سیامک محبی روز چهارشنبه در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان در تالار کرامت استانداری قم، افزود: همچنین با وجود ممنوعیت فعالیت باشگاههای ورزشی، در عمل این مراکز ا فعالیت خود را به صورت خصوصی ادامه دادهاند که جای تاسف دارد.
وی با بیان اینکه با بررسیهای انجام شده، متاسفانه سالن های ورزشی برخی دانشگاههای استان همچنان باز بوده و فعالیت آنها ادامه دارد، افزود: امکانات محافظتی در فروشگاههای استان تامین، مسائل بهداشتی رعایت و وضعیت تهویه این فروشگاه ها نیز اصلاح شدهاست ولی همچنان با تجمع در این فروشگاه ها و عدم فاصلهگذاری اجتماعی مواجه هستیم.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم،با تاکید بر ضرورت نظارت دقیق بر اجرای دستورالعملهای ستاد ملی و استانی مقابله با کرونا گفت: با وجود اقدامهای انجام شده برای رعایت مسائل بهداشتی در ادارات، همچنین در اکثر این مراکز با مشکل فاصلهگذاری اجتماعی مواجه هستیم.
وی گفت: متاسفانه با وجود گذشت هشت ماه از ابلاغ دستورالعملهای بهداشتی و الزام دستگاههای مختلف برای ثبت اطلاعات خود در سامانه سلامت و حضور مدیران این دستگاهها در جلسههای هفتگی مقابله با کرونا اما همچنان برخی ادارات نسبت به ورود اطلاعات خود به این سامانه سلامت بیتفاوت هستند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم، اظهارداشت: برخی ادارات حتی یک بار هم پروتکلهای بهداشتی ابلاغی به آنها را مطالعه نکرده و رعایت نمیکنند که این موضوع علاوه بر سلامتی کارکنان، سلامتی مردم را نیز به خطر میاندازد.
وی با بیان اینکه در هفته جاری قم نسبت به هفته قبل از نظر شیوع کرونا وضعیت مطلوبتری داشته است، ادامه داد: با اقدامهای انجام شده این استان در رتبه بیستم کشور از نظر شیوع کرونا قرار گرفته است و قم از جمع استانهای مشکی به استان قرمز تغییر رنگ داده است که امیدواریم در هفته های آینده این وضعیت نیز بهبود بیشتری یابد.
محبی گفت: کل نمونههای انجام شده در قم طی یک هفته گذشته یک هزار ۵۲۴ مورد بوده که ۶۰ درصد آن در مراکز سرپایی و بهداشتی انجام شدهاست که با توجه به افزایش امکانات تست در سطح این مراکز ۹ گانه بهداشتی در قم سهم این مراکز به ۷۰ درصد افزایش مییابد.
وی اظهار داشت: ۵۹ درصد تستهای انجام شده در یک هفته گذشته مثبت شده و این در حالی است که پیش از این بیش از ۷۰ درصد تست ها مثبت بوده است که این ناشی از افزایش قدرت تست در استان است.
محبی ادامه داد: تعداد تستهای انجام شده در قم در حال افزایش است که این موضوع امکان شناسایی بیماران بیش از پیش فراهم میکند.
محبی اظهار داشت: رعایت شیوع کرونا در پیشخوانهای دولت ۷۲ درصد، پایانه های مسافربری درون شهری ۵۰ درصد، بانک ها ۷۴ درصد، جایگاه سوخت ۷۸ درصد، آموزشگاه ها ۸۴ درصد، پایانه های برون استانی ۵۰ درصد، فروشگاه های زنجیره ای ۷۲ درصد، کافی نت ها ۸۳ درصد، گیم نت ۷۴ درصد، بیمارستانها ۶۷ درصد، مراکز شماره گذاری ۲۵ درصد، زندان ۶۷، رستوران ها ۷۹، نانوایی ۴۶ درصد، بستنی فروشی ها ۷۴ درصد، مساجد ۷۱ ، اماکن ورزشی ۸۰ درصد بودهاست.
معاون پژوهشی و تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی قم نیز در این جلسه گفت: در پیک اول بیماری شیوع کرونا در قم، در تاریخ ۱۸ خرداد به نقطه پایانی کرونا در استان رسیدیم که میزان بستری و مرگ و میر به حدود صفر رسید ولی متاسفانه به دلیل سهل انگاری شاهد شیوع مجدد این بیماری در هفته های اخیر هستیم.
احسان شریفی پور با بیان اینکه قم برخلاف اکثر استانهای دیگر که مواجه با سه پیک کرونا بوده اند، قم با دو پیک شیوع کرونا مواجه بوده است افزود: شدت شیوع کرونا در پیک دوم نسبت به پیک اول بسیار زیاد بوده است ضمن اینکه پیک دوم به دلیل طولانی شدن فشار زیادی به کادر بهداشت و درمان وارد کرد.
وی با بیان اینکه برخی رسانهها شاخص مرگ و میر در قم را بالا معرفی می کنند که این موضوع درست نیست گفت: بر اساس شاخص های علمی، آمار مرگ و میر در قم به نسبت میزان شیوع و ابتلا به این بیماری در این استان از میانگین کشوری پایین تر است.
شریفی پور، با بیان اینکه کمتر از ۲ درصد از بیماران استان، افراد غیربومی بوده اند، گفت: در بیمارستان تنها بیماران بدحال نگهداری می شود که اکثر آنان در سه روز از وضعیت بحرانی خارج و پس از بهبود از بیمارستان ترخیص شدهاند تا ظرفیت بیمارستانی برای پذیرش بیماران جدید خالی شود.
معاون پژوهشی و تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی قم ادامه داد: بر اساس تحقیقات انجام شده، شیوع کرونا در پیک اول در کشور ما ناشی از ویروس ووهان چین و شیوع کرونا در پیک دوم ناشی از ویروس منتشر شده در ایتالیا و اروپا بودهاست که این دو نوع ویروس با یکدیگر متفاوت است و به دلیل جهشهای انجام شده سرعت انتشار آن بسیار افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه بیشترین مبتلایان این بیماری همچنان بین سنین ۵۱ تا ۵۳ سال است، گفت: شاخص مرگ و میر در قم ۲۱ نفر در یک هزار نفر مبتلاست و این در حالی است که شاخص مرگ و میر در سطح کشور برای هر یکهزار نفر حدود ۴۰ نفر است.
شریفی پورادامه داد: بروز کرونا در قم از میانگین کشوری بسیار بیشتر و نرخ مرگ و میر از میانگین کشوری کمتر است افزود: افزایش میزان سرایت این بیماری موجب شد تا به ویژه در پیک دوم با موج سنگین بیماران در بیمارستان ها مواجه باشیم.
وی با بیان اینکه صنوفی که امکان تجمع دارند مانند نانواییها، احتمال شیوع کرونا در آنها بسیار زیاد است، افزود: بر اساس تحقیقات انجام شده، تجمع زیاد افراد به عنوان کانون اصلی شیوع کروناست به گونه ای که حدود۸۳ درصد ابتلاهای جدید ناشی از برخوردهای رو در روی افراد بدون استفاده از ماسک بودهاست.
وضعیت کرونا در قم از روز بیستم شهریورماه و به دنبال افزایش قابل توجه بیماران و مبتلایان این بیماری فوق قرمز شده است.
«ویروس کرونا»، موسوم به «کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر سال گذشته (۲۴ آذر ۹۸) در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نامبرده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ۹۸) بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواستهشده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.
ثبت دیدگاه