سه شنبه, ۲۰ شهریور , ۱۴۰۳ 7 ربيع أول 1446 Tuesday, 10 September , 2024 ساعت ×
نخستین صندوق امانات بانک قرض الحسنه مهر ایران در قم افتتاح شد
07 شهریور 1398 - 12:06
شناسه : 7665
5

نخستین صندوق امانات بانک قرض الحسنه مهر ایران در استان قم طی مراسمی با حضور مسئولان افتتاح و به بهره‌برداری رسید.

مدیرعامل بانک قرض الحسنه مهر ایران در مراسم افتتاح شعبه میدان جهاد قم و صندوق امانت این بانک گفت: حوزه علمیه و بزرگان دین باید در ترویج سنت قرض الحسنه اقدام جدی کنند.

مرتضی اکبری با تأکید بر اینکه بانک قرض الحسنه مهر ایران ابزار مناسب و شایسته‌ای برای احیا و ترویج فرهنگ قرض الحسنه است، تصریح کرد: متأسفانه تبلیغ و ترویج واقعی و عملیاتی برای توسعه فرهنگ قرض الحسنه نشده است و مردم به فعالیت‌های خیرخواهانه و قرض الحسنه بانک‌ها اعتمادی نمی‌کنند و اهمیتی نمی‌دهند.

امتناع از بنگاه‌داری

وی با تأکید بر اینکه تمام فعالیت‌های این بانک بر مدار قرض الحسنه است اضافه کرد: باید فرهنگ‌سازی مناسبی در امر قرض الحسنه صورت بگیرد و مردم برای پرداخت و دریافت قرض الحسنه ترغیب شوند.

مدیرعامل بانک قرض الحسنه مهر ایران با اشاره به اینکه اصلاً تمایلی به بنگاه‌داری و فعالیت‌های سوداگرانه نداریم، گفت: در حال حاضر بانک قرض الحسنه مهر ایران ۷ میلیون مشتری دارد که از این تعداد تاکنون بیش از پنج میلیون و ۳۰۰ هزار فقره وام قرض الحسنه اعطا شده است؛ بر همین اساس در سال گذشته بیش از ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار فقره وام با اعتباری بالغ ۱۳ هزار میلیارد تومان به مردم پرداخت شد.

وی افزود: در سال جاری نیز رویه اعطا وام قرض الحسنه ادامه خواهد داشت و با توجه به منابع پیش بینی می‌شود که بین ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تا ۱ میلیون و ۸۰۰ هزار فقره وام با مبلغ متوسط ۱۰ تا ۱۲ میلیون تومان اعطا شود؛ همچنین کارمزد دریافتی نیز با توجه به شرایط متقاضی و مبلغ وام بین صفر تا ۴ درصد خواهد بود و مدت بازپرداخت نیز بین ۶ ماه تا ۶۰ ماه است.

اکبری عنوان کرد: طبق برنامه‌ریزی‌ها در تلاش هستیم تا وام‌ها بیشتر بابت اشتغال‌های خانگی پرداخت شود، زیرا صاحبان مشاغل خانگی قادر به پرداخت سودهای ۱۸ تا ۲۰ درصد نظام بانکی نیستند و وام قرض الحسنه بهترین گزینه برای آن‌ها است و بر همین اساس با کمیته امداد امام خمینی و بنیاد برکت جهت ایجاد اشتغال برای زنان سرپرست خانوار و اعطای وام قرض الحسنه به آن‌ها قراردادهایی امضا شده است.

تعامل سازنده با حوزه علمیه قم

عضو هیئت مدیره بانک قرض الحسنه مهر ایران نیز در این مراسم اظهار کرد: اسلام به تکریم مؤمنین، اعطای قرض الحسنه و دستگیری از نیازمندان تأکید بسیاری دارد ولی اکنون این موضوع در کشور این موضوع مغفول مانده است و بانک‌ها بیشتر به دنبال افزایش سرمایه هستند.

سلیمان توکلی ادامه داد: سال قبل ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار فقره وام قرض الحسنه توسط بانک مهر ایران پرداخت شده است و همچنین در ۵ ماهه نخست سال جاری نیز ۷۵۰ هزار فقره وام به مردم اعطا شده است ولی نیاز است که فرهنگ قرض الحسنه در کشور جا بیفتد و بانک قرض الحسنه و تفاوت آن با دیگر بانک‌ها معرفی شود.

در بخش دیگری از این مراسم، مدیر شعب بانک قرض الحسنه مهر در استان قم با تأکید بر اینکه رسالت اصلی این بانک حمایت و خدمت‌رسانی به قشر پایین دست جامعه است گفت: ساختمان به بهره‌برداری رسیده به نام شعبه جهاد قم به مساحت ۳۱۱ متر مربع در سه طبقه مجزا شامل شعبه، صندوق امانات و مهمانسرا تجهیز، تکمیل و بازسازی شده است.

سید حسین دامادی با تأکید بر اینکه نخستین صندوق امانات بانک قرض الحسنه مهر در استان قم به بهره‌برداری رسیده است، گفت: ظرفیت این صندوق امانات ۵۲۰ عدد است که از به‌روزترین و امن‌ترین دستاوردهای فنی و مهندسی برخوردار است.

وی با تأکید بر اینکه تعامل بسیار خوبی با نهادهای حوزوی و مردمی در استان قم فراهم شده است گفت: مشتریان بانک قرض الحسنه مهر در استان قم یکی از بهترین و همراه‌ترین و خوش حساب‌ترین مشتریان محسوب می‌شوند.

ضرورت ورود حوزه علمیه به فرهنگ‌سازی قرض الحسنه

دبیر شورای سیاست‌گذاری حوزه علمیه خواهران با تأکید بر اینکه اعطای قرض الحسنه، احیای سنت حسنه دین اسلام است گفت: حوزه باید به طوری جدی سنت ارزشمند قرض الحسنه را احیا و ترویج کند

حجت الاسلام رسول عبداللهی کسانی در آیین افتتاحیه شعبه و صندوق امانات بانک قرض الحسنه مهر ایران در قم، عنوان کرد: در قرض الحسنه، طرف معامله خود خداوند است، وقتی کسی بخواهد محصولی را بخرد آن را به مناقصه می‌گذارد تا به ارزان‌ترین قیمت آن را خریداری کند ولی معامله با خداوند برعکس است و خداوند ده برابر آن معامله خیر اعطا می‌کند.

وی افزود: خداوند در قرآن می‌فرماید که هرکس قرض الحسنه بدهد، حداقل ده برابر آن خیر به آن شخص اعطا می‌شود و کسی که قرض الحسنه بدهد، خیر دنیا و آخرت را کسب کرده است.

استاد حوزه علمیه قم بیان کرد: کوثر اختصاص به پیامبر اکرم(ص) و حضرت زهرا(س) نیست و کسی که بتواند سنت خیری را بنا نهد، مصداق کوثر است؛ اعطای قرض الحسنه، احیای سنت حسنه دین اسلام است و کسانی که در این امر قدم بگذارند، اجر بسیاری دارند و همچنین برکات فراوانی برای کشور نیز دارد.

وی ادامه داد: سنت امانت‌داری نیز امر بسیار خیر و مبارکی است و باید ارج نهاده شود و افتتاح صندوق امانت در استان قم، اقدام بسیار پسندیده و مهمی است. /مهر

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.