یکشنبه, ۱۵ تیر , ۱۴۰۴ Sunday, 6 July , 2025 ساعت ×
شناسه : 5401
تیر ۱۸, ۱۳۹۸ ساعت: 15:48
معاون استاندار: ‌
طرح های عمرانی در قم بر اساس طرح جامع حمل و نقل اجرا شود

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری قم گفت: اجرای طرح های عمرانی در قم باید بر مبنای طرح جامع حمل و نقل باشد تا وضعیت ترافیکی شهر در آینده با چالش های جدی مواجه نشود.

محسن بهشتی روز سه شنبه در جلسه شورای ترافیک قم، افزود: در طرح جامع حمل و نقل به موضوعاتی همچون لزوم وجود شبکه های ارتباطی شهر، تقاطع های غیرهمسطح، حفظ بافت مرکزی و احداث تونل های شهری توجه می شود تا هر گونه عملیات عمرانی بر اساس بررسی های کارشناسی انجام و از صرف هزینه های سنگین برای اجرای طرح های بی ثمر جلوگیری شود.

وی بیان کرد: در حال حاضر کارشناسان اعتقاد دارند دیگر انجام عملیات های سنگین عمرانی در بافت مرکزی شهری ها صحیح نیست و اگر این طرح ها بدون ارزیابی های لازم انجام شده باشد می تواند چالش های ترافیکی زیادی به همراه داشته باشد، لذا اجرای هرگونه طرح عمرانی در شهر قم باید بر اساس طرح جامع حمل و نقل صورت گیرد.

وی ادامه داد: یکی از مهمترین موارد مورد توجه در طرح جامع حمل و نقل، گسترش حمل و نقل عمومی و ایجاد فضای مورد نیاز و مسیرهای ایمن برای پیاده روی و تردد دوچرخه در سطح شهر است.

بهشتی گفت: گسترش مسیرهای ارتباطی برای تردد خودروها در سطح شهر به تنهایی نمی تواند مشکل ترافیک را حل کند، بلکه لازم است تا با فرهنگ سازی، مردم به سمت استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی هدایت شوند و تردد خودروهای تک سرنشین در سطح شهر کاهش یابد.

وی بیان کرد: اگر بدون توجه به طرح جامع حمل و نقل در سطح شهر قم طرح های عمرانی سنگین همچون احداث تونل و ایجاد تقاطع غیرهمسطح انجام شود، علاوه بر تحمیل هزینه های سنگین، تبعات اجتماعی نیز به همراه دارد که باید از این کار جلوگیری شود.

وی با اشاره به اینکه اولویت در اجرای طرح های عمرانی استان استفاده از زمین های دولتی است، ادامه داد: در زمان اجرای طرح های عمرانی باید به همه جوانب از جمله موضوع مهم تملک زمین و اعتبار مورد نیاز آن، توجه لازم را داشت تا طرح در ادامه مسیر خود متوقف نشود.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری در بخش دیگری از سخنان خود، قم را یکی از استان های موفق کشور در زمینه احداث بیمارستان دانست و گفت: در آینده نزدیک با بهره برداری از چند طرح بزرگ بیمارستانی در استان، تعداد تخت های بیمارستانی در قم به حد استاندار و حتی فراتر از آن خواهد رسید.

بررسی مطالعات بازنگری طرح جامع حمل و نقل شهر قم، لزوم توسعه مسیرهای دوچرخه سواری در سطح شهر به ویژه در حاشیه بلوار امین، پرهیز از انجام کارهای نمایشی در موضوع فرهنگ سازی ترافیک، توجه به موقعیت مذهبی شهر قم در تدوین راهبردهای ترافیکی، احداث و ساماندهی پایانه سه راه خرمشهر و پایانه جنوبی شهر قم، لزوم پیروی دستگاه های اجرایی استان از مصوبات شورای ترافیک و استفاده از دوربین های کنترل ترافیک در میدان ۷۲ تن از جمله موضوع های مورد توجه در این جلسه بود. /ایرنا

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.