کوکو بادکوبه شمالی یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است، که بیشتر در شمال کشور تهیه میشود. کوکو بادکوبه در مازندران هم درست میشود و به کوکو بادکوبه مازندرانی معروف است. ک
کوکو بادکوبه غذای اصیل روستاهایی هست که کنار دریا واقع شدند و با پرندگان وحشی و مرغان هوایی درست میشود و فقط مختص گیلان نیست و در مازندران و سایر استانهای شمالی هم درست میشود.
دستور پخت کوکوی بادکوبه خیلی ساده و آسان است و به مواد اولیه زیادی هم نیاز ندارد و برای مهمانیها و دورهمیهای دوستانه هم غذای مناسبی است و حتی در مراسم عروسی هم با مقداری تغییرات جزئی سرو میکنند. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه کوکو بادکوبهای در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر
سینه مرغ ۱ عدد
تخم مرغ ۴ عدد
زرشک ۴ قاشق غذا خوری
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذا خوری
سیب زمینی متوسط ۴ الی ۵ عدد
پیاز سرخ شده ۳ قاشق غذا خوری
نمک و فلفل به میزان لازم
بکینک پودر به میزان لازم
زعفران دم کرده ۲ قاشق غذا خوری
آب لیمو ۱ قاشق غذا خوری
طرز تهیه کوکو بادکوبهای
مرحله اول
در ابتدای کار، مرغ را با یک پیاز و ادویه دلخواه و آب میگذاریم تا بپزد. سپس آن را ریش ریش میکنیم. سیب زمینیها را شسته و پوست میکنیم و به صورت نگینی خرد کرده و آنها را سرخ میکنیم و به مرغ ریش ریش شده اضافه میکنیم.
مرحله دوم
سپس زرده و سفیدههای تخم مرغ را از هم جدا میکنیم. سفیدهها را کمی با همزن میزنیم تا سفید رنگ شود و زردهها را هم جدا با همزن میزنیم تا از حالت لختگی در بیاید. بعد زعفران، زرشک و پیاز داغ را به زرده اضافه میکنیم.
آن را هم میزنیم و، چون میخواهیم کوکوی ما دو رنگ شود در این مرحله رب را اضافه نمیکنیم و سینههای مرغ پخته و ریش شده را به آن اضافه میکنیم. سپس آبلیمو، سیب زمینیهای سرخ شده، نمک، فلفل و بکینگ پودر را به مواد اضافه میکنیم.
مرحله چهارم
سفیدهها را هم به آن اضافه میکنیم و خوب مخلوط میکنیم. اگر سفیده و زرده را از هم جدا نکرده بودیم، تخم مرغ کامل را در این مرحله اضافه میکنیم. چون میخواهیم کوکو دو رنگ شود، یک مقدار از مواد را درون ظرفی میریزیم.
مرحله پنجم
سپس به آن رب گوجه فرنگی را اضافه میکنیم که یک قسمت از مواد ما زعفرانی و قسمت دیگر رنگ قرمز داشته باشد. چون کوکو را درون فر میپزیم کف ظرف مورد نظر را چرب میکنیم. بعد از موادی که رنگ زعفران دارد کف ظرف پر میکنیم.
سپس با قاشق سطح آن را صاف میکنیم. سپس لایه بعدی را که با رب گوجه مخلوط کرده بودیم روی آن میریزیم و روی آن را با فویل میپوشانیم. در فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد، به مدت ۴۰ دقیقه میگذاریم تا بپزد.
مرحله هفتم
توجه داشته باشید که این کوکو را میتوانیم مانند دیگر کوکوهای ایرانی هم در فر و هم در ماهیتابه درست کنیم. البته روی گاز بهتر است. از قالب مستطیل شکل در سایز کوچکتر استفاده شود که کوکوی کلفتی داشته باشیم.
مرحله هشتم
این باعث میشود که برشهای مستطیلی و مجلسی تری داشته باشیم. در این آموزش برای بالابردن کیفیت و تردی این کوکو سفیده و زرده از هم جدا شده است. ولی اگر دوست داشتیم میتوان تخم مرغ کامل را یک جا اضافه کرد.
منبع: چی شی
ثبت دیدگاه