حجت الاسلام و المسلمین محمدتقی فاضلمیبدی در مورد شعارهای حاشیهای درراهپیمایی قم اظهار کرد: حرکتهای افراط گرایانهای که سالهاست در کشور ما صورت میگیرد و اگر دولت هم بخواهد کاری انجام دهد، سنگاندازی میکنند، از جای خاصی هدایت میشود و ستاد خاصی دارد که درون حوزه هم نیست.
او این جریان را یک قدرت مافیایی دانست که خارج از حوزه وجود دارد و افزود: با این وجود وارد حوزه میشود و بعضی افراد ساده یا افرادی که دست در دست آنها دارند را مورد استفادهی ابزاری قرار میدهد. شعارهایی هم که در حاشیهی راهپیمایی قم ایجاد شد و اعتراض برخی علمای قم و مراجع را به دنبال داشت نیز در همان راستا است. در حقیقت بدنهی حوزه، اساتید آن و طلاب از این گونه مسایل کاملاً بری هستند، بلکه ستادی وجود دارد که آنها را هدایت میکند.
از بعضی افراد حوزه، استفادهی ابزاری میشود
این استاد دانشگاه مفید ادامه داد: این جریان یک روز علیه رییسجمهور، یک روز علیه رییس مجلس و یک روز علیه برجام است و به کلی هر چه در راستای منافع ملی ما صورت بگیرد و در تضاد با منفعت آن عدهی خاص باشد، آنها حرکتی در مقابل آن انجام میدهند. به همین دلیل است که معتقدم این جریان، برخاسته از حوزه نیست. منتهی از بعضی افراد حوزه، استفادهی ابزاری میشود و حرف خود را از طریق آنها میزنند.
قطعاً این گونه تحرکات با جریان خاصی پیوند دارد
او با تأکید بر این که قطعاً این گونه تحرکات با جریان خاصی پیوند دارد، گفت: برای مثال در حال حاضر این جریان در برخی از ائمهی جمعه نیز مشاهده میشود. بر فرض امام جمعهی کرج جلوی رییس مجلس را میگیرد یا امام جمعهی دیگری علیه جریان دولت و مذاکراتی که میخواهد انجام شود، حمله میکند. همگی این موارد در یک راستا هستند و جدای از همدیگر نیستند.
مسوولان امر اگر بخواهند از این حرکتها جلوگیری کنند، میتوانند
فاضل میبدی با بیان این که مسوولان امر -چه مقامات امنیتی و چه مقامات قضایی- اگر بخواهند این گونه اقدامات را کنترل و از بروز این حرکتها جلوگیری کنند، میتوانند، اظهار کرد: به این صورت نیست که نتوان جلوی این تحرکات را گرفت. به این دلیل که در سوی دیگر، افرادی انتقادی میکنند که به مذاق این گروه خوش نمیآید، برایشان دادگاه، محاکمه، زندان و حبسهای طولانیمدت انجام میشود. در حالی که با این افراد، چندان برخوردی صورت نمیگیرد.
برای جلوگیری از این گونه حرکتهایی افراطی ارادهای وجود ندارد
او با اعتقاد بر این که برای جلوگیری از حرکتهایی افراطی مانند شعارهای حاشیهای در راهپیمایی قم، ارادهای وجود ندارد، گفت: در غیر این صورت وقتی به سفارت عربستان و سفارت انگلستان و رییس مجلس حمله شد یا حتی در مورد شعارهایی که علیه رییسجمهور مطرح میشود، اگر مسوولین امر میخواستند جلوی آنها را بگیرند، تا امروز گرفته بودند. این حرکتها از جای خاصی هدایت میشود و آن جای خاص نمیخواهد از این اقدامات جلوگیری شود.
این جریانها از زمان دولت اصلاحات، این حرکات را آغاز کردند
عدهای به دنبال منافع خاص خود هستند
عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم تصریح کرد: این گروه تصور میکنند هر چه دولتی که براساس رأی آنها نبوده است را تضعیف کنند، آبروی آن را ببرند و نزد مردم بیاعتبارشان کنند، به سود خودشان است. ذهنیت آنها این است که با این رویکرد، در دورهی بعد برندهی انتخابات خواهند بود. این جریانها از زمان دولت اصلاحات، این حرکات را آغاز کردند که تا امروز هم ادامه دارد. در زمان احمدینژاد، این حرکت به سود وی و در راستای دیگری بود که عاقبت آن به آن ماجراهای تلخ انجامید. متأسفانه داستان به این صورت است که عدهای به دنبال منافع خاص خود هستند و منافع ملی و مصالح کشور هیچ اهمیتی برای آنها ندارد.
او با بیان این که هیچ یک از اهداف طراحان این شعارها محقق نشده است، گفت: شاید عدهای که منافعی در تحریمها و … دارند، به منافعی رسیده باشند، اما اینکه بتوانند در انتخاباتهای پشت سر یا پیش رو جایی میان مردم باز کنند و از طریق آرای مردم به قدرت برسند، خیر! نتوانستند و تنها آن جریان مافیای ثروت ممکن است پشت پرده به اهداف خود رسیده باشند.
مردم در انتخاباتهای انجام شده به این گروهها پشت کردند
فاضل میبدی با تأکید بر این که مردم در جریان انتخاباتهای انجام شده به این گروهها پشت کردند و به آنها اقبالی نداشتند، خاطرنشان کرد: روی هم رفته تا امروز منافع ملی ما را ازبین بردهاند؛ برای مثال در جریان FATF که نظر دولت، وزیر خارجه، مجلس و عمدهی کارشناسان این است که تصویب آن به سود کشور است، عدهای پرچم درست میکنند، جلوی مجلس تجمع میکنند، در مجلس پارچه بلند میکنند و در میدان آزادی جلوی رییسجمهور کاغذ FATF را آتش میزنند. این گونه اقدامات هیچ نفعی برای منافع ملی ما ندارد، بلکه به سود منافع خاصی است که فکر میکنند منافع آنها با FATF تهدید میشود.
او با بیان این که این گونه اقدامات دراختیار جریانات خاص دیگری هستند و از مراجع حرفشنوی ندارند، گفت: این افراد گوش به فرمان ستادهای خاصی هستند که خارج از حوزه وجود دارند. متأسفانه حرکتهای تندروانه دربرخی موقعیتهای دیگر از جمله برخی ائمهی جمعه نیز وجود دارد. در برخی از خطبههای نماز جمعه به جای تقوا، همدلی، اتحاد و وحدت، حملههای بسیار تند بیمنطق علیه این و آن مشاهده میشود. این مسایل تنها در حوزه نیست و اگر در حوزه نیز خود را نشان دهد، برخاسته از جای دیگر است.
شعارهایی مشاهده شد که در تقابل با حرف رهبری بود
این استاد دانشگاه ادامه داد: حتی رهبری هم چندبار تذکر دادند که این نوع حرکات نباشد و در راهپیمایی اخیر نیز این تأکید رهبری هم بود که اگر شما کسی را نمیپسندید، علیه او شعار ندهید. با این وجود، شعارهایی مشاهده شد که در تقابل با حرف رهبری بود یعنی این گروه حتی از رهبری هم حرفشنوی ندارند و گوش به فرمان جایی هستند که ستادی با اهدافی به دنبال منافع خاص خود وجود دارد. این منافع را نیز از طریق رانت، اختلاس، انحراف ذهن مردم، ایجاد تحریمها و گاهی هم شعار تأمین میکنند. این جریان، افرادی ساده نیز در حوزه پیدا و از آنها استفادهی ابزاری میکنند.
مقامات مسوول کشور باید نسبت به این مسایل موضع بگیرند
او با تأکید بر این که مقامات مسوول کشور، باید نسبت به این مسایل موضع بگیرند، گفت: ما مصاحبه میکنیم و شما منتشر میکنید، اما اگر برای مثال قوهی قضاییه و نیروهای امنیتی کشور اراده کنند، میتوانند جلوی آن را بگیرند. در حالی که ارادهای قوی در این رابطه نمیبینیم که بخواهد جلوی این جریان را بگیرد. با وجود تذکر رهبری و برخی مراجع تقلید، باز هم مشاهده میشود که این جریان رخ میدهد. این خیلی عجیب است که رییس مجلس در روز ۲۲ بهمن بخواهد در شهری سخنرانی کند و امام جمعهی شهر بگوید من اجازه نمیدهم! چه معنی دارد که امام جمعهای جلوی سخنرانی رییس مجلس منتخب مردم که در رأس یک نهاد مهم قانونگذاری قرار دارد را بگیرد. مگر مملکت، شهر بیقانونی ست؟ مردم، مبارزه کردند تا استبداد در جامعه نباشد؛ یعنی چه که فردی به عنوان امام جمعه بخواهد نظر خود را بر مصالح کشور حاکم کند.
اگرمرحوم امام خمینی(ره) زنده بود، با چنین رفتاری، محکم برخورد میکرد
فاضل میبدی تصریح کرد: اگر مرحوم امام خمینی(ره) زنده بود، با چنین رفتاری، محکم برخورد میکرد؛ چرا که این گونه رفتارها در تضاد با شعار اول انقلاب است. شعار این بود که مردم مستقل باشند، آزادی باشد، مصالح ملی و منافع ملی مردم تأمین و عدالت اجتماعی محقق شود. این که فردی به عنوان امام جمعه بگوید من همه کاره هستم، مربوط به زمان خانهای قدیم و افرادی مثل شیخ خزعل در خوزستان است که خود را همه کاره میدانست. جریان شیخ خزعل باید از بین برود.
/شفقنا
ثبت دیدگاه