چهارشنبه, ۱۸ تیر , ۱۴۰۴ Wednesday, 9 July , 2025 ساعت ×
شناسه : 7646
شهریور ۷, ۱۳۹۸ ساعت: 11:11
گردهمایی “حامی منابع آب باشیم” برگزار شد

به همت شرکت آب منطقه ای و با همکاری جهاددانشگاهی واحد قم گردهمایی «حامی منابع آب باشیم»، ویژه بانوان، در روستای مبارک آباد برگزار شد.

در راستای پروژه اطلاع رسانی و آگاهی بخشی طرح احیاء و تعادل بخشی منابع آب استان قم گردهمایی «حامی آب باشیم» ویژه بانوان در روستای مبارک آباد برگزار شد.
در ابتدای این گردهمایی دکتر برقراری استاد دانشگاه به ضرورت نقش زن در مصرف بهینه منابع به ویژه آب پرداخت و گفت: از آنجایی که مدیریت خانواده بر عهده زن است، زنان نقش پررنگی در ایجاد الگوی صحیح و بهینه مصرف آب ایفا می کنند.
وی ادامه داد: زن می تواند در خانه نسبت به مصارف آب ایجاد حساسیت کند و این حساسیت را به فرزندان خود انتقال دهد، بنابراین هرچقدر زن در خانه و در نقش اجتماعی خود الگوی صحیح تری را نسبت به مصرف آب به کار گیرد، موجب آموزش به فرزندان خود خواهد شد.
وی در ادامه بیان کرد: می بایست دانش زنان نسبت به مصرف بهینه آب را از طریق رسانه ها، گردهمایی ها، شبکه های اجتماعی و… افزایش داد. چراکه افزایش دانش آنان باعث افزایش نگرش مثبت آنان نسبت به آب می شود و موجب می گردد که به آب به عنوان یک ماده ارزشمند و غیرقابل تجدید نگاه کنند و این امر باعث خواهد شد که زن به یک مدیر در زمینه مصرف آب مبدل شود.
برقراری در پایان گفت: افزایش مشارکت زنان در مدیریت آب، توانمندی آنان را در زمینه مصرف آب افزایش خواهد داد و موجب افزایش خودباوری در زنان خواهد شد.
در ادامه این گردهمایی حسن فرمانی انتظام، مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت آب و فاضلاب استان قم ، در ابتدای صحبت خود به مصرف بیش از حد آب در ایران و هم چنین استان قم اشاره کرد و گفت: استان قم در یک منطقه گرم و خشک واقع شده است و میزان بارندگی در این استان نسبت به سایر استان های کشور بسیار پایین است و علی رغم کمبود بارندگی در این استان، میزان مصرف آب در قم و به ویژه در بخش قنوات به دلیل شغل دامپروری بسیار بالاست.
وی در ادامه بیان کرد: با توجه به کاهش آب در استان لازم است که در مصرف آب تجدیدنظر شود و به دنبال راه های صرفه جویی در مصرف آب باشیم.
مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت آب و فاضلاب استان در پایان صحبت های خود به روش های صرفه جویی در آب پرداخت و گفت: کشت گلخانه ای، ایجاد مزارع خورشیدی، بازنگذاشتن شیرآب هنگام وضوگرفتن و مسواک زدن و… ازجمله راه های کاهش مصرف آب است.
در انتهای این گردهمایی مدیر حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای قم، به تشریح چگونگی تأمین آب شرب استان پرداخت و گفت: آب شرب قم از سد کوچری به فاصله ۱۸۵کلیومتری استان تأمین میشود که آب سرشاخه های دز آب این سد را مهیا می کنند.
وی گفت: هم چنین سد الغدیر ساوه یکی دیگر از منابع تأمین کننده آب شرب استان است که با هزینه بالایی به استان می رسد.
علیرضا بافرانی در پایان صحبت های خود به اعداد و ارقام مربوط به وضعیت بحرانی آب پرداخت و گفت: میزان متوسط بارندگی در سال در استان قم ۱۵۰میلی متر، در کشور ۲۴۰میلی متر و در جهان ۷۵۰میلی متر می باشد و تفاوت بالایی میان میزان بارندگی در ایران و جهان وجود دارد. هم چنین در رابطه با چاه های استان گفت: در استان قم حدود ۲۰۰۰حلقه چاه، ۷۵۰رشته قنات و ۱۶۰۰دهنه چشمه وجود دارد و این امر موجب برداشت ۶۰۰میلیون از آب های زیرزمینی استان می شود و بدلیل خشکسالی ها اخبر و کاهش بارندگی ها این آب جایگزین نمی شود. /ایسنا

 

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.