احمد حاجی حسینی مسگر عنوان کرد: یکی از بزرگترین چالش هایی که با آن مواجه هستیم، مصرف بیش از ظرفیت منابع آب های زیر زمینی است، در قم منابع آب تجدید پذیر حدودا ۵۰۰میلیون متر مکعب است اما میزان مصرف ۸۰۰میلیون متر مترمکعب است.
وی ادامه داد: مهمترین و موثر ترین راهکار مواجه با کم آبی این است که درهمه حوزه ها مصارف را در حد منابع موجود کاهش دهیم و مصرف بهینه داشته باشیم.
وی اظهار کرد: ایران یک کشور کم آب است و باید متناسب با اقلیم مصرف کنیم، چمن ویونجه متناسب با وضعیت اقلیمی قم نیست اما ما شاهدکشت هردو این محصول در قم هستیم.
حاجی حسینی مسگر عنوان کرد: درجامعه هرفرد باتوجه به میزان درآمد اش هزینه میکند، در بحث آب نیز باید متناسب با ذخایر مصرف کنیم اما اکنون در وضعیت آبی، بدهکار و ورشکسته هستیم.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای قم بیان کرد: تنها راهکار دست به کار شدن دستگاه های متولی مثل جهاد کشاورزی است، جهاد کشاورزی باید الگو های متناسب را به کشاورز معرفی کند که بجای محصولی با مصرف بالای آب محصول دیگری کشت کند.
وی ادامه داد: دربحث مشکل آب، فقط شرکت آب منطقهای و وزارت نیرو متولی نیستند و این یک مشکل فرا بخشی است و باید همه برای حل مشکل آب تلاش کنند.
وی بیان کرد: همه اقشار جامعه متناسب با حرفه خود مصرف کننده آب هستند، پس همه باید چاره اندیشی کنند، اما بخش کشاورزی بدلیل مصرف ۹۰درصدی خود، سهم بیشتری دارد.
حاجی حسینی مسگر ادامه داد: اکنون همه ی دستگاه ها اعم از قوه قضاییه، مجریه و مقننه وارد کارشدند اماکسانی که وظیفه دارند کمتر می خواهند کاری انجام شود و تا زمانیکه متولیانی و مسئولین این امر اقدامی را انجام ندهند نظارت موثر نخواهد بود.
ایسنا
ثبت دیدگاه