مرتضی حیدری در ششمین جلسه کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده درقم افزود: شهر قائم هفت هزار خانوار ،سکنه دارد و اسماعیلآباد نیز ۹۰۲ تن جمعیت در قالب ۱۱۰ تا ۱۵۰ خانوار دارد.
وی بابیان اینکه مردمان متدین و محترمی ساکن این مناطق هستند، اضافه کرد: اینکه برخی میگویند بزهکاران و معتادان ساکن اسماعیلآباد نادرست است و اکثر خانوادهها متدین، فقیر و نیازمند کمک جمهوری اسلامی هستند.
وی اظهار داشت: دستگاههایی ازجمله سپاه، دفتر تسهیلگری و مساجد اطلاعاتی از خانوادههای ساکن در این محلهها دارند که باید با یکدیگر به اشتراک بگذارند تا افراد مستمند و مستحق کمک که پرونده قضایی ندارند، از بزهکاران جدا شوند.
حیدری بابیان اینکه خانوادههای تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی نیز باید از یکدیگر تفکیک شوند، گفت: دفتر تسهیلگری شهر قائم با هماهنگی امام جماعت مسجد علیبنابیطالب(ع) این محله و معتمدان محلی نسبت به تهیه بانک اطلاعاتی برای استفاده از ظرفیت خیران در راستای تامین مسکن بخشی از سکنه نیازمند محله اسماعیلآباد اقدام نماید.
وی افزود: اگر حدود ۶۰ واحد منزل مسکونی برای ساکنان اسماعیلآباد احداث شود، این محله از این وضعیت خارج میشود و به مجموعه شهری با طراز شایسته قم تبدیل و امنیت و آرامش برای ساکنان این محله مهیا خواهد شد.
وی تاکید کرد: شهرداری برای از ساختوسازهای بدون مجوز و حتی تعمیر خانهها جلوگیری نماید تا محله اسماعیلآباد بر اساس طرح جامع و تفصیلی شهر بهسازی و فضاهای موردنیاز شهری احداث شود.
فرماندار قم ادامه داد: فرماندهی انتظامی شهرستان قم نیز باید نسبت به افزایش گشتهای انتظامی در این محله برای برخورد با توزیعکنندگان مواد مخدر، مشروبات الکلی و سایر جرایم اقدام نماید.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی قم نیز دراین جلسه گفت: اگر دفاتر تسهیلگری با مساجد ارتباط بیشتری داشته باشند، بهسازی محلهها و ایجاد مشارکت در مردم افزایش مییابد.
حجتالاسلاموالمسلمین رضا عزت زمانی افزود: دفاتر تسهیلگری باید بر اساس نقشهراه پیش روند و ضمانت اجرایی داشته باشند.
رئیس سازمان صداوسیمای قم نیز درین جلسه گفت: مساجد بهترین ظرفیت برای جلب مشارکت مردم در مناطق محروم و آسیبپذیر هستند.
حجتالاسلاموالمسلمین محمد لطفی نیاسر افزود: مساجد میتوانند کمبودهای مناطق را شناسایی و باعث مشارکت دستگاههای اجرایی در این محلهها شود.
اکبر میرشکار مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) قم نیز گفت: فعالیت مرکز نیکوکاری شهر قائم باعث شناسایی نیازمندان ساکن این منطقه شده که بخشی از نیازمندان بهصورت مستمر و بخشی نیز بهصورت موردی از این نهاد کمک میگیرند.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری قم نیز گفت: شهر قم با وسعت ۱۳ هزار هکتار محدوده خدماتی و ۳۲ هکتار حریم، جزو شهرهایی است که بافت فرسوده آن نسبت به سایر کلانشهرها مساحت بیشتری دارد.
غلامرضا جانقربان افزود: از ۱۳ هزار هکتار محدوده خدماتی، یک هزار و ۶۰۰ هکتار بافت فرسوده است که در بافت میانی و هفت منطقه دیگر شهر قم واقعشده است.
وی بابیان اینکه منطقه هفت واقع در مرکز شهر قم با ۴۰۰ هکتار بالاترین میزان بافت فرسوده را دارد، ادامه داد: در شهر قم ۳۰۰ هکتار بافت تاریخی وجود دارد که جزیی از یک هزار و ۶۰۰ هکتار بافت فرسوده میباشد.
وی با اشاره به اینکه حدود ۳۰۰ هکتار سکونتگاههای غیررسمی بیکیفیت در قم وجود دارد، بیان کرد: در سالهای گذشته مهاجرتهای بسیاری بهویژه از اتباع خارجی به سه منطقه اسماعیلآباد، شهر قائم و اکبرآباد صورت گرفته، ولی در ۲ دهه اخیر این مساله کنترلشده و ساختوسازهای غیرقانونی و بیکیفیت انجام در این مناطق کاهشیافته است.
سه دفتر تسهیلگری در راستای توسعه مشارکت عمومی، در سطح استان قم فعالشده است؛ این دفاتر در شهر قائم، امینآباد و محله دروازه ری فعالیت میکنند که هدف از راهاندازی دفاتر جلب مشارکت مردم در مدیریت محلهها میباشد.
در این جلسه عملکرد دفاتر تسهیلگری واقع در شهر قائم و اسماعیلآباد قم بررسی شد. /ایرنا
ثبت دیدگاه