پنج شنبه, ۱۵ آذر , ۱۴۰۳ 4 جماد ثاني 1446 Thursday, 5 December , 2024 ساعت ×
رؤیایی به نام «خانه»/ گرانی به جشن اغنیا و عزای فقرا انجامید
22 اردیبهشت 1398 - 12:19
شناسه : 3035
4

عضو هیئت امنای سازمان تأمین اجتماعی گفت مشکلات اقتصادی کشور از سال گذشته نه تنها خرید خانه برای کارگران را غیرممکن کرده بلکه تأمین مایحتاج ضروری نیز به چالش جدی تبدیل شده است.

زینب حیدری: سال سخت و نفس‌گیر ۹۷ را هیچ ایرانی انکار نمی‌کند، سالی که هر روزش تلاطم ارز و طلا بازار دیگر اقلام را تکان شدید می‌داد، آنقدر شدید که حجم زیادی از فقر و بی پولی را بر سر هر خانواده‌ای آوار می‌کرد، تقریباً عامه مردم باور داشتند «هشتشان گرو نه‌شان است». آن روزها به هر تدبیر و تلاشی بود گذشت اما خیلی از اقشار مختلف جامعه کمرشان زیر بار این نابسامانی و بحران اقتصادی خم شد، در این بین می‌توان بیشترین آسیب را متوجه جامعه کارگری کشور دانست.

در این راستا اکبر شوکت، عضو هیئت امنای سازمان تأمین اجتماعی، سال ۹۷ را سال شروع مشکلات اقتصادی کشور دانست که باعث کاهش چشمگیر قدرت خرید کارگران شد و اظهار داشت: با تورم و گرانی‌های رخ داده ارزش دستمزد کارگران در مقایسه با توان خرید آنها به یک سوم کاهش پیدا کرد و همین موضوع آسیب زیادی به جامعه کارگری کشور وارد ساخت.

وی افزود: تا پیش از این سبد معیشت خانوار در کشور ۲ میلیون و ۷۰۰ تومان ارزیابی شده بود که این رقم به ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان رسیده است، در شرایطی که خط فقر یک میلیون افزایش یافته اما عملاً می‌بینیم حقوق کارگران هنوز به خط فقر تعیین شده در سال‌های گذشته نرسیده و همچنان این فاصله بیشتر هم می‌شود.

زمین‌های راه و شهرسازی به قیمت منطقه‌ای به تعاونی‌های مسکن کارگری واگذار شود

شوکت با بیان اینکه مشکلات اقتصادی در ساده‌ترین شکل خود معیشت خانواده‌های کارگری را به چالش کشیده است، افزود: در موارد جدی‌تر مثل قدرت خرید مسکن در شرایطی که بازار مسکن افزایش بیش از ۱۰۰ درصدی داشت رؤیای خانه دار شدن برای کارگران را تقریباً به رویایی دست نیافتنی تبدیل کرد؛ به طوری که اگر کارگری تا سال گذشته با ۲۰۰ میلیون تومان می‌توانست صاحب منزل شود اما حالا با ۶۰۰ میلیون تومان می‌تواند اقدام به خرید خانه کند، در چنین شرایطی می‌توان گفت رسیدن دست کارگران به مسکن در برهه کنونی غیرممکن شده است.

وی با طرح پیشنهادی جامعه کارگری به دولت مبنی بر اینکه زمین‌های راه و شهرسازی به قیمت منطقه‌ای به تعاونی‌های مسکن کارگری واگذار شود، گفت: با این اقدام هم این تعاونی‌ها پویا شوند و هم امید کارگران برای مسکن دار شدن ناامید نشود، علاوه بر آن برای تأمین مایحتاج ضروری خانوارها نیز بن کارگری هوشمند فعال شود. این موضوع در بسیاری از کشورهای پیشرفته نیز در حال انجام است.

رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی کشور با ابراز تأسف از وضعیت معیشتی کارگران اذعان کرد: با تشدید تحریم‌ها، عدم تأمین مواد اولیه از سوی کارفرمایان به بهانه افزایش قیمت‌ها و نوسان نرخ ارز و بسیاری از این دست مسائل سبب شده تا تورمی که ایجاد شد به جشن اغنیا و عزای فقرا تبدیل شود و در این بین کارگران بیش از همه متضرر شوند.

۱۳ میلیون بیمه پرداز در حوزه کارگری در تأمین اجتماعی داریم

وی معتقد است در شرایطی که هزینه‌های تأمین نیروی انسانی تنها ۷ درصد هزینه‌های کارفرمایان را تشکیل می‌دهد، موقع افزایش حقوق کارگران با آن مخالفت می‌شود. متأسفانه در کشور ما هر کجا کم می‌آورند هزینه‌ها را سربار جامعه کارگری می‌کنند و این بازی باخت – باخت است که افزایش فقرا را در جامعه به همراه دارد. متعاقب افزایش دامنه جمعیتی فقرا با آسیب‌های مختلف فرهنگی و اجتماعی، کاهش راندمان و بهره وری تولید نیز مواجه می‌شویم.

شوکت با بیان اینکه در حال حاضر ۱۳ میلیون بیمه پرداز در حوزه کارگری در تأمین اجتماعی داریم گفت: از این تعداد ۱۱ میلیون نفر کارگر واقعی هستند، ۹ میلیون بیمه شده اجباری و ۲ میلیون کارگر ساختمانی، رانندگان، قالیبافان و…. هستند.

عضو هیئت امنای سازمان تأمین اجتماعی کشور اما به آمار ۲ تا ۳ میلیون نفر کارگران محروم از بیمه اجتماعی اشاره کرد و گفت: بسیاری از این افراد زنان کارگری هستند که مورد بی‌مهری کارفرمایان قرار گرفته و از بیمه محروم هستند، این افراد نه تنها امنیت شغلی و درآمدی نامعلومی دارند از دیگر سو از حداقل‌های تأمین اجتماعی نیز محروم هستند. /مهر

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.