وی افزود: در شورای حل اختلاف سعی شده است که کمک کار دستگاه قضایی باشیم و آمار ورودی پروندهها را کاهش دهیم؛ در پروندههای کیفری که به شورای حل اختلاف ارجاع داده میشود، به طور متوسط ۷۹درصد مصالحه داشتهایم که البته در برخی اوقات مانند ماه رمضان، این آمار به بالای ۸۵درصد میرسد.
رییس شوراهای حل اختلاف قم بیان کرد: در پروندههای حقوقی نیز بالغ بر ۲۵الی ۳۰درصد مصالحه داشتهایم، این آمار بسیار خوب است زیرا در مسائل مالی، جلب رضایت بسیار دشوار است.
وی ادامه داد: نمایندگان شورای حل اختلاف، افتخاری هستند و هزینه آنچنانی دریافت نمیکنند و از همین جهت اقدامات این افراد بسیار ارزشمند است؛ در حال حاضر ۳۹۰نفر نیرو در شورای حل اختلاف در حال فعالیت است.
اسماعیلی تصریح کرد: یکی از مسائلی که در قوه قضاییه تاکید شده، منع هرگونه مصاحبه برای قضات و مسئولین است، همچنین پاسخ تلفنی به خبرنگاران و رسانهها ممنوع است و همین موضوع باعث کاهش ارتباط با رسانهها میشود؛ البته اعلام شده است که رسانهها برای دریافت مصاحبه نیاز است درخواست خود را به صورت مکتوب اعلام کنند.
وی در خصوص طولانی شدن زمان بررسی پروندههای قضایی اضافه کرد: در پروندههای کیفری به محض شکایت، دادستانی پرونده را به شورای حل اختلاف ارجاع میدهد و شورای حل اختلاف تنها حق دارد ۶۰روز پرونده را نگه دارد و آن را بررسی کند؛ در پروندههای حقوقی نیز بنا بر این است که در جلسه اول رسیدگی طرفین را به مصالحه ترغیب کنیم ولی اگر منجر به مصالحه نشد، رای قضایی صادر میشود. /ایسنا
ثبت دیدگاه