محمدرضا قدیر امروز در جلسه ستاد مدیریت بحران استان در سالن کرامت استانداری، با اشاره به نزولی بودن روند ابتلا و بستری بیماری کرونا در سطح کشور اظهار داشت: متأسفانه در چهار استان این روند کاهشی و نزولی نداشته که یکی از این استانها قم است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به اینکه بالغ بر ۲۷ میلیون نفر در دنیا درگیر بیماری کرونا هستند، گفت: آمار بیماران بستری در استان قم بین ۳۶۰ الی ۳۹۰ نفر است، سطح بیماران بستری ثابت بوده و تعداد مرگومیر براثر این بیماری بین سه الی ۵ نفر است.
او با بیان اینکه بیماران بستری در بخش آی سی یو بیمارستانهای قم ۷۵ نفر است، افزود: طی روزهای گذشته شاهد راهاندازی بخش آی سی یو بیمارستان امیرالمؤمنین(ع) بودیم که به چرخه پذیرش بیمار اضافه شد.
قدیر با انتقاد از پایین بودن میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در پاساژها اظهار کرد: در ۳۸۰ مورد بازدیدی که از مطبها داشتیم رعایت پروتکلها بیش از ۸۸ درصد بوده و این میزان در داروخانهها به ۸۰ درصد رسیده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم ابراز کرد: درمان کرونا فرهنگی بوده و باید همه ارگانها دستبهدست هم داده و وارد عمل شوند، فرار از ویروس و زندگی با آن دو سناریو هستند که از سوی افراد مورد توجه قرار گرفته است که با توجه به مشخص نبودن مدتزمان بودن ویروس باید با سناریو دوم کنار بیاییم تا با رعایت پروتکلهای بهداشتی، ویروس حداقل آسیب را برای مردم داشته باشد.
او با تأکید بر لزوم به حداقل رسیدن آسیبها و هزینههای ناشی از ویروس کرونا در کشور گفت: رفتار ویروس پیچیده بوده و آینده را برای ما غیرقابلپیشبینی کرده است.
قدیر ابراز کرد: نتایج آزمایشهای مردادماه نشان میدهد ۶۰ تا ۸۰ درصد افراد مبتلا کاهش قابلتوجه آنتیبادی داشتهاند؛ بنابراین حتی در صورت ساختهشدن واکسن، اثر آن همچون واکسن آنفلوانزا موقت بوده و اثر ۶ الی یکساله خواهد داشت.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم با تأکید بر اینکه باید در خصوص بازگشایی مدارس منطقی عمل کرد، عنوان کرد: اصرار بر بازگشایی حضوری مدارس کار منطقی و سلامتمحور نیست چراکه زیرساختهای لازم برای بازگشایی مدارس وجود ندارد، از طرف دیگر بودن دانش آموزان در خانه دارای آسیبهای جبرانناپذیری است؛ در نتیجه سیاست وزارت بهداشت این است حتیالامکان آموزشها غیرحضوری باشد.
او تأکید کرد: حضور دانش آموزان در مدارسی که زیرساختها رعایت میشود باید هفتهای دو روز باشد، به این معنا که فاصلهگذاری اجتماعی در این مدارس وجود داشته باشد و مدیر و معاونان مدرسه آموزشهای لازم را دیده باشند.
قدیر اذعان کرد: تجربهای پیرامون پیامدهای ابتلای کودکان به کرونا نداریم و اگر اپیدمی صورت بگیرد فرزندان ما آسیب میبینند درنتیجه باید دستبهعصا حرکت و محتاطانه عمل کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم در پایان خاطرنشان کرد: از نظر دانشگاه انتقال اموات کرونایی که مربوط به شهرهای اطراف قم هستند به شهرهای خودشان اشکالی ندارد اما در داخل قم فقط باید این اموات در بهشت معصومه(س) دفن شوند.
ثبت دیدگاه