شنبه, ۶ مرداد , ۱۴۰۳ 21 محرم 1446 Saturday, 27 July , 2024 ساعت ×
قم نخستین صادرکننده خاویار پرورشی ایران / صنعت پرورش آبزیان در قم توسعه می یابد
23 بهمن 1397 - 11:57
شناسه : 284
11
بیش از یک هزار و 338 تن تولید سالانه شیلات در قم/

رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: صنعت پرورش آبزیان که پس از پیروزی انقلاب اسلامی در قم ایجاد شد، در سال های اخیر رو به گسترش است و دستاوردهای اقتصادی مهمی برای استان به دنبال خواهد داشت. قم نخستین صادرکننده گوشت ماهیان خاویاری پرورشی و خاویار پرورشی فیل ماهی در کشور می باشد. کسب رتبه های برتر کشور در زمینه تولید ماهیان زینتی و سرمایه گذاری در این بخش برای توسعه کسب و کارهای مرتبط با آن از دیگر دستاوردهای سازمان جهاد کشاورزی قم در سال های اخیر محسوب می شود.

محمد رضا طلایی گفت: تولید آبزیان تا قبل از سال ۵۷ در قم صفر بود اما اکنون سالانه بیش از یک هزار و ۳۳۸ تن محصولات مرتبط با آبزیان در این استان تولید می شود که نقش موثری در تامین نیاز مردم به غذاهای دریایی و رونق کسب و کار در این بخش داشته است.
وی ادامه داد: همچنین قم به توانایی تولید و پرورش ماهیان خاویاری به میزان ۶۰ تن و استحصال و صادرات خاویار به میزان ۴۵۱ کیلوگرم در سال رسیده است که این دستاوردی بزرگ برای استان به شمار می آید.
طلایی گفت: قم نخستین صادرکننده گوشت ماهیان خاویاری پرورشی و خاویار پرورشی فیل ماهی در کشور می باشد.
وی بیان کرد: کسب رتبه های برتر کشور در زمینه تولید ماهیان زینتی و سرمایه گذاری در این بخش برای توسعه کسب و کارهای مرتبط با آن از دیگر دستاوردهای سازمان جهاد کشاورزی قم در سال های اخیر محسوب می شود.
طلایی در ادامه با اشاره به آماده شدن بسترهای مورد نیاز برای پرورش ماهی تیلاپیا افزود: در کل کشور چهار استان از جمله قم برای پرورش ماهی تیلاپیا انتخاب شده است که این مساله می تواند موجب پویایی هرچه بیشتر صنعت آبزی پروری در این استان باشد.
وی گفت: ماهی تیلاپیا برای پرورش، محدودیت کیفیت آب ندارد و به همین دلیل می توان آن را با استفاده از آب کم در محیط کویری قم پرورش داد.
وی بیان کرد: همچنین این ماهی سطح تولید بالایی دارد و در مقابل بسیاری از بیماری ها مقاوم است، به همین دلیل می تواند ارزش افزوده اقتصادی مناسبی را برای بهره برداران ایجاد کند.
طلایی با اشاره به وجود برخی سخنان پیرامون آسیب رساندن ماهی تیلاپیا به طبیعت، ادامه داد: پرورش این ماهی در قم هیچ گونه آسیبی برای طبیعت ایجاد نمی کند، چراکه روند تولید آن در استخرهای مخصوص و به صورت کنترل شده صورت می گیرد.
وی ادامه داد: ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی در کنار استخرهای پرورش ماهی تیلاپیا در قم مورد نظر است تا با این کار فرصت تولید و اشتغال در حوزه شیلات توسعه یابد.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در سال بیش از ۷۴۶ هزار تن می باشد که بیش از یک هزار و ۳۳۸ تن آن مربوط به شیلات است.
بیشتر استخرهای پرورش ماهی استان در مناطق روستایی قرار دارد که طبق سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵، قم دارای ۱۲۷ روستا با جمعیت بالای ۲۰ خانوار است؛ جمعیت ساکن مناطق روستایی بیش از ۵۵ هزار و ۸۶۵ تن است که در قالب ۱۷ هزار و ۳۸۵ خانوار زندگی می کنند./ایرنا

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.