سید محمدتقی سجادی افزود: اجرای طرح های آبخیزداری که از مدت ها قبل فرآیند آن آغاز شده است، نقش مهمی در کنترل سیلاب های وارد شده به قم دارد.
وی با اشاره به این که بر اساس مطالعات، به طور میانگین سالانه ۴۲۸ میلیون متر مکعب هرزآب در قم جاری می شود، گفت: در اجرای طرح های آبخیزداری، به دنبال حفظ آب در مناطق بالادست و جلوگیری از انتقال آن به مناطق اطراف نیستیم، بلکه هدف کنترل جریان آب، جلوگیری از فرسایش خاک در اثر سیلاب و کمک به نفوذ بیشتر آب در سفره های زیرزمینی است.
سجادی ادامه داد: با تکمیل روند اجرای طرح های آبخیزداری و آبخوان داری، بخش مهمی از خطرسیلاب های فصلی که شهر قم را تهدید می کند برطرف می شود و همچنین کانون های بزرگ گرد و خاک در اطراف استان با تغذیه آب و تقویت پوشش گیاهی، از بین می رود.
وی گفت: همچنین بااجرای این طرح ها، بخش از مزارع کشاورزی اطراف استان که به دلیل ضعف منابع آبی و فرسایش خاک رها شده، مجدد به چرخه تولید بازمی گردد و در سال های آینده به مراتع مرغوب تبدیل خواهد شد.
وی بیان کرد: حوزه بالا دست شهر و پایین دست سد ۱۵ خرداد که شهر قم را از نظر سیلاب تحت تاثیر قرار می دهد، ۳۳۵ هزار هکتار است.
سجادی ادامه داد: تاکنون برنامه های آبخیزداری با اعتبارات صندوق توسعه ملی در ۷۰ هزار هکتار از این منطقه اجرا شده که با این اقدامات بیش از ۷۰ درصد اهداف اصلی برای تاخیر در ورود سیلاب به مناطق شهری محقق شده است.
وی اضافه کرد: با تخصیص اعتبار لازم، ۲۷۰ هزار هکتار باقی مانده نیز به تدریج در طی چند سال تکمیل و قم در برابر سیلاب ها ایمن می شود./ایرنا
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری قم گفت: ۴۱ درصد از عرصه های استان استعداد سیل خیزی دارد که اجرای طرح های آبخیزداری و آبخوان داری در آن می تواند علاوه بر دور کردن این خطر، موجب نفوذ بیشتر آب در زمین، تقویت پوشش گیاهی و همچنین جلوگیری از برخاستن گرد و خاک در منطقه شود.
ثبت دیدگاه