائیلی بازی میکرد مخالف بود.
واکنشها به بازداشت محمدعلی پورمختار
نخستین بار شهریور سال گذشته بود که در شبکههای اجتماعی موضوع بازداشت مختارپور، نماینده کبودرآهنگ و بهار در مجلس دهم مطرح شد، اما القاصی دادستان تهران در واکنش به این موضوع گفته بود که خبر بازداشت و آزادی او با قید وثیقه صحت ندارد. اما حالا با با انتشار خبر بازداشت، محمدعلی پور مختار بسیاری کاربران و فعالان سیاسی و رسانهای در شبکههای اجتماعی به این موضوع واکنش نشان داده اند.
در این رابطه علی شریعتی، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران در واکنش به بازداشت پور مختار، به سبقه عضویت او درجبهه پایداری و نزدیکی به یاران درجه اول احمدی نژاد اشاره کرده و در توئیتر نوشته است: ” محمدعلی پورمختار به یاران در بندش پیوست. “
رحمت الله بیگدلی، مدرس حوزه علمیه هم در توئیتر واکنش نشان داده و نوشته “چه کسی دشمن است؟ آنکه هشدار میدهد یا آنکه خواب میکند؟ محمدعلیپورمختار، رییس کمیسیون اصل نود مجلس نهم ۱۶ شهریور ۹۸ گفته بود که “دشمن فضاسازی میکند که فساد در کشورسیستماتیک است. “، اما قوه قضاییه مهرماه ۹۹، او را به جرم فساد دستگیر کرد. “
محمد شیبانی، فعال سیاسی هم در توئیتر نوشته است: “بازداشت محمدعلی پورمختار را باید به فال نیکگرفت، چرا که نشان از آن دارد که برخورد با مفاسد از دایرهی محدود سیاسی خارج شده است و عزم عالیه نظام در برخورد بی اغماض با فساد، استوار است. قطعا این شیوه موجب امیدواری مردم و قوام نظام است. “
حسین نوری، خبرنگار روزنامه همشهری هم در توئیتر نوشته است: “باید همیشه شک کرد به عملکرد و رفتار کسانی که زیاد شعار داده و تندروی میکنند. چرا که تجربه ثابت کرده معمولا برخی از شعار انقلابیگری پوششی درست میکنند برای کتمان فساد وحقایق. “
ثبت دیدگاه