محمدرضا قدیر افزود: با توجه به مسافرتهای غیرضروری همشهریان به مناطق قرمز و همچنین افزایش تجمعات، خطر شیوع مجدد ویروس کرونا در قم جدی است.
وی اضافه کرد: در روزهای اخیر تعداد قابل توجهی از همشهریانی که مبتلا به ویروس کرونا شدهاند، مهمانهایی از شهرهای آلوده و قرمز داشتهاند و این مساله در مواردی باعث مرگ همشهریان نیز شدهاست.
وی ادامه داد: مردم باید آگاه باشند که در حال حاضر امکان پذیرایی مهمانهایی از شهرهای دیگر وجود ندارد، زیرا حفظ سلامتی خانوادههای قمی مهمتر است و امیدواریم مردم بیشازپیش خطر ویروس کرونا را جدی بگیرند.
قدیر تاکید کرد: نباید حساسیت نسبت به خطر ویروس کرونا کمرنگ و یا نادیده گرفته شود؛ عادی جلوه دادن شرایط بزرگترین آفتی است که امروز سلامتی مردم را تهدید میکند.
به گفته وی، قم در کنار استانهای گیلان و سمنان استانهایی هستند که اولین پیک را تجربه کردند، لذا باید تلاش کنیم پیک دوم نداشته باشیم.
وی بیان کرد: از ابتدای شیوع کرونا در اسفندماه شاهد بودیم قم از استانهای موفق در رعایت فاصلهگذاری اجتماعی بود و همین امر باعث کاهش قابلتوجه مرگومیر و مراجعه شهروندان به مراکز درمانی شد.
به گفته رییس دانشگاه علوم پزشکی قم، تا اردیبهشتماه ۸۰ درصد مردم تمامی مسائل بهداشتی را رعایت میکردند، اما متاسفانه امروز به کمتر از ۳۰ درصد رسیده و این زنگ خطری برای استان است.
وی افزود: از همشهریان انتظار میرود در ادامه نیز برای کاهش نرخ مرگومیر و همهگیری کرونا و همچنین کمک به کادر درمانی همچنان پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند.
وی ضمن هشدار نسبت به عواقب رعایت نکردن دستورالعملهای بهداشتی، گفت: باید با رعایت دستورالعملهای بهداشتی از جمله شست و شوی کامل دست، استفاده از ماسک و فاصلهگذاری اجتماعی آمار مبتلایان به ویروس کرونا را کاهش دهیم، چرا که با شروع فصل پاییز باید منتظر شیوع بیماری آنفلوانزای نوع A و B نیز باشیم.
قدیر درعینحال تاکید کرد: همه بیمارستانهای قم بخشی را برای بیماران مبتلا به کرونا در نظر گرفتهاند و در صورت بروز مجدد همهگیری، در صورت لزوم این بیمارستانها پذیرای بیماران خواهند بود.
وی با اشاره به آسیبزایی کرونا برای افراد پرخطری مانند افراد مسن، چاق و دارای بیماری زمینهای که جزو افراد پرخطر جامعه هستند، گفت: ۸۸ درصد افراد در معرض ابتلا به بیماری کرونا از این گروه میباشند و ۱۲ درصد هم افراد کمخطر هستند.
«ویروس کرونا»، موسوم به «کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر سال گذشته (۲۴ آذر ۹۸) در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد؛ ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نامبرده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ۹۸) بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای شمارههای ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواستهشده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند./ ایرنا
ثبت دیدگاه