جمعه, ۱۳ تیر , ۱۴۰۴ Friday, 4 July , 2025 ساعت ×
شناسه : 26740
فروردین ۱۷, ۱۴۰۰ ساعت: 1:52
با شیوع کرونا دستیابی به اهداف برنامه ۹۰۹۰۹۰ به تعویق افتاد

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات ایدز ایران درباره تاثیر شیوع کرونا بر فعالیت‌های این مرکز گفت: در مرکز تحقیقات، طرح‌های مرتبط با کووید-۱۹ هم داشتیم اما به طور کلی کرونا، دستیابی به اهداف مربوط به HIV را به تاخیر انداخت زیرا اغلب محققان تمرکز خود را بر مقابله با کرونا قرار دادند. این موضوع تنها مربوط به کشور ما نیست و در بقیه‌ی کشورها هم برنامه‌۹۰۹۰۹۰ سازمان ملل که قرار بود تا ۲۰۲۰ تحقق یابد به تعویق افتاده است.

دکتر سید احمد سید علینقی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره تاثیر شیوع کرونا بر فعالیت‌های مرکز تحقیقات ایدز دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: از اوایل اسفند ماه سال ۹۸ با شیوع کرونا، فعالیت‌های همه‌ی مراکز تحقیقاتی تحت تاثیر قرار گرفت. از آن جایی که موضوع فعالیت‌های ما HIV است، اقداماتی که ما هم در دستور کار داشتیم از شیوع این بیماری متاثر شد. ما هم باید به دانشگاه کمک می‌کردیم که پژوهش‌های مربوط به کووید-۱۹ را پیش ببرد هم در مورد بیماران مبتلا به HIV، پژوهش‌های خود را ادامه می‌دادیم.

وی با اشاره به اینکه کرونا، دستیابی به اهداف مربوط به HIV را به تاخیر انداخته اظهار کرد: اغلب محققان تمرکز خود را بر مقابله با کرونا قرار دادند.  این موضوع مربوط به کشور ما نیست در بقیه‌ی کشورها هم برنامه‌۹۰۹۰۹۰ سازمان ملل که قرار بود تا ۲۰۲۰ تحقق یابد به تعویق افتاده است.  از سوی دیگر، ما برخی از همکاران خود را در بیمارستان‌ها به دلیل ابتلا به کرونا از دست دادیم و این نیز مصیبت بزرگی در این سال بود.

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات ایدز خاطرنشان کرد: امیدواریم با فروکش کردن اپیدمی، تعداد طرح‌ها و پروپوزال‌های HIV افزایش یابد و برنامه‌هایی که در رسیدن به اهداف ۹۰۹۰۹۰ تعریف شده بود ویرایش شود تا  فاصله‌ی ایجاد شده به دلیل شیوع کرونا را کاهش دهیم. امیدواریم در سال ۱۴۰۰ بتوانیم پژوهش‌های تخصصی‌را بر روی بیماران مبتلا به HIV انجام دهیم.

سید علینقی درباره‌ی پژوهش‌های انجام شده با موضوع کووید-۱۹ گفت: از اسفند ماه پژوهش‌هایی را درباره‌ی افراد دارای HIV که به کووید-۱۹ مبتلا شدند آغاز کردیم تا دریابیم وضعیت شیوع این بیماری میان مبتلایان به HIV چگونه است. افراد مبتلا به HIV هم مانند سایر مردم در معرض ابتلا به کووید-۱۹ قرار دارند و ممکن است به این بیماری دچار شوند. رعایت پروتکل‌های بهداشتی همچون استفاده از ماسک، رعایت فاصله اجتماعی و شستشوی دست‌ها را به مبتلایان به HIV توصیه می‌کنیم ضمن این که از آن‌ها می‌خواهیم داروهای ضد HIV خود را مرتبا استفاده کنند و حتی‌الامکان از منزل خارج نشوند. HIV به تنهایی افراد را بیشتر از سایرین مستعد ابتلا به کووید-۱۹ نمی‌کند همانطور که در خصوص سایر بیماری‌های زمینه‌ای هم چنین است اما از آن جایی که سیستم ایمنی مبتلایان به HIV دارای نقص است پایبندی به درمان آن‌ها باید کامل باشد و بیشتر دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت کنند. 

عضو شورای پژوهشی مرکز تحقیقات ایدز خاطرنشان کرد: بررسی‌های اولیه در اسفند  ماه نشان داد که از میان ۲۰۰ بیمار مبتلا به HIV فقط یک فرد مبتلا به کووید-۱۹ یافت شد که وی هم بعد از مدتی بهبود یافت. بعدتر که موج‌های اول و دوم و سوم کووید-۱۹ در کشور ایجاد شد، برخی از بیماران مرکز تحقیقات را متاسفانه از دست دادیم. در ادامه‌ی پژوهش اولیه در اسفند ماه، مطالعه‌ی گسترده‌تری را طراحی کردیم که نتایج آن به زودی منتشر می‌شود.

وی در پاسخ به پرسشی درباره‌ی طرح‌های فناورانه‌ی مرکز تحقیقات ایدز در سالی که گذشت گفت: یکی از همکاران بر روی پایبندی به درمان بیماران با سیستم دیجیتال فعالیت کردند.  با یکی دو مرکز تحقیقات دیگر در خارج از تهران نیز طرح‌های خود مراقبتی بیماران کووید-۱۹ را  اجرا کردیم. همچنین با توجه به اپیدمی کووید-۱۹ اپلیکیشنی را برای خودمراقبتی این مبتلایان طراحی کردیم.

انتهای پیام

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.