به گفته اوغور شاهین، استاد ارشد دانشگاه و یکی از مؤسسان شرکت بیونتک آلمان که واکسن کرونا را تولید کرده و امتیاز آن را به شرکت فایزر داده است، همه چیز به آن بستگی دارد که نهادهای مقرراتی بریتانیا چه زمانی مجوز بدهند.
البته او تذکر داد که دسترسی به واکسن «به معنای آن نخواهد بود که تغییرات چشمگیری تا پایان سال رخ دهد.» او در مصاحبه با اسکای نیوز گفت: «زمستان سختتری را سپری خواهیم کرد. اوضاع سختتر میشود و بعد رو به بهبود میگذارد.»
استاد شاهین، مانند سایر متخصصان واکسنشناس، پیشبینی کرد که به کمک این واکسن بتوان تا «اواسط سال آینده» زندگی را به حالت عادی برگرداند. او گفت، خیلی تعجب خواهد کرد اگر واکسن آنها بتواند در پیشگیری از بیماری به میزان ۹۰ درصد اثربخش باشد و چنین نتیجهای را «عالی» خواند.
او گفت: «اگر بخواهیم اعتدال علمی را رعایت کرده باشیم، انتظار نداریم که اثربخشی به این میزان باشد و به نظر ما بین ۶۰، ۷۰ تا ۸۰ درصد است.»
این در حالی است که مؤسسه بیماریهای واگیردار روبرت کخ (آر. کا. آی) آلمان دادههای مقدماتی این واکسن را خیلی دلگرمکننده خوانده است. این واکسن را روی ۴۳ هزار و ۵۰۰ نفر در شش کشور جهان آزمایش کردهاند.
پیشبینی میزان اثربخشی آن، بر اساس تحلیلهایی مقدماتی است که گروه مستقل پایشگری دادهها تا کنون با بررسی ۹۴ پرونده ابتلا در مرحله سوم آزمایشهای در حال انجام شرکت فایز انجام دادهاند. این شرکت اعلام کرد که آزمایشها را تا رساندن این رقم به ۱۶۴ مورد ادامه خواهد داد و سپس تمامی یافتهها را در اختیار نهادهای تنظیم مقررات کشورها قرار خواهد داد.
دولت بریتانیا اوایل این هفته اعلام کرد که ۴۰ میلیون دوز واکسن فایزر را سفارش داده است که در صورت صدور مجوز برای این واکسن، ۱۰ میلیون دوز آن را تا پایان سال دریافت خواهد کرد. ایمنی ۲۸ روز بعد از تزریق واکسن طی دو دوز حاصل میشود و بنابراین، در طول زمستان پنج میلیون نفر در بریتانیا میتوانند واکسن را دریافت کنند.
جاناتان ون-تم، قائم مقام امور درمانی انگلستان، روز دوشنبه گفت: «امیدوارم که بتوانیم تا کریسمس مقداری واکسن دریافت کنیم، ولی مطمئن نیستم.» البته کارشناسان هشدار دادهاند که ذخیرهسازی و توزیع واکسن مقامات را دچار چالش بزرگی میکند.
ثبت دیدگاه