یکشنبه, ۱۵ تیر , ۱۴۰۴ Sunday, 6 July , 2025 ساعت ×
شناسه : 5435
تیر ۱۹, ۱۳۹۸ ساعت: 19:47
ادارات قم در پایبندی به مساله عفاف و حجاب رتبه‌بندی می‌شوند

مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قم با اشاره به روند ارزیابی دستگاه‌های استان در رعایت مساله فرهنگ عفاف و حجاب گفت: ارزیابی دستگاه‌های قم در رابطه با عفاف و حجاب تا پایان شهریورماه به پایان می‌رسد و بر مبنای آن رتبه‌بندی می‌شوند.

رضا ملک‌زاده روز چهارشنبه در جلسه عفاف و حجاب در استانداری قم بیان کرد: فرایند ارزیابی دستگاه‌های استان نسبت به توسعه فرهنگ عفاف و حجاب و همچنین میزان رعایت این مساله از نیمه دوم تیرماه آغاز شده و به‌صورت مستمر و به اشکالات مختلف ادامه پیدا می‌کند.

وی ادامه داد: همچنین دستگاه‌های استانی موظف به خود اظهاری و ارزیابی علمکرد خود در رابطه با مساله عفاف هستند.

وی اضافه کرد: بخشی از فرایند ارزیابی دستگاه‌های استانی در رابطه با عفاف و حجاب به‌صورت نامحسوس انجام می‌گیرد، همچنین بازرسان استان نیز این مساله را به‌صورت دقیق مورد ارزیابی قرار خواهند داد.

ملک‌زاده همچنین بیان کرد: اعزام اساتید و مشاوران دینی به ادارات استان در رابطه با ترویج فرهنگ عفاف و حجاب از برنامه‌هایی بوده که توسط سازمان تبلیغات اسلامی انجام خواهد گرفت.

مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری تصریح کرد: در ارتباط با هفته عفاف و حجاب بخشنامه‌ای به استان‌های کشور صادر و برنامه‌های خاص استان در آن‌ها مشخص‌شده است.

وی در پایان با اشاره به اهمیت مساله معماری در توسعه فرهنگ عفاف و حجاب گفت: درصورتی‌که در حوزه معماری و شهرسازی الزامات اخلاقی به‌درستی رعایت و از اشرافیت واحدهای مسکونی به یکدیگر جلوگیری شود برخی از معضلات روانی ناشی از آن از بین می‌رود.

طرح «ناظر» در کاهش کشف حجاب نتیجه‌بخش بوده است

رئیس پلیس امنیت عمومی فرماندهی انتظامی قم نیز در این جلسه، با اشاره به رصد مستمر پلیس استان از رفتارهای هنجارشکنانه اظهار داشت: رصد و نظارت پلیس در هفته عفاف و حجاب با فراوانی بیشتری نسبت به‌روزهای عادی سال ادامه پیدا می‌کند.

سرهنگ پیام کاویانی همچنین عنوان کرد: طرح ناظر یک، به‌صورت گسترده در سطح استان در حال انجام است، در این طرح افراد بدحجاب شناسایی و پیامکی به مالک خودرو ارسال و در صورت تکرار رفتار هنجار شکنانه خودروی فرد توقیف می‌شود.

وی ادامه داد: این طرح با فعالیت بیش از یک هزار و ۴۰۰ تن در سطح استان انجام می‌شود.

اجرای طرح ناظر در کاهش کشف حجاب و رفتارهای هنجارشکنانه نتیجه قابل قبولی از خود بر جای گذاشته است.

وی همچنین تاکید کرد: تولید محتواهای مجازی در حوزه ترویج عفاف و حجاب، نظارت بر صنوف و تاکید بر حجاب متصدیان واحدهای صنفی، طرح ویژه ساماندهی مانکن‌ها، معرفی افراد هنجارشکن به دادگستری و آموزش ویژه اصناف در حوزه کسب‌وکار اسلامی هم‌زمان با هفته عفاف و حجاب در دستور کار پلیس قم است.

شورای امربه‌معروف و نهی از منکر در ادارات قم تشکیل می‌شود

جانشین ستاد امربه‌معروف و نهی از منکر استان قم نیز بیان کرد: ستاد امربه‌معروف و نهی از منکر در رابطه با مساله حجاب، اقدام‌های تدریجی و ترویجی را در دستور کار خود قرار داده است.

سید محمدتقی حسینی بیان کرد: تذکر زبانی با حفظ کرامت افراد مهم‌ترین کاری بوده که ستاد امربه‌معروف و نهی از منکر آن را در رابطه با مساله عفاف و حجاب انجام می‌دهد.

وی همچنین بیان کرد: برای توسعه فرهنگ امربه‌معروف و نهی از منکر شوراهای امربه‌معروف در تمام ادارات استان در حال شکل‌گیری است.

وی تصریح کرد: در رابطه با مساله امربه‌معروف و نهی از منکر ۲۶ دستگاه مختلف مسئولیت مستقیم داشته و ستاد امربه‌معروف و نهی از منکر صرفاً حمایت‌های معنوی و محتوایی را از نهادهای فعال در این رابطه انجام می‌دهد.

حسینی خاطرنشان کرد: به‌زودی ارزیابی از اقدام‌های ۲۶ دستگاه فعال در رابطه با امربه‌معروف و نهی از منکر انجام می‌گیرد و برغم سیاه نمایی های موجود وضعیت عفاف و حجاب قم بسیار مطلوب‌تر از استان‌های دیگر است.

مدیرعامل سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری قم نیز با اشاره به برنامه‌های درون‌سازمانی شهرداری در هفته عفاف و حجاب عنوان کرد: برگزاری دوره‌های آموزشی ویژه کارکنان، برگزاری دوره‌های آموزش مجازی و مراسم خطبه‌خوانی با حضور دختران همکار در این هفته برگزار می‌شود.

ابوالقاسم مقیمی ادامه داد: همچنین ارسال پیامک در رابطه با عفاف و حجاب، تهیه بروشور در رابطه با حادثه مسجد گوهرشاد و برگزاری شوراهای امربه‌معروف در سازمان‌های تابعه شهرداری نیز در دستور کار شهرداری قم دارد.

وی اظهار کرد: اکران بنرهای مختلف در رابطه با عفاف و حجاب، پیش‌بینی جشن‌های مفرح با موضوع عفاف و حجاب و عقد قرارداد برای تولید پیام‌های شهروندی در حوزه عفاف و حجاب نیز به‌صورت عمومی توسط شهرداری قم پیش‌بینی‌شده است.

وی همچنین بیان کرد: در حوزه برنامه‌های شور و نشاط اجتماعی غرفه‌های عفاف و حجاب دایر و در آن‌ها نسبت به توسعه فرهنگ حجاب انجام می‌شود.

مقیمی در پایان افزود: تمام برنامه‌های مفرح و نشاط آور شهرداری قم برای ترویج و انتقال پیام‌های دینی صرفاً با حضور و اجرای مشاوران دینی انجام می‌شود.

۲۱ تیرماه روز عفاف و حجاب نام‌گذاری شده است.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.