سه شنبه, ۲۴ مهر , ۱۴۰۳ 12 ربيع ثاني 1446 Tuesday, 15 October , 2024 ساعت ×
26 آبان 1399 - 1:25
شناسه : 18059
3

انتشار گسترده این ویدیو و افزایش انتقاد‌ها باعث شد تا مسئولین استانداری تهران و اتاق اصناف تهران دست به کار شوند و در اولین اقدام این حراجی را پلمب کنند. رئیس اتاق اصناف تهران در این باره گفته ” واحد صنفی عرضه کننده کیف و کفش در یکی از پاساژ‌های غرب تهران که روز گذشته با حراج اجناس خود باعث ازدحام جمعیت در این مغازه و پاساژ مربوطه شده بود، پس از اخطار از سوی اداره اماکن پلیس امنیت عمومی پایتخت پلمب شد. “

ازدحام سیاه برای خرید کیف و کفش ۳۹ هزار تومانی؛ ماجرا چه بود؟
 
فرادید| آمده اند کیف و کفش بخرند آن هم با قیمتی زیر ۵۰ هزار تومان؛ صف طویلی تشکیل داده اند و به نوبت به تمام کیف وکفش‌ها را دست می‌زنند. بی آنکه به یاد بیاورند که ویروس کرونا در همان چند دقیقه می‌تواند همه را مبتلا کند و دیگر فرصت استفاده از کیف و کفش‌ها را به خریداران ندهد. اما هیچ یک توجهی ندارند. بیست سی نفری در داخل فروشگاه در حال خرید هستند، اما در مقابل حراجی کیف و کفش چند ده نفر دیگر بدون رعایت فاصله منتظرند تا هر چه سریع‌تر داخل بروند و کیف کفش شان را بخرند. هر لحظه بر ازدحام جمعیت افزوده می‌شود، عده‌ای از آن دور سرعت شان را بیشتر می‌کنند تا در صف چه ده متری انسانی قرار بگیرند.  

به گزارش فرادید، این کلمات توصیف تصاویری خیالی نیست، بلکه بخشی از ویدیویی است که تجمع چند ده نفری دیروز مردم در راهرو یکی از حراجی‌های کیف و کفش پاساژ لیدومای شهرک غرب تهران را نشان می‌داد. ویدیویی که روز‌های گذشته در فضای مجازی منتشر شد و همچنان میان کاربران دست به دست می‌شود. البته واکنش‌های بسیاری را هم به دنبال داشته است.  

تصاویر منتشر شده نشان می‌دهد که تجمع کنندگان بدون توجه به وضعیت قرمز کرونایی استان تهران و بدون رعایت فاصله گذاری اجتماعی در تلاش برای ورود به فروشگاه کیف و کفش ۳۹ هزار تومانی لیدوما هستند. خریدی که گرچه در ساعات اول از نگاه خریدار یک بُرد اقتصادی کوچک محسوب می‌شود، اما با وجود ویروس کرونا احتمالا به یک باخت بزرگ بدل خواهد شد.

بسیاری از کاربران به افراد حاضر در ویدیو خرده گرفته اند و معتقدند تجمع کنندگان نه تنها برای جان خودشان ارزش قائل نیستند، بلکه جان دیگران را به خطر می‌اندازند.

تجمع مردم در مقابل فروشگاه ۳۹ هزار تومانی شهرک غرب تهران 
مینو محرز، متخصص بیماری های عفونی و عضو ستاد ملی کرونا هم در این رابطه گفته است: ” مردم فکر می‌کنند با یک ماسک می‌توانند ساعت‌ها در محیط سربسته باشند، درحالی که در محیط سربسته ماسک زدن فایده‌ای ندارد. تهویه هوا یکی از مسائل بسیار مهم در پیشگیری از کرونا است. اگر عده ای با ماسک در محیط بسته‌ای که تهویه ندارد، باشند، مبتلا می‌شوند و ماسک تاثیری ندارد.”

در این میان برخی هم با اشاره به خستگی کادر درمان و نگرانی خانواده آن ها، گفته اند که شرایط قرمز کرونای کشور حاصل بی توجهی چنین افرادی است که هر جا تجمع است تجمع می‌کنند و هر جا عروسی عزاست مشتاقانه حاضر می‌شوند.  

البته برخی هم دولت و مسئولین را مقصر این تجمع‌ها دانسته اند و معتقدند که هیچ نظارتی بر فروشگاه‌های زنجیره‌ای و حراجی سراسر کشور صورت نمی‌پذیرد. این دسته می‌گویند که این فروشگاه‌ها با تبلیغات گسترده در فضای اجتماعی، تجمع‌های بزرگ را در طول روز برپا می‌کنند.  

گرچه برخی هم از مالکان فروشگاه و حراجی‌ها حمایت کرده و می‌گویند که مشکلات اقتصادی به مردم فشار می‌آورد و نمی‌توانند بدون حمایت دولت کسب و کار خود را برای مدتی تعطیل کنند.

 
ازدحام سیاه برای خرید کیف و کفش ۳۹ هزار تومانی؛ ماجرا چه بود؟

پلمب حراجی «۳۹ هزار تومانی»؛ چه کسی مقصر است؟

انتشار گسترده این ویدیو و افزایش انتقاد‌ها باعث شد تا مسئولین استانداری تهران و اتاق اصناف تهران دست به کار شوند و در اولین اقدام این حراجی را پلمب کنند. رئیس اتاق اصناف تهران در این باره گفته ” واحد صنفی عرضه کننده کیف و کفش در یکی از پاساژ‌های غرب تهران که روز گذشته با حراج اجناس خود باعث ازدحام جمعیت در این مغازه و پاساژ مربوطه شده بود، پس از اخطار از سوی اداره اماکن پلیس امنیت عمومی پایتخت پلمب شد. “

براساس اعلام اتاق اصناف تهران، بازرسان اصناف و پلیس اماکن عمومی، علاوه بر پلمب  واحد صنفی ۶ میلیون و ۸۴۰ هزار ریال هم جریمه نقدی صادر کردند.  

معاون امنیتی و انتظامی استانداری تهران هم در این رابطه گفته است که ” با اصنافی که موجب ازدحام و شلوغی شوند برخوردار خواهد شد و از اصناف می‌خواهیم در این شرایط کرونایی از حراج اجناس خودداری کنند. “

البته بسیاری با انتقاد از این شیوه مواجهه ستاد ملی کرونا و دستگاه های اجرایی معتقدند که دستگاه‌های نظارتی واجرایی به جای پیشگیری، اقدام به مقابله و مبارزه با واحد صنفی پس از تجمع می‌کنند.

منتقدان همچنین به برگزاری مراسم افتتاحیه فروشگاه‌های زنجیره‌ای در سراسرکشور، جشنواره‌های تابستانه در جزیره کیش، تجمع در ورزشگاه‌ها و اماکن پر رفت و آمد اشاره کرده  و می‌گویند که نهاد‌های نظارتی و اجرایی تنها پس از واکنش افکار عمومی دست به کار می‌شوند، اما تا پبش از آن تبلیغات این مراسم‌ها را می‌بینند و اقدامی نمی‌کنند.  

 
این دسته از منتقدان ستاد ملی کرونا معتقدند که باید محدودیت‌های بیشتر و سختگیرانه‌تری انجام و با جدیت اعمال شود.
 
ازدحام سیاه برای خرید کیف و کفش ۳۹ هزار تومانی؛ ماجرا چه بود؟

نا باوری کرونا یا خستگی از پاندمی

 برخی از روانشناسان در رابطه با عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی، معتقدند که بخشی از مردم هنوز کرونا را باور نکرده اند و معتقدند که این بیماری یا وجود ندارد یا آنچنان هم خطرناک نیست.

مهدی عسکری پور، روانشناس و استاد دانشگاه در این رابطه می‌گوید که یکی از مهم‌ترین علل بی‌توجهی شهروندان به پروتکل‌های بهداشتی، ضعف فرهنگ‌پذیری جامعه است، هر یک از شهروندان باید بپذیرد که در یک جامعه مدنی (به عنوان یک جزء از کل) زندگی می‌کنند و زنجیره ارتباطات اجتماعی هریک با هم مرتبط است.

اما در طرف مقابل هم دسته دیگری از روانشناسان معتقدند که مرگ و ابتلا به کرونا برای مردم به شکل طبیعی وروزمره درآمده است. آن‌ها می‌گویند که طولانی شدن شیوع بیماری و نامشخص بودن پایان آن باعث خستگی مردم شده است.

البته این گروه از روانشناسان اضافه می‌کنند که این خستگی تنها مربوط به ایران نیست و افزایش بی سابقه موارد ابتلا و مرگ و میر در دیگر کشور‌های جهان نشان می‌دهد که این خستگی جهان شمول است.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.