جمعه, ۳۰ آبان , ۱۴۰۴ Friday, 21 November , 2025 ساعت ×
شناسه : 91553
خرداد ۲۲, ۱۴۰۰ ساعت: 14:10
مصلحی: احمدی‌نژاد تهدید علیه نظام نیست/ مسئله او را بزرگ نکنیم

کاندیدای میان‌دوره‌ای مجلس خبرگان رهبری گفت: احمدی‌نژاد در زمان دولت خود کار زیاد کرد اما معنایش این نیست که عقبه ایدئولوژیک دارد؛ خود او عقبه‌ای ندارد که بخواهد با آن کف خیابان بیاید و فتنه ایجاد کند.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام و المسلمین حیدر مصلحی در نشست خبری خود در پاسخ به پرسشی درباره ماجرای اختلاف خود در زمان وزارت اطلاعات با محمود احمدی‌نژاد اظهار کرد: احمدی‌نژاد اصلأ برای نظام تهدید نیست بیخود مسئله را بزرگ نکنیم. آن رایی که در سال ۸۴ و ۸۸ به ایشان دادند به خاطر تبعیت از رهبری بود. به خاطر اعتبار آقا بود و اینکه حرف ایشان پیاده شود. بعد از همان قهر ۱۱ روزه که سر ماجرای من پیش آمد این عقبه به مشکل خورد.

وی یادآور شد: احمدی‌نژاد در زمان دولت خود کار زیاد کرد اما معنایش این نیست که عقبه ایدئولوژیک دارد. خود او عقبه‌ای ندارد که بخواهد با آن کف خیابان بیاید و فتنه ایجاد کند. همانهایی که اینها فکر می‌کنند فردا کف خیابان می‌آیند اگر آقا بگویند فتنه نکنید و مراقب باشید از شما استفاده نکنند همه می‌روند خانه‌هایشان.

وی با بیان اینکه ایشان فکر می‌کرد من باید تمام مسائل وزارتخانه را با ایشان هماهنگ کنم در حالی وزارت اطلاعات برای نظام است نه برای دولت، تصریح کرد: این موضوع مهم است. وقتی وزارت اطلاعات نظام است یعنی اینکه باید تقسیم‌بندی و رده‌بندی در گزارشها داشته باشند. روزی که میخواستم وزیر شوم هم به آقای احمدی‌نژاد گفتم که باید آقا من را تایید کند اگر اینطور شد من قبول می‌کنم. فردای همان روز هم نماز خدمت رهبری بودم و ماجرا را به ایشان گفتم.

مصلحی با تاکید بر اینکه احمدی‌نژاد می‌خواست همه گزارش‌ها را داشته باشد و اصلا به رده‌بندی در ارائه گزارش‌ها اعتقادی نداشت، گفت: در واقع ایشان در اطلاعات‌دادن به خودشان بعضاً گله‌هایی داشت و افرادی را مدنظر خود داشت و می‌خواست آنها را به خدمت بگیرم. من هم به این فکر می‌کردم که اگر اینها را استفاده کنم اطلاعات مملکت به کجا می‌رود؟ به خاطر همین می‌گفتم من بررسی می‌کنم و بعد می‌گفتم بررسی کردم و نشد.

وزیر اطلاعات دولت دهم با اشاره به ماجرای برکناری خود توسط احمدی‌نژاد یادآور شد: ایشان زرنگی کرد و در جلسه دولتی که می‌خواست من را برکنار کند دیر آمد و فقط در زمانی که جلسه داشت تمام می‌شد آمد و اعلام کرد که فلانی دیگر وزیر اطلاعات نیست. یعنی آنقدر دیر آمد و این را گفت که کسی فرصت ان‌قلت آوردن نداشته باشد.

کاندیدای میان‌دوره‌ای مجلس خبرگان رهبری گفت: احمدی‌نژاد در زمان دولت خود کار زیاد کرد اما معنایش این نیست که عقبه ایدئولوژیک دارد؛ خود او عقبه‌ای ندارد که بخواهد با آن کف خیابان بیاید و فتنه ایجاد کند.

مصلحی یادآور شد: فرض کنید یک فردی در زمینه وضعیت فرهنگی بخواهد بررسی شود؛ ممکن است دستگاه اطلاعاتی از این بخش خیلی اطلاع نداشته باشد، آن مجموعه می‌رود و این اطلاعات را جمع می‌کند و براساس آن تصمیم‌گیری می‌کنند.

وی افزود: خیلی وقتها شورای نگهبان براساس کلان نظام تصمیم‌گیری می‌کند، وقتی اینجور باشد یک جاهایی هزینه‌ – فایده را در نظر می‌گیرد. کار عاقلانه این است که بنشینی و هزینه فایده کنی تا آنچه که کمترین هزینه و بیشترین فایده دارد را عملی سازی. شورای نگهبان یکی از بحث‌های جدی‌اش همین است.

وزیر اطلاعات دولت دهم یادآور شد: من در دوران وزارتم در مورد یکی از شخصیت‌هایی که جایگاه قابل‌توجهی هم داشت بررسی‌هایی انجام دادم در کف خیابان نشان می‌داد این آقا اگر بیاید، رأی می‌آورد. در بررسی‌هایم تأیید صلاحیت و رد صلاحیت آن فرد و هزینه فایده هرکدام از آن‌ها را مشخص کردم. بعد جمع‌بندی کردم و این جمع‌بندی را به دستگاه‌هایی که باید، ارائه کردم و در نهایت شورای نگهبان از من دعوت کرد بیایم و این هزینه فایده را توضیح دهم که رفتم و در دو صفحه این موضوع را به آنان گفتم.

وی افزود: در این بررسی که به شورای نگهبان ارائه شد تمام ابعاد را دیده بودم و چیزی نبود که از قلم افتاده باشد. فقط یکی از آقایان حقوقدان شورای نگهبان از من پرسید شخصیت این فرد چه می‌شود؟ گفتم من با شخصیت کاری ندارم من دارم هزینه فایده برای نظام می‌کنم. بله، ممکن است یک شخصیت گاهی لازم باشد که فدای نظام شود. ما این‌همه شهید دادیم و شخصیت‌هایی مثل شهید بهشتی را برای انقلاب و نظام دادیم، پس گاهی لازم است شخصیت‌هایی را برای نظام کنار بگذاریم.

مصلحی در پاسخ به این پرسش که در ماجرای مازیار ابراهیمی که در زمان وزارت وی رخ داد چقدر این دستگاه را مقصر می‌داند، تصریح کرد: من در دوران وزارت توفیقی داشتم که بین دستگاههای اطلاعاتی دیگر با وزارتخانه یک جلسه‌ای گذاشتم و گفتم ما باید یک رقابت دینی داشته باشیم نه رقابتی که بخواهیم تیشه به ریشه هم بزنیم و این رقابت دوستانه‌، رقابت کاری بود که ثمرات قابل توجهی داشت.

ادامه دارد…

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.