سه شنبه, ۲۰ شهریور , ۱۴۰۳ 7 ربيع أول 1446 Tuesday, 10 September , 2024 ساعت ×
روند احداث گلخانه در قم سرعت می‌گیرد
10 شهریور 1398 - 9:41
شناسه : 7768
3
رئیس جهاد کشاورزی قم:

رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم گفت:‌ با توجه به راهبردهای کلان برای حفظ و ارتقای سطح تولید محصولات کشاورزی،‌ روند احداث گلخانه‌ها در این استان سرعت می‌گیرد.

عباس پورمیدانی بیان کرد:‌ علاوه بر اجرای طرح تغییر الگوی کشت و بررسی نقاط ضعف و قوت آن، برای ادامه دادن بهتر این راهبرد در سال‌های آینده، طرح توسعه گلخانه در قم با سرعت در حال پیگیری است و در انتهای سال جاری وسعت گلخانه‌های استان از ۱۵۰ هکتار بیشتر خواهد شد.

وی ادامه داد:‌ توسعه گلخانه‌ها،‌ نقش مهمی در حفظ و افزایش میزان اشتغال بهره‌برداران بخش کشاورزی خواهد داشت و توجیه اقتصادی سرمایه‌گذاری در این حوزه را بالا خواهد برد، چراکه استفاده از گلخانه در قم که با تنش‌های شدید محیطی روبه‌روست یکی از مهم‌ترین راهکارهای حفظ کیفیت و کمیت تولیدات بخش کشاورزی است.

وی اضافه کرد:‌ استفاده از سامانه‌های نوین آبیاری از دیگر راهبردهای مهم سازمان جهاد کشاورزی استان برای بهره‌گیری مطلوب از منابع آبی موجود در قم است که طی سال جاری چهار هزار هکتار دیگر از مزارع و باغ‌های قم به این سیستم‌ مجهز خواهد شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: حفظ سطح سبز استان از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است، چراکه وجود اراضی کشاورزی در حاشیه مناطق کویری موجب پایداری آب‌وخاک و جلوگیری از نفوذ گردوغبار می‌شود.

وی بیان کرد: برای گسترش سطح سبز استان باوجود محدودیت‌های محیطی به دنبال استفاده از گیاهان کم آب‌بر و مناسب اقلیم قم هستیم که قابلیت استفاده برای خوراک انسان و دام را نیز داشته باشند.

وی ادامه داد: باوجود تمام مشکلات موجود در بخش کشاورزی قم،‌ آمارها حکایت از موفقیت این حوزه در مجموعه اقتصادی استان دارد که اجرای برنامه‌های تغییر الگوی کشت، مسیر توسعه آن را بیش‌ازپیش هموار می‌کند.

در بخش کشاورزی کل زمین‌های قابل‌کشت قم برابر ۱۰۵ هزار و ۷۳۰ هکتار است که این رقم ۴۶ صدم درصد کل اراضی قابل‌کشت کشور هست؛ مجموع کشت سبز استان شامل ۲۰ هزار هکتار باغ و ۴۲ هزار هکتار زراعت است.

میزان متوسط تولید بخش کشاورزی قم در سال برابر ۷۴۶ هزار تن شامل ۴۲۵ هزار تن محصولات زراعی و باغی، یک هزار و ۵۰۰ تن آبزیان و ۳۲۰ هزار تن محصولات دامی است.

بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل می‌دهند که طبق سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵، قم دارای ۱۲۷ روستا با جمعیت بالای ۲۰ خانوار است؛ جمعیت ساکن مناطق روستایی این استان بیش از ۵۵ هزار و ۸۶۵ تن است که در قالب ۱۷ هزار و ۳۸۵ خانوار زندگی می‌کنند. /ایرنا

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.