به گزارش بازتاب خبر و به نقل از روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب استان قم، محمد کربلایی ابراهیمی با اشاره به پس زدگی فاضلاب در برخی از مناطق شهر در بارندگیهای اخیر اظهار داشت: شبکه فاضلاب شهر قم همانند دیگر شهرهای کشور صرفاً جهت جمعآوری فاضلاب خانگی طراحی شده است.
وی با بیان اینکه شبکه فاضلاب شهر قم مطابق با استانداردهای کشوری اجرا شده و بهرهبرداری از آن در طول سال بدون هیچ مشکل خاصی انجام میشود، خاطرنشان کرد: متأسفانه در هنگام بارندگی خصوصاً زمانی که بارش با شدت زیاد و در مدت زمان کوتاه و به صورت رگبار اتفاق میافتد پس زدگی فاضلاب در بعضی مناطق مسکونی رخ میدهد.
مدیرروابط عمومی و آموزش همگانی شرکت آب و فاضلاب استان قم با بیان اینکه این مشکل در مناطقی مانند شهرک قدس و صفاشهر رخ میدهد، ابراز داشت: علت اصلی آن هدایت آبهای سطحی به منهولهای فاضلاب در حوزه تحت پوشش شبکه فاضلاب هنگام بارندگی به منظور کاهش آب گرفتگی معابر است.
وی با اشاره به تذکرات فراوان و مراقبتهای زیاد برای جلوگیری از هدایت آبهای سطحی به منهولهای فاضلاب تصریح کرد: متأسفانه در بارندگیهای اخیر مجدداً این کار تکرار شد و باعث پس زدگی فاضلاب در برخی از نقاط شهر شد.
کربلایی بر لزوم تکمیل شبکه جمعآوری آبهای سطحی توسط تاکید کرد و گفت: ضعف شبکه جمعآوری آبهای سطحی در شهر قم در هنگام بارندگیهای شدید مشهود است که باعث بروز مشکلاتی برای شهروندان میشود.
وی اتصال آب باران ساختمانها به شبکه فاضلاب توسط مردم را از دیگر دلایل پس زدگی فاضلاب در هنگام بارندگیها ذکر کرد و یادآور شد: با وجود اینکه دستورالعمل نصب انشعابات فاضلاب شرکت آب و فاضلاب استان قم و مبحث ۱۶ نظام مهندسی ساختمان مشترک را ملزم به جداسازی آب باران از شبکه فاضلاب و حفر چاه جذبی برای آب باران ساختمان میکند اما همچنان آب باران ساختمانها به شبکه فاضلاب هدایت میشود که در این زمینه نیز باید برنامهریزی لازم صورت گیرد.
ثبت دیدگاه