سید موسی حسینی کاشانی در نشست خبری نخستین جشنواره فرهنگی فروشنده برتر و فروشگاه برتر در سالن جلسات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم برگزارشد، گفت: در جلسات متعددی مطرح شده که وضعیت فرهنگی قم نیاز به عزم جدی برای انجام برنامههای مختلف فرهنگی دارد، استان قم باتوجه به بافت مذهبی و وضعیت فرهنگی خاص خود، نیازمند مجموعهای از برنامههای اثربخش فرهنگی باهمکاری دستگاههای مختلف استان است تا بتوانیم آنچه که مدنظر است را دنبال کنیم.
وی ادامه داد: اخیرا از طرف برخی مراجع عظام و بزرگواران دیگر، حساسیتها و نگرانیهایی درمورد وضعیت فرهنگی استان قم بهویژه وضع حجاب و عفاف در استان مطرح شدهاست، طی یک سال گذشته در شوراهای فرهنگ عمومی جلسات و مصوبات خوبی در این زمینه داشتیم و طرحهای جدی را کلید زدهایم تا بتوانیم با استفاده از ظرفیت عظیم فعالیتهای مردمی، بازتاب بهتری از برنامههایمان مشاهده کنیم.
مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: در شوراهای فرهنگ عمومی طرحهایی همچون طرح پارسا تصویب شد که با مشارکت دستگاههای مختلف استان درحال پیگیری است، بهعلاوه طرح خودجوش چهارشنبههای زهرایی که توسط یکی از موسسات درحال پیگیری است، توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد قم نیز مورد حمایت است.
حسینی کاشانی ادامه داد: آنچه ما را به سمت برپایی این جشنواره واداشتهاست، دخیل کردن مردم در روند انتخاب فروشگاه برتر است، چرا که یکی از مجموعههای تاثیرگذار در ارتباط با مردم و نمایان در ظاهر شهر، همین فروشگاهها هستند، مدل ظریفتر این طرح در استان البرز اجرا شده است اما این طرح در استان قم با قوت و گسترهی بیشتری در حال انجام است، این طرح، طرحی جدید و نیازمند مطالعه است.
وی بیان کرد: این طرح در راستای انجام حرکتهای ایجابی در زمینهی توسعهی فرهنگ حجاب و عفاف، مشتری مداری، حمایت از کالای ایرانی و… است، گاهی خلاقیت یک راننده تاکسی در چیدمان داخلی خودروی خود مانند استفاده از گیاهان، یا دادن جایزه توسط برخی فروشگاهها به دختران کوچک باحجاب، باعث خرسندی و رضایت مشتری میشود که نباید مغفول بماند.
مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی قم ادامه داد: برای انتخاب برگزیدهی این جشنواره شاخصهایی از جمله “رونق تولید(حمایت از کالای ایرانی)، انصاف(قیمت منصفانه)، مشتریمداری، حجاب و عفاف، تبلیغات فرهنگی، چیدمان خلاقانه و نام زیبا(نامهای فارسی)” در نظر گرفته شدهاست تا مردم براساس این شاخصها فروشگاه مورد نظر خود را انتخاب کنند، خوشبختانه طی ارزیابیهای انجام شده، در همین گامهای اولیه و اطلاع رسانی در سطح شهر و فضای مجازی بازخورد و استقبال بسیار خوبی از جانب مردم و فروشندگان مشاهده شدهاست.
وی بیان کرد: وقتی فروشگاهی توسط مردم به ما معرفی میگردد، تیم ارزیابی برای راستی آزمایی به فروشگاه فرستاده خواهد شد و از بین فروشگاههای شرکت کننده به ۲۰تا۳۰ فروشگاه نشان فرهنگ و اقتصاد اعطا خواهد شد، تمامی این ساز و کارها برای جریانسازی در سطح قم، جلب توجه فروشندگان به ملاکهای یادشده و جلب مشارکت مردم در روند کارهای فرهنگی است، چراکه ما وقتی در کارهای فرهنگی موفق خواهیم بود که مردم در برنامه ریزیها و فعالیتهای فرهنگیمان، مشارکت فعال داشته باشند، و این برنامه میتواند الگوی مناسبی برای دخیل کردن مردم در فعالیتهای فرهنگی باشد.
حسینی کاشانی ادامه داد: امیدواریم این جشنواره در سالهای آینده نیز استمرار پیدا کند و تبدیل به یک جشنوارهی ملی شود، چرا که تاثیر گذاری فرهنگی آن در گرو استمرار آن است و تمام تلا ش ما بر آن است که این جشنواره به لیست جشنواره های مصوب اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه شود.
مهلت معرفی فروشگاه برتر
لازم به ذکر است مردم استان قم میتوانند فروشگاه مورد نظر خود را بصورت “نام و نام خانوادگی، نام فروشگاه و شاخص مورد نظر “به سامانهی پیامکی ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم به شماره “۱۰۰۰۳۰۲۵۱”ارسال کنند، به افراد معرفی کننده فروشگاه به قید قرعه جوایزی تعلق خواهد گرفت، مهلت ارسال نام فروشگاه برتر تا۱۰تیر ماه۱۳۹۸است، در هر کدام از ۸ شاخص این جشنواره به ۳فروشگاه نشان فرهنگ و اقتصاد اعطا خواهد و اعلام برگزیدگان این جشنواره طی مراسم اختتامیه در ۱۴ تیر و مصادف با سالروز تولد حضرت معصومه(س) خواهد بود. /ایسنا
ثبت دیدگاه