دکتر”فاطمه میرساردو” در گفت و گو با خبرنگار ایسنا با اعلام این خبر با اشاره به آخرین وضعیت خرید تضمینی محصول پیازکاران جنوب کرمان گفت: خرید تضمینی پیاز در راستای اجرای ابلاغیه وزیر جهاد کشاورزی و دستورالعمل خرید و فروش پیاز تضمینی سازمان مرکزی تعاون روستایی از ۲۰ اسفند ۹۹ در جنوب کرمان آغاز شده و تاکنون بیش از ۱۴ هزار و ۶۰۰ تُن محصول پیاز از کشاورزان خریداری شده و در حال حاضر ادامه دارد.
وی از راه اندازی شش مرکز خرید در جنوب کرمان خبرداد و افزود: مراکز خرید در شهرستان های منوجان، قلعه گنج، رودبار جنوب، عنبرآباد، جیرفت و کهنوج راه اندازی شده اند.
میرساردو از خرید بیش از ۱۴ هزار تُن محصول پیاز تاکنون خبرداد و افزود: تا تاریخ ۲۵ فروردین ماه ۱۴ هزار و ۶۰۰ تُن پیاز با قیمت هر کیلوگرم ۵۹۶ تومان خریداری شده و روند کار ادامه دارد و آمار فوق نیز در حال به روز رسانی است.
وی بیشترین میزان خرید تضمینی محصول پیاز را به میزان ۸۴۰۰ تُن متعلق به شهرستان منوجان دانست و اظهار کرد: از ۱۴ هزار و ۶۰۰ تُن محصول خریداری شده تا تاریخ ۲۵ فروردین ماه ۸۶۰۰ تُن از شهرستان منوجان، ۲۳۶۶ تن جیرفت، ۱۴۰۰ تُن عنبرآباد، ۶۲۰ تُن رودبار جنوب، ۳۰۰ تُن کهنوج و ۶۷ تُن محصول پیاز از کشاورزان قلعه گنج خریداری شده است.
مدیر سازمان تعاون روستایی جنوب کرمان در پاسخ به این سوال که در فضای مجازی درخواست ها و پیشنهاداتی برای جلوگیری از اسراف و حیف و میل بیت المال مبنی بر ارسال پیاز خریداری شده در قالب طرح تضمینی به نهادهای حمایتی و اقشار آسیب پذیر که همین محصول را باید با قیمت زیاد تهیه کنند داده شده در این زمینه چه اقداماتی صورت گرفته، گفت: تاکنون ۱۳۷۴ تُن پیاز در اختیار کمیته امداد گذاشته شده و ۱۰۰۰ تُن به فروش رسیده که ۵۰۰ تُن جهت ارسال به مقصد بارگیری و ۱۳۰۱ تُن نیز در حال بارگیری و حمل به مراکز استان هاست که توسط کمیته امداد توزیع خواهند شد.
وی از پرداخت هزینه حمل این میزان محصول به مراکز استان ها و توزیع بین مددجویان توسط سازمان مرکزی تعاون روستایی خبرداد و گفت: مبداء و مقصد تحویل پیاز فقط نهادهای حمایتی هستند.
میرساردو در پاسخ به نقد صورت گرفته نسبت به قیمت مصوب خرید تضمینی پیاز که برای کشاورزان مقرون به صرفه نیست، گفت: همه این موضوع را قبول دارند و هزینه برداشت و حمل محصول تا مرکز خرید به عهده کشاورز است و این نرخ توسط شورای اقتصاد مصوب و به وزارت جهاد کشاورزی ابلاغ شده و سازمان تعاون روستایی فقط مجری این مصوبه است.
وی همچنین تعیین تکلیف نهایی محصول پیاز را که در مراکز خرید نگهداری می شوند، مستلزم دستور سازمان مرکزی تعاون روستایی کشور دانست و گفت: با توجه به اینکه پیاز محصولی تازه خور و فسادزا است، بعد از ارسال به نهادهای حمایتی و توزیع بین مددجویان، تصمیم گیری برای مابقی به عهده سازمان مرکزی تعاون روستایی است.
میرساردو در پاسخ به این سوال که پیش بینی می شود چه میزان پیاز در قالب طرح تضمینی خریداری شود گفت: با توجه به اینکه برداشت محصول برای کشاورزان عمده صرفه اقتصادی ندارد لذا تاکنون هیچ اقدامی نسبت به برداشت و تحویل محصول خود انجام نداده اند که اگر این اتفاق بیفتد میزان خرید قابل توجه خواهد بود.
مدیر تعاون روستایی جنوب کرمان عملکرد هر هکتار پیاز طرح دوم را براساس اعلام کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان به طور میانگین ۵۰ تُن در هکتار عنوان کرد و افزود: سطح زیرکشت پیاز طرح دوم ۷۲۰۰ هکتار نیز اعلام شده که روزانه بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ تُن خریداری شود.
وی در پاسخ به این سوال که تمهیدات لازم برای کاهش هزینه های برداشت و حمل محصول پیاز چیست، گفت: هزینه های برداشت و حمل تا مرکز خرید به عهده کشاورز است اما با قرارگاه خاتم الانبیاء برای حمل به مراکز استان ها و دراختیار قرار دادن به نهادهای حمایتی رایزنی صورت گرفته که در زمینه حمل و نقل کمک کنند.
میرساردو تنها راه توزیع رایگان محصول خریداری شده را توسط کمیته امداد و بهزیستی اعلام کرد و گفت: در غیر این صورت هیچ گونه توزیعی نخواهیم داشت و به عنوان مدیر تعاون روستایی جنوب کرمان نسبت به هر یک کیلو محصول خریداری شده تعهد دارم.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه