جمعه, ۳۰ آبان , ۱۴۰۴ Friday, 21 November , 2025 ساعت ×
شناسه : 144383
مرداد ۲۴, ۱۴۰۰ ساعت: 12:01
تاثیر غذاهای حاوی ویتامین K در کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی

نتایج یک بررسی نشان می دهد: مصرف مواد غذایی سرشار از ویتامین K خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش می دهد.

به گزارش ایسنا، نتایج یک مطالعه جدید نشان داد: رژیم غذایی سرشار از ویتامین K می تواند خطر بروز بیماری های قلبی- عروقی مرتبط با تصلب شرایین (بیماری که بر قلب یا عروق خونی تاثیر می گذارد) را کاهش دهد.

یافته های این مطالعه در مجله انجمن قلب آمریکا منتشر شد.

محققان در این بررسی اطلاعات بیش از ۵۰ هزار نفر را مورد مطالعه قرار داده و به این موضوع پرداختند که آیا مصرف بیشتر مواد غذایی حاوی ویتامین K می تواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی مرتبط با تصلب شرایین را کاهش دهد.

دو نوع ویتامین K در مواد غذایی مصرفی وجود دارد: ویتامین K۱ در سبزیجات دارای برگ های تیره و روغن های گیاهی و ویتامین K۲ در گوشت، تخم مرغ و خوراکی های تخمیر شده از قبیل پنیر وجود دارد.

این مطالعه نشان داد افرادی که بیشترین میزان دریافت ویتامین K۱ را داشتند ۲۱ درصد کمتر در معرض بیماری های قلبی-عروقی مرتبط با تصلب شرایین قرار دارند. در مورد ویتامین K۲ نیز خطر بستری شدن در بیمارستان ۱۴ درصد کمتر بوده است.

به گفته متخصصان این کاهش خطر در همه انواع بیماری های قلبی مرتبط با تصلب شرایین به ویژه برای بیماری عروق محیطی ۳۴ درصد بوده است.

متخصصان تاکید کردند که مصرف میزان بیشتری از ویتامین K برای مصون ماندن در برابر بیماری تصلب شرایین و بیماریهای قلبی-عروقی بعدی آن حائز اهمیت است.

به گزارش ایسنا به نقل از هندوستان تایمز، متخصصان بر این باورند: ویتامین K به گونه ای عمل می کند که مانع از تجمع کلسیم در عروق اصلی بدن و کلسیفیکاسیون عروقی می شود.

انتهای پیام

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.