یکشنبه, ۵ مرداد , ۱۴۰۴ Sunday, 27 July , 2025 ساعت ×
شناسه : 247015
بهمن ۱۷, ۱۴۰۰ ساعت: 9:11
در یک سال نمی‌توان شاهد حل همه مشکلات بود

نماینده سابق مجلس گفت: مشکلات ما در اقتصاد هم ساختاری، هم مدیریتی و هم بیرونی است که شامل تحریم‌ها می‌شود، اما رکن چهارم این مشکلات سبک زندگی مردم و فرهنگ مصرفی جامعه است‌.

حمیدرضا فولادگر در گفت‌وگو با ایسنا، با ارزیابی روند بررسی لایحه بودجه سال آتی در مجلس، اظهار کرد: لایحه بودجه  نکات مثبتی هم دارد و به لحاظ شکل و محتوا با اصلاحاتی همراه بوده که قرار است جلوی کسری بودجه را بگیرد اما در عین حال فرصت دولت برای اصلاح ساختار بودجه کافی نبود.

وی افزود: مهلت سه تا چهار ماه برای ارائه لایحه بودجه، فرصتی کافی برای انجام اقدامی اساسی و بزرگ در جهت رفع و اصلاح ساختار بودجه نبود اما تا جایی که امکان داشته است هم در سطح ساختاری و هم از لحاظ محتوایی در لایحه بودجه درآمدها کمی واقعی‌تر و هزینه‌ها مقداری دقیق‌تر شده است.

نماینده سابق مجلس با بیان اینکه امسال مجلس برای اولین بار با اصلاح آیین‌نامه داخلی بررسی لایحه بودجه را دو شوری کرد، ادامه داد: همین امر منجر شد کلیات این لایحه از جزییات جدا شود و با تصویب‌ کلیات آن در مجلس، کار نمایندگان روی جزییات در حال انجام است.

فولادگر با تاکید بر اینکه بررسی بودجه در مجلس نمی‌تواند منجر به تغییرات ماهوی و گسترده در لایحه بودجه شود، اظهار کرد: مجلس نمی‌تواند به شکلی عمل کند که بودجه از حالت خودش خارج شود. بنابراین نه در احکام و نه در جداول و ردیف‌های بودجه نمی‌توان بیش از ۱۰ درصد انتظار تغییر داشت.

وی با اشاره به طرح موضوع حذف ارز ترجیحی نیز تاکید کرد: در مورد ارز ترجیحی باید گفت که در لایحه دولت این امر برای کالاهایی غیر از دارو و نیز گندم حذف شده است و مجلس نیز در مواجه با طرح دولت برای این امر، مصوبه‌ای بینابینی داشت که نه تامین نظر دولت باشد و نه به همان مقدار سابق، به ارز ترجیحی اختصاص یابد که در نهایت بر همین اساس عدد ۹ میلیارد دلار در نظر گرفته شد.

نماینده سابق مجلس با بیان اینکه دولت در لایحه بودجه انتشار اوراق مشارکت را کاهش داده است، اظهار کرد: درست است که دولت میزان مبلغ 
اوراق مشارکت را به حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان کاهش داده ولی در احکام دیگری به شرکت های دولتی و نیز شهرداری ها اجازه انتشار اوراق مشارکت مالی و اوراق نفتی داده است. علاوه بر آن دولت برای بازپرداخت اوراق سررسید شده در سال ۱۴۰۱ در نظر دارد که اگر نیاز باشد تا ۱۰۰ هزار میلیارد ریال اوراق مالی منتشر کند و صادرات نفت نیز یک‌میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه و قیمت نفت ۶۰ دلار در نظر گرفته‌شده است که در آن صورت نیاز به انتشار اوراق جدید نخواهد بود.

فولادگر یادآور شد: اگر درآمد نفتی محقق شود و از پیش‌بینی بودجه هم جلوتر رود و به ۷۰ دلار برسد و مذاکرات هم به رفع تحریم‌ها بینجامد دولت کسری بودجه ندارد و نیازی هم به انتشار اوراق مشارکت نخواهد داشت. 

وی با اشاره به اهمیت تاب‌آوری مردم برابر تصمیمات مجلس و دولت در لایحه بودجه، گفت: دولت و مجلس تلاش می‌کنند تا  بودجه تا حدی واقعی‌تر باشد اما در عین حال نباید تصمیماتی اتخاذ شود که به معیشت مردم آسیب بزند و شرایط باید به سمت رونق تولید و اشتغال‌زایی برود اما واقعیت این است که ما مشکلاتی ساختاری داریم که در بودجه یک ساله قابل حل نیست.

نماینده سابق مجلس یادآور شد: مشکلات ما در اقتصاد یکی ساختاری که مربوط به بودجه دولت می‌شود و شرایط بازار سرمایه و مواردی از این دست. دیگری مدیریتی است و سومین بخش هم بیرونی است که شامل تحریم می‌شود، اما رکن چهارمی هم هست که سبک زندگی مردم و فرهنگ مصرفی جامعه است که باید به آن هم توجه شود. 

فولادگر تصریح کرد: با روی کارآمدن مدیران پرکارتر و انقلابی‌تر می‌توان گفت که مشکلات مدیریتی در حال حل شدن است اما همه مشکلات با تغییر مدیریت حل نمی‌شود و علاوه بر مشکلات مدیریتی و مشکلات مربوط به سبک زندگی مردم که باید در این زمینه جامعه را به سمت توجه به تولید برد تا گرایش به مصرف، مشکلات ساختاری کشور اقتصاد کشور در کوتاه‌مدت قابل حل نیست.

وی در پایان تاکید کرد: به صراحت می‌گویم که در یک سال نمی‌توان شاهد حل همه این مشکلات بود، اما حتماً لایحه بودجه قدم‌هایی به سمت حل این مشکلات برخواهد داشت.

انتهای پیام

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.