شنبه, ۶ مرداد , ۱۴۰۳ 21 محرم 1446 Saturday, 27 July , 2024 ساعت ×
حال نگران مردم در گرانی شب عید/ قصه تکراری روزهای پایانی سال
27 اسفند 1397 - 9:22
شناسه : 1604
7

فرارسیدن شب عید با همه دغدغه گرانی و شلوغی های کوچه بازارش که هم مغازه داران و هم مردم ازگرانی و کم شدن قدرت خرید می نالنداین فرصت رابه شهروندان می دهدتاباحوصله و صبردر ازدحام رفت وامد مردم جستجو گر نیازمناسب با درآمد خود باشند .

گذری بر کوچه باغ های کودکی به یادم می آورد که چگونه از اول اسفند دلمان را به یک ماهی قرمز در داخل تنگی کوچک در میان خانه ای به هم ریخته از خانه تکانی نوروز خوش می کردیم، این شادمانی برای کودکی ما تا ۱۵ فروردین و شروع دوباره مدارس ادامه داشت افسوس آن نوروزها گذشت و ما خیلی زود بزرگ شدیم و در دنیای بزرگسالی شادی نوروزمان در میان غم نان و تهیه میوه و آجیل شب عید گم شد.

 

از آغاز اسفند ماه، شلوغی خیابان های شهر جنب و جوش تکاپوی مردم ومکاره بازار داغ بوتیک ها و مغازه ها به ما یادآوری می‌کند که سال جدید در راه است، هر سال با افزایش تقاضا برای خرید نوروزی قیمت‌ها نیز قد می کشند گویی آنها نیز یک سال بزرگتر می‌شوند، فروشگاه های پوشاک و کفش پیش از فرارسیدن سال جدید بدون توجه به قدرت خرید مردم یکباره قیمت‌ها را تغییر می دهند و به استقبال قیمت های جدید می‌روند.

 

کارمندان و کارگران نیز در کنار سایر اقشار کم درآمد در این روزها بیش از سایر مردم با مشکل روبرو می شوند زیرا مبلغی که به عنوان عیدی از سوی دولت برای آنان در نظر گرفته می شود به هیچ وجه با روند صعودی قیمت ها همخوانی ندارد .

 

علیرضا منفرد خسته از خرید شب عید به خبرنگار ما می گوید: متاسفانه قیمت اجناس مورد نیاز بالاست و با میزان موجودی تناسبی ندارد چرا که مهمترین مشکل امثال من این است که باید هزینه‌های خود را با موجودی محدودی که در اختیار دارم هماهنگ کنیم.

 

منفرد می افزاید: با توجه به حقوق مشخص و هزینه‌های ثابتی مانند اجاره بهای مسکن وغیره تنها باید روی عیدی یک میلیون تومانی دولت حساب کنیم که این به معنای صرف نظر کردن از برخی خرید هاست.

 

این شهروند قمی ادامه می دهد: در شرایط کنونی اغلب کسبه از نیاز و همچنین علاقه مندی مردم به خریدهای نوروزی سوء استفاده کرده با حذف برچسب قیمت‌ها بهای محصولات خود را با توجه به توان خریداران و میزان اشتیاق آنان به خرید تعیین می‌کنند.

 

به نظرمی‌رسد در مکاره بازار نوروز جای سازمان حمایت ازمصرف کنندگان و تولیدکنندگان برای برخورد باگرانفروشی خالی است.یک شهروند دیگر قمی نیز معتقد است قیمت کالاها هر ساله در روزهای پایانی سال افزایش می یابد و این امر به صورت یک مشکل غیرقابل حل اما عادی در آمده است.

 

این شهروند می افزاید: علاوه برپوشاک قیمت آجیل و تنقلات نیز بسیار بالا رفته است و آنچه که برای من و بسیاری از هموطنان جای سوال دارد این است که تمام این کالا محصولات و تولید داخل هستند پس چرا تا این حد بهای آنها بالاست.

 

وی می گوید: بهای یک کیلو پسته ۱۵۰تا ۱۷۰ هزارتومن می باشد قیمت آجیل نیز تقریبا ۵۰ تا ۶۰هزار تومن می باشد به نظر می‌رسد در کشاکش نبرد میان افزایش تورم و قدرت خرید مردم این گرانی است که همیشه پیروز می‌شود و بار آن برگرده قشر آسیب‌پذیر سنگینی می‌کند.

 

در مراکزعمده خرید که مملو از خریداران مشتاق است برخی با خواندن قیمت روی یکی از کالا ها حتی از ادامه دیدن منصرف می‌شوند و برخی دیگرنیز بدون انگیزه نگاهی به مغازه های پوشاک و کفش می کنند شاید برای اینکه از مدل های روز با خبر شوند.

 

خانم مهربان که پشت ویترین یک مغازه کفش فروشی در خیابان صفا ایستاده بود با بیان اینکه با این قیمتها از روی بچه هایم شرمنده ام می گوید: از یافتن اجناس ارزان قیمت در نمایشگاه ها نیز ناامید شده ام  و ناچار باید به حراج‌های ناشی از تغییر شغل مراجعه کنم به امید اینکه شاید درگیر ودار شکسته شدن قیمتها فرزندان خود را نونوار کنیم.

 

جعفر مرادی دیگر شهروند قمی ابرازداشت: از کارکنان دولت هستم و بر اساس نظام هماهنگ پرداخت حقوق خود را دریافت می‌کنم و چون بن غیرنقدی داشتم برای خرید همراه خانواده به فروشگاه مراجعه کردم اما متاسفانه قیمت اجناس در این فروشگاه تفاوتی با سایر نقاط شهر نداشت این در حالی است که با فروشندگان در خیابان شهر می توان تا حدی چانه‌زنی کرد اما در این گونه فروشگاه ها از تخفیف خبری نیست.

 

وی در ادامه افزود: ای کاش مسئولان کشور قبل از تصویب عیدی کارکنان دولت با صاحبنظران و مشاوران اقتصادی مشورت و مروری بر قیمت ها می کردند و آن را برای سال جاری افزایش می‌دادند، چنانچه دراغلب کشورها در آستانه سال نو فروشگاهها با پایین آوردن قیمت اجناس حراج واقعی انجام میدهند اما درکشور ما این چنین نیست ویا اگرهم باشد به طور گسترده در همه شهرها اجرایی نمی شود .

 

این شهروند قمی افزود: متاسفانه کسبه با نزدیک شدن سال نو، نسبت به بالا بودن قیمت اجناس اقدام و تلاش می‌کنند حتی کسادی ماه های قبل را نیزازاین طریق جبران و حتی هزینه روزهایی را که در ایام نوروز باید تعطیل کنند و یا به سفر بروند از جیب مردم تأمین می کنند.

 

مرادی عنوان کرد: با توجه به بالا بودن هزینه زندگی و محدود بودن سطح حقوق دریافتی سالهاست که خرید نوروزی برای خود و همسرم را به فراموشی سپردم اما کودکان و نوجوانان را نمی توان نادیده گرفت .

 

زهرا شعبانی مربی مهد کودک نیز که خود را سرپرست خانواده معرفی می‌کند گفت:  قیمت برخی کالاها بی‌ضابطه تعیین شده و نظارتی نیز وجود ندارد وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا از نمایشگاه بهاره که هر سال برگزارمی شود  نیاز خود را تامین نکرده است می گوید خرید از نمایشگاه سال گذشته را تجربه کردم اما امسال  قیمت کالا تفاوت کمی با فروشگاه ها داشت با این حال نتوانستم کالاهایی را که نیاز داشتیم خریداری کنم.

 

وی افزود: در میان برخی کالاهای معرفی شده دراین نمایشگاه  تقریبا کالاهایی کم کیفیتی نیز در بین کالاهای نسبتا خوب به مردم عرضه می شود  همچنین علاوه بر پوشاک قیمت آجیل و تنقلات افزایش پیدا کرده است و حتی قیمت بعضی میوه ها هم برای خانواده های  کم درآمد  همچون ما بسیار بالا می بالا می باشد.

 

یک شهروند قمی نیز درادامه این گزاش در خصوص گرانی کالاها به خبرنگارما گفت: قیمت کالاها به طورعام هر ساله در روزهای پایانی سال افزایش می یابد و این امر به صورت یک مشکل غیرقابل حل برای مردم در آمده و گاها مردم ناچار به خرید هستند و کاری از دستشان بر نمی آید .

 

وی ادامه داد: در صورتی که دولت نظارت مناسب توسط سازمان ها و دستگاه های ذیربط در این زمینه انجام دهد میتواند تاثیر مطلوبی  بر کنترل قیمت‌ها در آستانه سال نو داشته باشد.

 

یکی دیگر از شهروندان قمی در این خصوص گفت: بیشتر مغازه‌داران هر ساله در آستانه سال نو قیمت کالاها را به میزان دلخواه افزایش می‌دهند با این وجود متاسفانه تاکنون اقدام مناسبی از سوی دستگاه‌های مسئول برای کاهش قیمت‌ها و یا حداقل جلوگیری از افزایش نرخ آن انجام نشده است.

 

فاطمه نقوی معتقد است دولت با استفاده از راهکارهای مناسب می‌تواند قیمت کالاها را کنترل و یا و با خاطیان به طور جدی برخورد کنند و حتی برای دوره  ای مغازه ها و فروشگاه های  گرانفروشان را  تعطیل کند.

 

وی  گفت: با این حال برخی مردم حتی با اینکه قدرت خرید ندارند اما به بازار آمده تا قیمت‌ها را با هم مقایسه و از تنوع بازار اطلاع پیدا کنند شاید در گیر و دار این شلوغی های بازار بتوانند جنس مناسب با قیمتی مناسب درآمد خود پیدا و برای خانواده تامین کنند.

 

با این حال فرارسیدن شب عید با همه دغدغه گرانی و شلوغی های  کوچه بازارش که هم مغازه داران و هم مردم از گرانی و کم شدن قدرت خرید می نالند این فرصت را به شهروندان می دهد تا با حوصله و صبردر ازدحام رفت وامد مردم جستجو گر نیازمناسب با درآمد خود باشند./ شبستان

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.