طی چند روز گذشته ودر آخرین ورژن از برخوردش با خبرنگاران در حالی که خبرنگار شبکه تلویزیونی NBC در خصوص اوضاع بد آمریکا برای مدیریت بحران کرونا سخن گفت و سوالاتی را مطرح کرد، اظهار داشت: شما خبرنگار بد و وحشتناکی هستید، این سوال خیلی زننده است و به نظرم پیام خیلی بدی به مردم آمریکا ارسال می کند . مردم آمریکا به دنبال پاسخ و امید هستند اما شما مسائل را احساسی می کنید. این شیوه خبرنگاری شیوه خیلی بدی است و شما باید از خودتان خجالت بکشید.
همان طور که می بینید ترامپ همواره با چنین رویکردی با کم اهمیت جلوه دادن موضوعات مهمی که رسانه ها به آن می پردازند، کم کاری و اهمال کاری خود را به گردن رسانه ها می اندازد و ضمن فرار رو به جلو سعی می کند موضوع اصلی را به حاشیه کشانده و حاشیه را تبدیل به متن کند.
حال قبل از اشاره به مقصود نگارنده و ورود به موضوع اصلی این مرقومه، بد نیست به رویکردی درست و صحیح نسبت به اهالی رسانه و خبرنگاران با نگاهی به منویات رهبر معظم انقلاب نگاهی بیندازیم .
ایشان میفرمایند: اگر زحمات شما “خبرنگارها” نباشد این لحظه ها هرگز ماندگار نمی شود.شما آن را حفظ می کنید و در اختیار افکار مردم قرار می دهید . بدون این دوربین ها، قلم ها و دلسوزی های شما برای تهیه و تنظیم اخبار و مطالب این کارهای ما مثل چیزهای تثبیت نشده است.
ایشان در جای دیگر فرموده اند من مطبوعات (رسانه ها )را یک پدیده ضروری و لازم و اجتناب ناپذیر برای جامعه خودمان و هر جامعه دیگر می دانم، بنده برای مطبوعات سه وظیفه قائلم :
۱- طرح و تبادل آرا و افکار در جامعه :
– در چارچوب اصول ،اختلاف نظر ، اختلاف سلیقه عیب نیست که حسن است ، مضر نیست که مفید و طبیعی است
– آزادانه فکر کردن ، آزادانه مطرح کردن ، از جنجال نترسیدن و شنیدن سخن و انتخاب بهترین از راه های پیشرفت کشور در رسانه هاست.
۲-اطلاع رسانی صادقانه و شفاف:
آزادی قلم حق مسلم مردم و مطبوعات است در این هم هیچ تردیدی ندارم و این جز اصول مصرحه قانون اساسی است.
۳-نقد کردن و نظارت کردن:
نقد یعنی اعتبارسنجی ضعف ها و قوت های کار یک مجموعه را منصفانه کنار هم قرار دادن و جمع بندی کردن.
البته ایشان همواره بر عدم شایع پراکنی ، جلوگیری از تخریب و توهین ، پیروی نکردن از هوای نفس ،عدم بی انصافی در نقد ،رعایت عدالت، تهمت نزدن و… توسط رسانه ها تاکید داشتند و از وظایف اصلی نقد شونده و مسوولین هم به نقد پذیری، روی باز و گوش شنوا داشتن ، تواضع و برداشت نکات درست اشاره داشته اند.
در اینجا کاملا تفاوت نگاه درست، اخلاق مدارانه و اسلامی با نگاه لیبرالی و به ظاهر مطابق با دموکراسی در کلام مسوولان ارشد دو کشور آمریکا و ایران را دیدیم.
بنابراین انتظار می رود مدیران ارشد و مسوولان کشورمان در مواجهه با رسانه ها و اهالی آن ، جانب انصاف را رعایت کنند و بر اساس منش اسلامی و طبق سخنان مقام معظم رهبری رفتار کنند و سخن بگویند.
اما متاسفانه رییس شورای اسلامی شهر قم ، شهری که خود را به درستی مدعی اسلامی بودن، انقلابی بودن و ولایت مدار بودن می داند نه بر اساس نظرات معظم له ، بلکه عامدانه و یا غیر عامدانه به سبک ترامپ با رسانه ها سخن می گوید.
جلالی رییس شورای شهر قم بعد از انتقاد برخی خبرنگاران و رسانه ها بابت فرو نشست زمین در محدوده متروی قم که منجر به فوت سه تن از شهروندان عزیزمان شد و همچنین طی سالهای اخیر در این محدوده بارها فرونشت اتفاق افتاده است و متاسفانه هیچگاه علت اصلی آن مشخص نشده، با خط و نشان کشیدن برای خبرنگاران خواستار برخورد با آنان شد و به سبک ترامپ رییس جمهور آمریکا اظهار داشت: بعضی از خبرنگاران که معلوم نیست چه پشتوانه ای دارند کارشناس شده اند ،حکم صادر می کنند ، فقط مانده بازداشت کنند که باید با آنها برخورد شود.
این بخش از صحبت های آقای جلالی که اینبار در مقام دستگاه قضایی هم حکم صادر کرده اند و خواستار برخورد شده اند از جهاتی بسیار جالب و قابل تامل است. در حالی که رسانه ها در خصوص موضوع مترو صرفا اشاره به این نکته کرده اند که این چندمین بار است که این اتفاق در حال رخ دادن است و به گفته بسیاری ایراد اصلی از عملیات مربوط به ایجاد تونل مترو بوده و می بایست مورد بررسی قرار گیرد.
در همین زمینه آب و فاضلاب استان هم که مدیریت شهری طی چند روز گذشته تقصیر اصلی را گردن این دستگاه اجرایی انداخته بود پاسخی منطقی و مستدل را منتشر کردند، جناب جلالی علی رغم سخنانش علیه رسانه ها که آنها را به نداشتن نظر کارشناسی متهم کردند، باید به این سوال بزرگ پاسخ دهند که خود حضرت ایشان با کدام پشتوانه تخصصی ، کارشناسی، مدیریتی و عملکردی ، هم اکنون در کرسی ریاست شورای شهر قم نشسته اند و با این همه اعتماد به نفس و غیر متواضعانه این طور امر و نهی می کنند.
امید داریم دستگاه قضایی قم به ویژه دادستان عدالت محور آن همچون ریاست دستگاه قضا آیت الله رییسی که از زمان تصدی ایشان مردم بار دیگر نسبت به برقراری عدالت و عدم تعبیض امیدوار شده اند با بررسی دقیق موضوع ، یک بار برای همیشه علت اصلی فرو نشست زمین در بخش هایی از شهر که عملیات عمرانی مربوط به احداث مترو صورت میگیرد را مشخص کند و بدون در نظر گرفتن توصیه ها و سیاسی کاری ها که متاسفانه در گذشته بارها مشاهده شده با هر شخص و سازمانی که قصوری در این رابطه داشته است برخورد قانونی صورت دهد و آن دسته از مسوولانی را هم که در جایگاه قاضی دیگران را تهدید به برخود می کنند ، به سزای اعمالشان و سخنانشان برساند.
البته در اینجا از اداره ارشاد استان قم ، خانه مطبوعات و انجمن صنفی خبر نگاران به عنوان متولیان امر رسانه توقع حمایت از خبرنگاران و اهالی رسانه و ورود به این موضوع نیز می رود.
در آخر باید از استاندار محترم قم که در این موضوع حمایت تمام قد از اهالی رسانه و رویکرد رسانه ها در قبال این حادثه را در واکنش به سخنان رییس شورای شهر قم داشتند تشکر و قدردانی داشت.
تحریریه بازتاب خبر
ثبت دیدگاه