سید محمد تقی سجادی امروز در قم با اشاره به فعالیتهای آبخیزداری در استان قم اظهار کرد: ۱۵ میلیارد تومان از محل صندوق توسعه ملی به استان برای انجام این فعالیتها اختصاص پیدا کرد و اجرای طرحهای آبخیزداری جلوی سیلاب را میگیرد.
وی ادامه داد: ۴۵۰ میلیون مترمکعب ورودی آب به دریاچه نمک طی دهههای اخیر قطع شد، البته برداشت بی رویه از منابع این دریاچه موجب میشود که دریاچه نمک خشک تر شود، باید هر فعالیتی در این دریاچه پیوست زیست محیطی داشته باشد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم افزود: دریاچه نمک یک ظرفیت لایزال معدنی برای استان قم است، برای حفظ شاخصههای زیست محیطی و عدم توسعه کانونهای گرد و غبار در قم باید برداشت از ظرفیتهای این دریاچه به گونه ای باشد که کمترین تخریب صورت بگیرد.
سجادی روند اجرای پروژههای آبخیزداری در استان قم را جهش گونه دانست و تصریح کرد: اولویت اجرای این پروژهها در ۳۳۰ هزار هکتار پایین دست سد ۱۵ خرداد به سمت شهر قم است تا حرکت سیلاب به سمت این شهر را کنترل کنیم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم خاطرنشان کرد: در سال جاری با مشارکت مردم پروژههای پخش سیلاب و آبخوان داری را در شرق استان اجرا کردیم، مشوقهایی همچون واگذاری بهره برداری از اراضی به مدت ۳۰ سال برای اقداماتی همچون گردشگری و کشت گیاهان دارویی را برای تشویق مردم به مشارکت در این پروژهها در نظر گرفتیم./فارس
ثبت دیدگاه