سه شنبه, ۱۶ اردیبهشت , ۱۴۰۴ Tuesday, 6 May , 2025 ساعت ×
شناسه : 21750
اسفند ۱, ۱۳۹۹ ساعت: 10:55
تداوم بررسی بودجه ۱۴۰۰ شهرداری در کمیسیون های تخصصی شورای شهر

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و امور سرمایه گذاری شورای اسلامی شهر قم از تداوم بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ شهرداری قم در کمیسیون های تخصصی شورای اسلامی شهر قم خبر داد.

مجید اخوان در گفت و گو با خبرنگار فارس در قم با اشاره به وصول لایحه بودجه ۱۴۰۰ شهرداری و سازمان های وابسته به شورا و آغاز بررسی آن در کمیسیون های تخصصی اظهار کرد: این لایحه در دو بخش منابع و مصارف تنظیم شده که بخش منابع به درآمدها و بخش مصارف مربوط به هزینه های جاری و عمرانی است.

وی افزود: بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۰ شهرداری قم با الهام از تحقق ۱۰ ماهه گذشته درآمد شهرداری و همچنین تفریغ بودجه سال ۱۳۹۸ در چارچوب برنامه ۵ ساله شهرداری و برنامه چشم انداز بیست ساله انجام می شود.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و امور سرمایه گذاری شورای اسلامی شهر قم همچنین اضافه کرد: بخش درآمدی این لایحه دارای سه ردیف اصلی است که ردیف نخست به درآمدهای داخلی شهرداری اعم از اقلام ساختمانی شامل پروانه، مازاد تراکم، تغییر کاربری، عوارض مشاعی، حذف پارکینگ و جرایم کمیسیون ماده صد و همچنین عوارض مشاغل و مالیات ارزش افزوده اختصاص دارد و حدود ۵۰ درصد بودجه از این محل تأمین خواهد شد.

وی سرفصل دیگر بخش درآمدی شهرداری را در فروش املاک و اموال و ارائه سهم شهرداری بر اساس توافقات معوّض و مزایده ای دانست و ادامه داد: یک سوم درآمدهای بودجه شهرداری قم نیز مربوط به این سرفصل است.

اخوان اضافه کرد: مابقی منابع درآمدی شهرداری از خارج از شهرداری تأمین می شود که تسهیلات بانکی، دریافت وام، فروش اوراق مشارکت برای بازآفرینی شهری و همچنین دیون دولت یا اوراق خزانه به عنوان مطالبات شهرداری از دولت از آن جمله است، ضمن آن که سهم شهرداری در پروژه های مشارکتی و سرمایه گذاری هم در این بخش قابل وصول است.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و امور سرمایه گذاری شورای اسلامی شهر قم با اشاره به این که در بررسی لایحه بودجه شهرداری ابتدا به سرفصل های درآمدی توجه می شود گفت: این سرفصل ها منطبق با امکان تحقق و بر پایه بررسی توجیهات ارائه شده به جمع بندی خواهد رسید و در ادامه به ردیف های هزینه ای خواهیم رسید.

وی با بیان این که هزینه های جاری شهرداری قم شامل حقوق و دستمزد و خدمات شهری تا ۴۰ درصد مصارف بودجه را تشکیل می دهد یادآور شد: در این لایحه به حدود ۸۰۰ پروژه برای تملک، توسعه فضای سبز، آسفالت شوارع، جدول گذاری، احداث خیابان و مانند آن در قالب پروژه های عمرانی پرداخته می شود.

اخوان با تاکید بر این که درآمدها و هزینه های شهرداری در یک دوره یک ساله باید به یک تراز معقول و منطقی برسد اذعان کرد: البته ممکن است در طول سال و بر اساس مقتضیات روز، نیاز به اصلاحیه یا متمم در بودجه باشد که ارائه خواهد شد.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و امور سرمایه گذاری شورای اسلامی شهر قم با اشاره به این که در بررسی این لایحه به بودجه ۱۴ سازمان شهرداری هم پرداخته می شود بیان داشت: بودجه این سازمان ها حدود ۳۵۰ تا ۴۰۰ میلیارد تومان است که باید در این بین، سازمان توسعه و عمران شهرداری را به عنوان مجری پروژه های مهم عمرانی و همچنین تأمین آسفالت و موتوری به عنوان مهم ترین سازمان زیرمجموعه شهرداری قم معرفی کرد.

اخوان افزود: البته در بین این سازمان ها، برخی مانند سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی به عنوان سازمان صرفا خدماتی شناخته شده و توسط شهرداری حمایت و تأمین می شوند، اما برخی دیگر در کنار متولی بودن برخی از وظایف شهرداری، مکمّل خدمات شهرداری هم محسوب می شوند.

وی ابراز امیدواری کرد بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ شهرداری قم در مهلت قانونی و در کمیسیون های تخصصی شورای اسلامی شهر به نتیجه برسد.

وی اضافه کرد: این لایحه پس از نهایی شدن در کمیسیون های تخصصی و کمیسیون تلفیق شورا، به نشست رسمی و علنی شورای اسلامی شهر ارائه می شود تا پس از تصویب نهایی و تأیید در کمیته انطباق، شاهد برنامه مشخص شهرداری قم از ابتدای سال ۱۴۰۰ باشیم.

انتهای پیام/


ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.