بهرام سرمست روز شنبه در جلسه هفتم شورای برنامه ریزی و توسعه استان قم در سالن جلسات امام جواد(ع) استانداری، با اشاره به بیانیه گام دوم رهبر معظم انقلاب اسلامی، افزود: نیاز است که تمام دستگاه های اجرایی، بر روی محورهای هفت گانه این مساله تعمق، تامل و تدبر کافی داشته باشند و نیز شورای پژوهشی و دانشگاه ها، بر روی این موضوع کار تحقیقی انجام دهند.
وی با بیان اینکه باید بیانیه مذکور به نقشه راه مسئولان استان تبدیل شود،گفت: هر دستگاه اجرایی بر اساس توان خود در کارهای اجرایی این بیانیه را سرلوحه امور خود قرار دهد و افق و چشم انداز آینده را در همه برنامه ریزی ها برای سال آینده مشخص کند.
وی ادامه داد: این بیانیه باور و بینش آینده انقلاب اسلامی است، بنابراین مسئولان استان باید تمام محورهای بیانیه مذکور را سرلوحه اقدام ها و برنامه ریزی های خود قرار دهند.
حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب بیست و یکم بهمن ماه امسال در بیانیه ای خطاب به جوانان و آینده سازان ایران، برداشتن گام بزرگ دوم به سمت آرمان های انقلاب اسلامی را در هفت فصل تبیین کردند.
سرمست همچنین با اشاره به اولویت بندی در تخصیص اعتبارهای مورد نیاز به طرح های نیمه تمام گفت: اعتبارات تملک سرمایه ای باید بر مبنای مصوبه شورای برنامه ریزی استان به طرح هایی که بالای ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند، اختصاص پیدا کند.
وی با اشاره به مزیت های قم گفت: حضور مستمر شخصیت های کشوری در قم یکی از ظرفیت های مهم این استان است و باید مدیران در این سفرها به صورت هدفمند، کارشناسی شده و مکتوب مطالبه های استان را بیان و از فرصت های ایجاد شده به نحو مطلوب استفاده کنند.
وی اضافه کرد: مسئولان استانی برای این که قول مساعد مسئولان ملی در مطالبه حقوق استان به نتیجه قطعی و نهایی برسد، باید امر پیگیری را در سرلوحه فعالیت های خود قرار دهند.
سرمست درباره اجرای طرح های مرتبط با ساخت نیروگاه های خورشیدی در استان نیز گفت: باید بر اساس یک زمانبندی مشخص به سرمایه گذاران در این زمینه مهلت داده شود تا طرح خود را به سرانجام برسانند و در غیر این صورت کار از دست آنها خارج شود.
وی همچنین در ارتباط با آرامستان های قم اظهار کرد: باید برای حل مشکل دفن اموات در قبرستان های داخل شهر تصمیم جامعی گرفته شود و فعال شدن آرامستان جنب منطقه جمکران می تواند در حل این مساله موثر باشد.
سرمست با بیان این که توسعه قم هدف نهایی تمام مسئولان است، تصریح کرد: مدیران برای جبران عقب ماندگی های استان تلاش و کوشش کنند و مطالبه گری نیاز مهم در گرفتن سهمیه های ملی است.
وی همچنین بر برگزاری منظم و سر ساعت تمام جلسه های استانی و رعایت این مساله توسط همه اعضا
تاکید کرد و گفت: همه موظف هستند که به موقع در جلسه ها حضور یابند.
** معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم نیز در این جلسه، بر انجام برنامه ریزی و بودجه نویسی بر اساس عملکرد دستگاه های استان تاکید کرد و گفت: طرح های ساخت نیروگاه خورشیدی رصد و ارزیابی شوند تا اگر طرحی به سرانجام نرسید، زمین آن بازپس گرفته شود.
مهرداد غضنفری امرایی ادامه داد: در احداث نیروگاه خورشیدی، باید زمین بر اساس طرح مرحله به مرحله به سرمایه گزار واگذار شود.
** همچنین معاون امور عمرانی استانداری قم در جلسه مذکور، درباره ساخت نیروگاه های خورشیدی گفت: این نیروگاه ها بر اساس نیازسنجی توسط شرکت نیروی برق و مطالعات انجام شده در حال انجام است و پس از سیستان و بلوچستان، قم دومین استان در کشور است که از لحاظ فنی در این زمینه ظرفیت دارد.
محسن بهشتی خاطرنشان کرد: زمین ها در این طرح به صورت اجاره ای واگذار می شود و تا پایان اجرای طرح های در دست انجام، طرح جدیدی در این زمینه انجام نخواهد شد.
** عضو هیات رئیسه و نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه گفت: در واگذاری زمین برای ساخت نیروگاه های خورشیدی مساله آمایش سرزمین و نیز این مساله که در کدام مناطق استان امکان اجرای آن وجود دارد، مورد توجه قرار بگیرد.
احمد امیرآبادی فراهانی درباره دفن اموات در آرامستان های داخل شهر نیز گفت: عدالت این است که اگر قرار است که اموات در این آرامستان ها دفن شوند، این امکان برای همه قشرهای جامعه وجود داشته باشد.
* در ساخت نیروگاه خورشیدی از زمین های فاقد استعداد کشاورزی استفاده شود
همچنین نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی در این جلسه تاکید کرد: در واگذاری زمین برای ساخت نیروگاه های خورشیدی، از زمین هایی که در مسیر انتقال خطوط قرار دارند و استعداد کشاورزی ندارند، استفاده شود.
حجت الاسلام والمسلمین مجتبی ذوالنوری اضافه کرد: باید مالکیت این زمین ها در اختیار دولت باشد و همچنین از تغییر کاربری آنان در آینده جلوگیری به عمل آید.
وی با اشاره به طرح جمع آوری و تجمیع دفاتر کمیته امداد امام خمینی در بخش های استان گفت: با توجه به مراجعه های مکرر و نیازهای مستمر مددجویان، لازم است این دفاتر در بخش ها به منظور پاسخگویی به نیاز مردم فعال باشند و ساختمان این نهاد در بخش ها حفظ شود.
* آرامستان های داخل شهر، متعلق به شهرداری نیستند
رئیس شورای اسلامی شهر قم نیز در این جلسه خاطرنشان کرد: هیچ کدام از آرامستان های داخل شهر در اختیار شهرداری نیست.
عبدالله جلالی اظهار کرد: باید مساله ساماندهی آرامستان های داخل شهر قم به صورت جدی مورد توجه قرار بگیرد تا از ایجاد شرایط بحرانی در آینده در این رابطه جلوگیری شود.
وی با بیان این که احداث آرامستان در کنار شهر مطالبه شهروندان است، اعلام کرد: برای توسعه و ساخت یک آرامستان جنب منطقه جمکران تاکنون حدود ۵۰ میلیارد ریال هزینه شده است.
وی خاطرنشان کرد: ۲ آرامستان قبرستان نو و وادی الاسلام در آینده به صورت کامل به باغ مزار تبدیل می شود./ ایرنا
ثبت دیدگاه