
همچنین گفته میشد که گوشت سفید مانند گوشت مرغ و بوقلمون جایگزین سالمی برای گوشت قرمز است، اما تحقیقات جدید نشان میدهد که مصرف زیاد گوشت سفید نیز همانند گوشت قرمز مضر است.
مطالعهای که در مرکز تحقیقاتی تحقیقات تصلب شرایین در بیمارستان کودکان دانشگاه اوکلند در کالیفرنیا صورت گرفته و در ژورنال آمریکایی تغذیه بالینی منتشر شده، نشان میدهد که مصرف زیاد گوشت سفید همانند گوشت قرمز میزان کلسترول خون را بالا میبرد.
بالا بودن کلسترول خون یکی از مهمترین عواملی است که خطر ابتلاء به بیماریهای قلبی-عروقی را افزایش میدهد.

نویسندههای این تحقیق جدید معتقدند که این رابطهٔ بین گوشت سفید و کلسترول، آنطور که باید، بهصورت تخصصی بررسی نشده است؛ بنابراین گروهی از محققان، به سرپرستیِ دکتر رونالد کراس (Ronald Krauss)، دانشمند ارشد و مدیر گروه تحقیقات تصلب شرایین (Atherosclerosis Research) در مؤسسهٔ تحقیقاتی بیمارستان کودکان اوکلند در کالیفرنیا، شروع به تحقیق مفصلتر دربارهٔ این رابطه کردند.
دکتر کراس و همکارانش، تفاوت تأثیر مصرف گوشت بر سطح لیپیدها و لیپوپروتئینها، و این را که چگونه باعث میشود رسوب چربی در عروق خونی تشکیل شوند، بررسی کردند. آنها یافتههای تحقیقی خود را در مجلهٔ تغذیهٔ بالینی آمریکا (American Journal of Clinical Nutrition) هم منتشر کردهاند که برای همه قابل دسترس است.
در ادامه، بخشهایی از نتیجهٔ تحقیقات این گروه را ارائه میکنیم.
مقایسهٔ مصرف مواد گوشتی و غیرگوشتی
افراد هر گروه، که همگی بین سنین ۲۱ تا ۶۵ سال بوده و شاخص تودهٔ بدنیشان هم بین ۲۰ تا ۳۵ بود، بهمدت ۴ هفته رژیم اختصاصی خود را دنبال کردند. پس از طی این دوره، محققان کلسترول لیپوپروتئین کمچگالی (LDL) یا همان کلسترول بد، سطح آپولیپوپروتئین (Apolipoprotein B)، ذرات LDL کوچک و متوسط، و همینطور کلسترول لیپوپروتئین پرچگالی (HDL) یا کلسترول خوبِ آنها را اندازهگیری کردند.

گوشتهای سفید و قرمز تأثیر یکسانی دارند
دکتر کراس میگوید: وقتی این تحقیق را آغاز کردیم، انتظار داشتیم گوشت قرمز سوءتأثیر بیشتری نسبت به گوشت سفید، بر سطح کلسترول خون داشته باشد، اما از اینکه چنین نتیجهای به دست نیامد، متعجب شدیم؛ اگر سطح چربی اشباعشده یکسان باشد، تأثیرات این دو نوع گوشت بر کلسترول خون هم یکسان خواهد بود.
دکتر کراس اضافه میکند که منابع غیرگوشتیِ پروتئین، مانند سبزیجات و لبنیات، بیشترین تأثیر مثبت را بر سطح کلسترول دارند. اما بر این نکته هم تأکید میکند که گوشت گاو تغذیهشده با علف، ماهی، یا گوشتهای فرآوریشده، در این مطالعه لحاظ نشدهاند.
این یافتهها با توصیههایی همراستا هستند که رژیمهای حاوی مقادیر فراوان غذاهای مبتنی بر گیاهان را ترویج میدهند، اما طبق تأثیرات لیپیدها و لیپوپروتئینها، شواهدی ارائه نمیدهند که گوشت سفید را بهخاطر کاهش ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی بر گوشت قرمز ارجح بداند. این مطالعه برای نخستین بار نشان میدهد که هر دو دستهٔ پروتئینهای گوشتی منجر به LDL بیشتری نسبت به پروتئینهای گیاهی میشوند.







ثبت دیدگاه