جمعه, ۲۱ اردیبهشت , ۱۴۰۳ 3 ذو القعدة 1445 Friday, 10 May , 2024 ساعت ×
احترام امام زاده دست متولی آن است. آقایان، ریال متولی ندارد؟
10 اردیبهشت 1402 - 13:12
شناسه : 274393
5
یادداشت/ جواد شعبان زاده - عضو جامعه صنعت کفش ایران و رئیس انجمن صنایع کفش ماشینی استان قم

 صنعت کفش را دست کم نگیریم. جهش صادرات و رشد تولید صنعت کفش برای رسیدن به صادرات ۸۰۰ میلیون جفت کفش و جلوگیری از خام فروشی محصولات پتروشیمی با یک فرمان کلیدی دولت کاملا دست یافتنی و تحقق پذیر است.

 مقام معظم رهبری در دیدار اخیر خود در جمع مسئولین نظام به صورت ویژه از ارزش دهی به ریال در مقابل دلار سخن می گویند و در آخرین سخنان خود صریحا به این نکته اشاره کردند و فرمودند« یکی از گرفتاریهای کشور ما مسئله آویزان شدن بخشهای مختلف اقتصاد ما به دلار است»

حال سوال از دولت محترم آن است که آیا زمان اعتبار دهی به ریال نرسیده است؟ در روزگاری که کشورهای بزرگ جهان مانند برزیل این مهم را در یافته اند و برنامه حذف دلار از مبادلات تجاری را مطرح می کنند، در روزگاری که حتی فرانسه هم حرف از حذف دلار در مبادلات اروپا و چین به میان می آورد، در روزهایی که با گذشت بیش از یک سال از جنگ روسیه و اوکراین و تحریم های همه جانبه کشور روسیه شاهد آن هستیم که با اعتباردهی به روبل و اجبار خریداران به معامله با ارز داخلی، تورم ۴ درصد و حفظ ارزشی روبل را به ارمغان آورده است، آیا در این روزها دولت انقلابی برنامه ای برای حذف دلار و جایگزینی ریال در مبادلات دارد؟!

دلار زدایی یا به عبارتی شکستن آقایی دلار چه به لحاظ اقتصادی و چه به لحاظ فرهنگی یکی از موثرترین ابزارهای تحقق شعار سال یعنی مهار تورم و رشد تولید است. 

متاسفانه شاهد آن هستیم که با سیاستگذاری غلط رفع تعهد ارزی و ۲ نرخی شدن دلار بانک مرکزی و بازار آزاد، میل به افزایش تولید و صادرات در تولید کننده ها به دلیل این سیاست های اشتباه اقتصادی کمرنگ شده و جالب این که یکی از بهترین علاج های آن نیز حذف دلار از مبادلات است. ما بارها در جلسات مشورتی به دولت گفته ایم که نسخه هایی که توسط خود بخش خصوصی تجویز می شود را بیشتر مورد توجه قرار دهند و به پیشگیری قبل از درمان بیاندیشند فلذا پیشنهاد مشخص ما به دولت محترم آن است که اجازه و امکان صادرات ریال را به صنعت کفش به عنوان یکی از صنایع کوچک ولی با پتانسیل بالا در صادرات، اشتغال و کار آفرینی خانگی به صورت یک طرح آزمایشی برای مدت یکسال در صادرات به کشورهای همسایه همچون عراق، پاکستان، افغانستان و کشورهایی مانند لبنان ونزوئلا روسیه و کشورهای حوزه cis اجرا شود.

 در صورت موفقیت و رشد نرخ صادارت، که به نظر تحقق یافتنی است، این نسخه را به صنایع دیگر تعمیم دهد و این شیوه را جایگزین روش های جاری دلاری کند.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان «بازتاب خبر»ی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.