
کارشناس نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: قبل از انجماد سبزیجات و میوهها در فریزر، آنها را آنزیم زدایی کنید تا تازگی خود را حفظ کرده و بافت سفت و سختی پیدا نکنند.
مهندس لاله مظفری اظهار کرد: آنزیم زدایی (بلانچینــگ) نوعــی فرآینــد پخــت اســت کــه در آن مــواد غذایــی، بــه ویــژه ســبزیجات یــا میــوه، بــه میــزان بســیار انــدک در آب جــوش پختــه شــده و پس از بیــرون آوردن از اب جوش، داخــل آب یــخ فــراوان غوطــهور شده و یــا زیــر جریــان آب ســرد قــرار مــی گیرنــد (شــوک دادن یــا تــازه ســازی) تــا فرآینــد پخــت متوقــف شــود.
وی افزود: آنزیم زدایی مواد غذایی کمک می کند که مواد غذایی با گذشت زمان کیفیت خود را در اثر آنزیمهای طبیعی موجود در سبزیجات و میوه جات از دست ندهند. وی گفت: این عمل (آنزیم زدایی) همچنین برای حفــظ رنــگ و طعــم مــواد مغذی بکار مــی رود.
به گفته مظفری مزایای دیگر آنزیم زدایی شامل آفت زدایی و کاهش میکروب های موجود اســت.
وی گفت: توصیه میشود قبل از انجماد سبزیجات و میوهها در فریزر، آنها را آنزیم زدایی کنید تا تازگی خود را حفظ کرده و بافت سفت و سختی پیدا نکنند.







ثبت دیدگاه