داریوش بلدی روز شنبه در جلسه ستاد بازآفرینی در استانداری قم اضافه کرد: ۴۸ درصد از ساکنان این منطقه نسبت به طرحهای بازآفرینی شهری موافق بوده و حاضر به همکاری با ستاد بازآفرینی شهری هستند.
وی گفت: مشکلات مالی مهمترین معضل ساکنان منطقه خاکفرج قم در بازآفرینی شهری و بهسازی واحدهای مسکونی است.
وی عنوان کرد: ۳ هزار و ۷۵۰ واحد مسکونی قم در مناطق چهارگانه هدف بازآفرینی شهری توسط بنیاد مسکن قم موردبررسی و نظارت قرارگرفته که از این بین برای یک هزار و ۶۴۶ واحد مسکونی پرسشنامه تکمیلشده است.
بلدی با بیان ضرورت فرهنگسازی و اطلاعرسانی در امر بازآفرینی شهری بیان کرد: نوسازی بافتهای فرسوده بیش از هر چیز دیگری نیازمند فرهنگسازی و اطلاعرسانی است.
وی اظهار کرد: زلزلهخیز بودن و وجود خانههای قدیمی فراوان نیاز به بازآفرینی شهری را در استان ضروری کرده است.
بلدی گفت: مشکلات اجتماعی و فرهنگی از دیگر معضلات اصلی بافتهای فرسوده است، در حال حاضر بافتهای قدیمی و با اصالت قم از ساکنان بومی خالی و اتباع خارجی در آن سکونت کردهاند.
مدیرکل بنیاد مسکن قم ادامه داد: تاکنون اعتباری از محل بازآفرینی بافتهای فرسوده به قم اختصاص پیدا نکرده، این درحالیست که در شهرهای زاهدان، خوزستان و زنجان اقدامات بازآفرینی شهری عملاً آغازشده است.
وی تصریح کرد: خیابان شهید رئیس کرمی از دیگر نقاط هدف استان در امر بازآفرینی شهری است، ۳۶ درصد از واحدهای این منطقه قدمتی بین ۳۰ تا ۵۰ سال دارند، نوع سازه این واحدها نوعاً آجر بوده و وضعیت بهتری نسبت به محله خاکفرج دارند.
بلدی گفت:: خیابان راهآهن سومین نقطه هدف بنیاد مسکن قم در امر بازآفرینی شهری می باشد، ۵۸ درصد از واحدهای مسکونی این خیابان قدمتی بین ۳۰ تا ۵۰ سال دارند، ۳۵ درصد ساکنان این خیابان موافق طرحهای بازآفرینی هستند.
وی ادامه داد: برای پیشبرد طرحهای بازآفرینی ارائه بستههای تشویقی از جانب شهرداری در امر تخفیفات عوارضی، نظاممهندسی در بخش مهندسان ناظر و بنیاد مسکن در تخفیف ارائه ماشینآلات آواربرداری ضروری است.
تکمیل فاز پنجم خیابان عماریاسر قم یکهزار و ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد
معاون شهرسازی و معماری شهرداری قم نیز دراین جلسه اعتبار موردنیاز برای تکمیل فاز ۵ خیابان عمار یاسر را یک هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان دانست و گفت: این طرح مهم ترافیکی تا چهار سال آینده تکمیل و مورد بهرهبرداری قرار خواهد گرفت.
غلامرضا جانقربان افزود: این پروژه مهم تا میدان سپاه ادامه پیدا میکند.
وی ادامه داد: ۱۱۰ هزار و ۴۳۱ مترمربع مساحت این طرح بوده که تاکنون ۳۴ هزار مترمربع معادل ۳۱ درصد از کل پروژه تملک و در اختیار شهرداری قم قرار دارد.
وی با اشاره به تجاریهای پیشبینیشده در طرح فاز ۵ عمار یاسر ادامه داد: در این پروژه ۴۷ هزار مترمربع ویژه تجاریسازی پیشبینیشده است.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری قم اضافه کرد: امسال تملک پلاکهای درگیر به اتمام رسیده و در سه سال آینده نیز روند احداث روگذر و زیرگذرهای به همراه بلوکهای پیشبینیشده اجرایی میشود.
جان قربان عنوان کرد: امسال، ۶۰۰ میلیارد تومان برای این طرح اعتبار هزینه میشود، که از این میان تاکنون ۱۷۰ میلیارد تومان برای تملک صرف و ۳۸۰ میلیارد تومان نیز برای ادامه تملکات تا پایان سال هزینه خواهد شد.
وی تصریح کرد: نرخ تورم در این پروژه ۱۰ درصد دیدهشده است، با بهرهبرداری از این طرح بخش مهمی از گرههای ترافیکی این محدوده روانسازی خواهد شد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: برای استفاده از اوراق مالی اسلامی در رابطه با بازآفرینی بافتهای فرسوده شهری قم، مقدمات اجرایی با ستاد بازآفرینی ملی صورت گرفته است.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری قم تصریح کرد: برای پیشبرد طرحهای بازآفرینی شهری، شورای شهر و شهرداری قم در مساله عوارض تخفیفات ویژهای در نظر گرفته است.
مساحت کل شهر قم ۱۲ هزار و ۹۰۰ هکتار است که از این میزان بیش از چهار هزار هکتار، بافت ناکارآمد شهری میباشد و حدود ۶۵ درصد جمعیت قم در آن ساکن هستند.
در استان قم، یک هزار و ۴۳۵ هکتار فرسوده و ۳۱۵ هکتار بافت تاریخی وجود دارد؛ از مجموع ۱۲ هزار و ۹۳۲ هکتار از اراضی کل شهر، ۳۰ درصد آن معادل چهار هزار و ۱۳۳ هکتار که ۷۱۵ هزار جمعیت دارد، نیازمند بازآفرینی شهری است. /ایرنا
ثبت دیدگاه