سجاد چهرگانی روز پنجشنبه در همایش روز شهرداری و دهیاریها در تالار معصومیه فرمانداری قم افزود: روستاهای قم ظرفیت های خوبی در زمینه گردشگری دارند و باید نسبت به توسعه زیرساخت و خدماترسانی به آنها توجه لازم صورت بگیرد.
وی با اشاره به برخی از مشکلات اصلی روستاهای استان بیان کرد: سهم اندک روستاها از بودجههای عمومی از معضلات اصلی آنها در مسیر توسعهیافتگی است.
وی اضافه کرد: گردشگری یکی از مهمترین ظرفیتهای روستاهای قم محسوب میشود، در برخی از روستاهای بخش کهک در روزهای پایانی هفته آمد و شد بیش از ۴۰ هزار خودرو ثبتشده است.
چهرگانی با اشاره به مساله خدمات ایمنی روستاهای استان تصریح کرد: تقویت ایستگاههای آتشنشانی از جدیترین مطالبات روستانشینان است، در وضعیت فعلی اگر حادثهای رخ دهد امکان امدادرسانی بسیار دشوار می باشد.
وی بیان کرد: نوسازی و تجهیز ماشینآلات خدماترسانی از نیازهای مهم و ضروری روستاها و شهرهای تابع استان است.
از فرصتهای گردشگری شهرهای تابع قم حمایت نمیشود
شهردار شهر دستجرد قم و نماینده شهرداریهای شهرهای تابع استان نیز در این همایش با اشاره به مشکلات شهرداریهای شهرهای تابع قم گفت: منابع درآمدی شهرداریها هرسال محدودتر و ظرفیتهای درآمدزایی آن کوچکتر شده است.
مهدی پور رستم اضافه کرد: شهرهای تابع قم به دلیل کوچک بودن و در حاشیه قرار گرفتن ازنظر درآمدی با مشکل روبهرو هستند.
وی ادامه داد: برای رونق اشتغال در بخشهای قم بهویژه در دو بخش کهک و خلجستان باید برنامهریزی کافی برای توسعه گردشگری انجام شود.
پور رستم اضافه کرد: برای توسعه گردشگری در شهرهای تابع استان حمایتهای لازم صورت نمیگیرد و موازی کاریهای بین دستگاهی نیز فراوان است.
پور رستم در ادامه اظهار کرد: ماشینآلات مورداستفاده شهرداریهای شهرهای تابع قم بهشدت فرسوده شده و نوسازی و خرید ناوگان جدید نیز از توان شهرداریها خارج است، همچنین سهمیه قیر شهرهای تابع نوعاً با تأخیر به آنها تحویل داده میشود.
قم با مساحت حدود ۱۱ هزار کیلومتر مربع در حاشیه کویر، در فاصله ۱۴۰ کیلومتری جنوب شهر تهران قرار دارد؛ این استان دارای پنج بخش مرکزی، کهک، خلجستان، سلفچگان و جعفرآباد و پنج شهر قم، قنوات، کهک، دستجرد و جعفریه، ۱۰ دهستان و ۳۶۳ آبادی است.
طبق سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵، استان قم دارای ۱۲۷ روستا با جمعیت بالای ۲۰ خانوار است؛ جمعیت ساکن مناطق روستایی قم بیش از ۵۵ هزار و ۸۶۵ تن است که در قالب ۱۷ هزار و ۳۸۵ خانوار زندگی می کنند. /ایرنا
ثبت دیدگاه