پنجشنبه, ۱۲ تیر , ۱۴۰۴ Thursday, 3 July , 2025 ساعت ×
شناسه : 6468
مرداد ۱۰, ۱۳۹۸ ساعت: 16:24
خاطرات خمیر مایه‌ی پژوهش‌ها هستند

نویسنده کتاب “زن آقا” گفت: اهمیت خاطره در این است که می‌تواند خمیرمایه‌ی پژوهش‌های مختلف باشند.

 ششمین کارگاه داستان حوزه هنری قم با حضور زهرا کاردانی و جمعی از نویسندگان، با موضوع خاطره‌نویسی و روایت‌نویسی برگزار شد.
زهرا کاردانی با اشاره ویژگی‌های خاطره نویسی، گفت: در خاطره تجربه و اراده راوی اهمیت دارد، اگر راوی، خود این شنیده‌ها و مشاهدات و تجربیات را کسب نکرده باشد و گفته‌های دیگری را بیان کند دیگر خاطره و خاطرنویسی به حساب نمی‌آید بلکه گردآوری خاطره است؛ اهمیت خاطره در این است که می‌تواند خمیرمایه‌ی پژوهش‌های مختلف باشند.
وی به انواع اتفاق اشاره کرد و افزود: دو نوع اتفاق داریم؛ یکی حادثه  و دیگری ماجرا است، ماجراها اتفاقات خیلی بزرگ تاریخی هستند مثل ۸ سال دفاع مقدس یا ماجرای مشروطه اما حادثه اتفاقات کوچک و جانبی یک ماجرای بزرگ هستند، خاطره به حادثه‌ها بر می‌گردد و خاطره‌نویسی مختص حادثه‌هاست.
نویسنده کتاب “زن آقا” در شرح ماجرا  بیان کرد: ماجرا چنان بزرگ است که مشاهدات و تجربیات هیچ کس نمی‌تواند ماجرایی را پوشش دهد، در واقع خاطرات حادثه‌های کوچی هستند که از دل یک ماجرای بزرگ بیرون می‌آیند.
وی اظهار کرد: خاطرات دو نوع کلی‌گو و جزئی‌گو هستند که بر اساس کلی‌نگری و جزئی‌نگری راوی خلق می‌شود، همچنین خاطرات رسمی و غیر رسمی هستند  که این نوع معمولا مورد استفاده رجل سیاسی قرار می گیرند.
کاردانی در تشریح خاطرات رسمی و غیر رسمی نیز گفت: خاطرات رسمی اتفاقات روزمره‌ای است که یک رجل سیاسی آن را می‌نویسد اما خاطرات غیررسمی اتفاقاتی هستند که در پشت پرده می‌گذرند.
گفتنی است، در هر یک از نشست‌های کارگاه داستان که عصر سه‌شنبه هر هفته به همت واحد آفرینش‌های ادبی حوزه هنری قم برگزار می‌شود با حضور یک کارشناس به یکی از مباحث مورد نیاز نویسندگان پرداخته می‌شود.  /ایسنا

 

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.