سه شنبه, ۲۴ مهر , ۱۴۰۳ 12 ربيع ثاني 1446 Tuesday, 15 October , 2024 ساعت ×
28 آبان 1399 - 10:25
شناسه : 18140
2

نیاز به ذخیره‌سازی در دمای منفی ۷۰ درجه سانتیگراد چالش بزرگی است. بسیاری از بیمارستان‌ها از چنین امکاناتی برای ذخیره‌سازی که بتواند دمای هوا را به دمایی مشابه سیاره مریخ (میانگین دمای روزانه منفی۶۲ درجه سانتیگراد) کاهش دهد، برخوردار نیستند.

واکسن کرونای فایزر باید در
نیاز به ذخیره‌سازی واکسن کرونای فایزر در دمای منفی ۷۰ درجه سانتیگراد چالش بزرگی است 
 
پس از اعلام اخباری مبنی بر موفقیت‌آمیز بودن دو واکسن ویروس کرونا، توجه‌ها به موضوع مهم توزیع واکسن به نقاط مختلف جهان معطوف شده است. این درحالی‌است که گفته می‌شود واکسن‌ها هنگام جابه‌جایی باید در دمای مشابه دمای مریخ، یعنی منفی ۷۰ درجه سانتیگراد نگهداری شود.

اگر واکسن غول دارویی ایالات متحده، فایزر، تایید شود، واکسن‌ها در محفظه‌هایی به اندازه چمدان، که دما را حدود منفی۷۰ درجه سانتیگراد تنظیم می‌کند، ارسال می‌شود. هر محفظه توانایی نگهداری چندین هزار دوز واکسن ارزشمند را دارد و برای امنیت در آن ردیاب‌های GPS کار گذاشته می‌شود.

 
فایزر بدون دریافت کمک‌های دولتی به تنهایی از عهده تولید واکسن برآمده است و گفته می‌شود که تاکنون بیش از ۲.۷ میلیارد دلار برای این واکسن هزینه کرده‌است. این مبلغ چشمگیر، شامل خرید مواد اولیه مورد نیاز واکسن (که هنوز تایید نشده)، ساخت فریزر‌های عظیم برای ذخیره واکسن‌ها و آماده کردن آن‌ها برای توزیع جهانی است.

نیاز به ذخیره‌سازی در دمای منفی ۷۰ درجه سانتیگراد چالش بزرگی است. بسیاری از بیمارستان‌ها از چنین امکاناتی برای ذخیره‌سازی که بتواند دمای هوا را به دمایی مشابه سیاره مریخ (میانگین دمای روزانه منفی۶۲ درجه سانتیگراد) کاهش دهد، برخوردار نیستند.

سوامی ساها، یک مشاور بهداشتی در ایالات‌متحده می‌گوید که چنین فریزر‌هایی «مانند تک شاخ‌ها» هستند. او به ای‌بی‌سی گفته یافتن این فریزر‌ها بسیار دشوار است. چون این دما سردترین دما برای ذخیره هر واکسن یا هر دارویی است.

سیستم‌های GPS که در محفظه‌های واکسن کار گذاشته شده، به فایزر کمک می‌کند تا دما را کنترل کرده و همچنین از سرقت احتمالی واکسن پیشگیری می‌کند.

استرالیا مبلغ ۱۰ میلیون دوز واکسن را به فایزر پرداخت کرده است. در صورت موفقیت آمیز بودن تولید واکسن، این غول داروسازی ۲۰۰ میلیون دوز به اتحادیه اروپا، ۱۰۰ میلیون دوز به ایالات متحده و ۴۰ میلیون دوز هم به انگلستان می‌دهد.

در اوایل ماه جاری فایزر اعلام کرد که به مراحل آخر آزمایشات بالینی رسیده و واکسن ۹۰ درصد اثربخش بوده‌است. این احتمال وجود دارد که در صورت پایان مراحل آزمایش فایزر از سازمان غذا و داروی آمریکا درخواست تایید اضطراری کند.

شرکت داروسازی مدرنا هم اعلام کرده که به واکسنی دست یافته که ۹۴.۵ درصد اثربخشی دارد. به نظر نمی‌رسد که واکسن مدرنا به اندازه رقیبش فایزر به دما حساس باشد. واکسن مدرنا به صورت فریزشده ارسال می‌شود، اما این شرکت می‌گوید که می‌تواند به مدت ۳۰ روز در یخچال معمولی نگهداری شود.

 
منبع: ایندیپندنت

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.