به گزارش بازتاب خبر، «نتانیاهو، ترامپ را برای دریافت جایزه صلح نوبل نامزد کرد».
به محض دیدن این تیتر برای اولین بار، موج پرسشها در ذهنم سرازیر شد: آیا ترامپ را میتوان مستحق دریافت جایزه صلح نوبل دانست؟ آیا منظور از جایزه صلح نوبل، همان است که «آلفرد نوبل» سوئدی برای اولین بار به جهان معرفی کرد؟ کسی سزاوارتر از نتانیاهو نبود که این جایزه را به ترامپ هبه کند؟…
جریان سیال پرسشها همچنان ادامه داشت و اینکه در ضیافت شام این سومین دیدار رئیسجمهوری آمریکا با نخست وزیر رژیم صهیونیستی از زمان به دست گرفتن قدرت، در سالن آبی کاخ سفید چه گذشت چندان برایم سوالبرانگیز نبود و بنابراین با سه کلیدواژه «نتانیاهو»، «جایزه صلح نوبل» و «ترامپ» تصمیم گرفتم چگونگی بازتاب این خبر را در رسانههای اسپانیاییزبان بررسی کنم.
ابتدا سری به پرتیراژترین روزنامه اسپانیا، «ال پائیس» زدم که نوشته بود: نتانیاهو که به اتهام جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت با حکم بازداشت از سوی دیوان کیفری بینالمللی مواجه است، نامهای را به ترامپ داد که آشکارا نمایشی برای چاپلوسی بود. در این نامه، او رئیسجمهوری آمریکا را برای دریافت جایزه صلح نوبل پیشنهاد داده بود؛ جایزهای که ترامپ سالهاست معتقد است شایسته دریافت آن است.
«نتانیاهو، ترامپ را به خاطر بمباران ایران، نامزد جایزه صلح نوبل کرد»روزنامه «لا وانگواردیا» حتی با تیتری معنادار و انتقادی به سراغ این خبر رفته بود: «نتانیاهو، ترامپ را به خاطر بمباران ایران، نامزد جایزه صلح نوبل کرد». «بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، رهبر کشوری (رژیمی) که بمبارانهایش بیش از ۵۶ هزار فلسطینی را کشته و دو میلیون نفر از اهالی غزه را در کمتر از دو سال آواره کرده است، دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا را به دلیل بمباران تاسیسات هستهای ایران، برای دریافت جایزه صلح نوبل نامزد کرد».
به نوشته این رسانه اسپانیایی، «نتانیاهو در حرکتی که اکنون به عنوان یک الگو و استانداردی برای رهبران خارجی شناخته میشود که قصد تملق به ترامپ را دارند، گفت: آقای رئیس جمهور، میخواهم نامهای را که به کمیته جایزه نوبل فرستادم، به شما تقدیم کنم. این نامه نامزدی شما برای جایزه صلح است که کاملا شایسته آن هستید و شما باید آن را دریافت کنید».
تارنمای «ال دیاریو» در معرفی کامل نتانیاهو به عنوان اهداکننده این درخواست نامزدی نوشت: نخست وزیر اسرائیل، که به اتهام نسلکشی در قتل عامی که در غزه به انتقام حملات حماس در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) انجام میدهد، توسط دادگاههای بینالمللی تحت پیگرد است. بیش از ۵۶ هزار نفر در نوار غزه در تهاجمی که بیپایان به نظر میرسد، جان خود را از دست دادهاند؛ تهاجمی که با محاصره ارسال کمکهای بشردوستانه برای مردمی که در آوارگی اجباری مداوم، همراه است.
«جنایتکاران به یکدیگر پاداش میدهند؛ نتانیاهو، ترامپ را برای جایزه صلح نوبل پیشنهاد داد»«جنایتکاران به یکدیگر پاداش میدهند؛ نتانیاهو، ترامپ را برای جایزه صلح نوبل پیشنهاد داد»؛ این تیتر تارنمای شبکه تلویزیونی «تلهسور» آمریکای لاتین بود که در ادامه نوشته بود: نتانیاهو که رهبری رژیمی را بر عهده دارد که مسئول قتل عام دهها هزار فلسطینی در نوار غزه است، با وجود همدستی واشنگتن در کارزار نابودی مردم فلسطین، دونالد ترامپ را برای دریافت جایزه صلح نوبل نامزد کرد.
اقدام نتانیاهو فراتر از رسانهها، واکنش شدیدی را در میان کاربران اینترنتی اسپانیاییزبان برانگیخت که حتی به تمسخر و کنایه منجر شد. کاربران اینترنتی با برجسته کردن جنایات نتانیاهو علیه غزه و جنگ مداوم علیه غیرنظامیان فلسطینی در نوار غزه، او را شایسته اظهارنظر در مورد موضوع صلح، به ویژه به نفع کسی مانند ترامپ، ندانستند.
برخی ترامپ و نتانیاهو را «جنایتکار جنگی» توصیف کردند و خواستار محاکمه آنها در دادگاههای بینالمللی شدهاند.
یکی از کاربران اهل اسپانیا نوشت: دیدن اینکه نتانیاهو، ترامپ را برای «جایزه صلح نوبل» نامزد کند، مثل این است که ببینید موسولینی، هیتلر را برای جایزه «حقوق بشر» نامزد کند.
«جایزه صلح نوبل از طرف نتانیاهو برای ترامپ! این یک دیستوپیای واقعی است»
کاربر دیگری از ونزوئلا نوشت: جایزه صلح نوبل از زمانی که روسای جمهوری جنایتکار آمریکا برای دریافت آن نامزد شدند، دیگر موضوع جدی نخواهد بود.
کاربر اسپانیایی دیگری گفت: این اخبار جعلی تواید شده با هوش مصنوعی نیست، بلکه یک دیستوپیای (ویرانشهر) واقعی است که به طور فزایندهای در حال گسترش است. نتانیاهو، ترامپ را برای جایزه صلح نوبل نامزد کرده است.
وی میافزاید: ترامپ نامزد جایزه صلح نوبل شده است. تاریخ تکرار میشود. هیتلر نیز در سال ۱۹۳۹ نامزد این جایزه شده بود.
کاربر دیگری از کلمبیا این نامزدی را به سخره گرفت خاطرنشان کرد: فوقالعاده است! دو رفیق، به «دنیای جدید و شگفتانگیز» خود نگاه میکنند: بیبی (نتانیاهو)، جایزه نوبل را برای دیگری پیشنهاد میدهد و آن دیگری اخراج فلسطینیها و اخراج آنها به یک کشور همسایه را پیشنهاد میدهد.
«جایزه یونیسف نیز باید به نتانیاهو به خاطر فداکاری خستگیناپذیر برای کودکان تقدیم شود!»کاربر دیگری نوشته است: نتانیاهوی نسلکش به آمریکا سفر کرده و نامهای به ترامپ تحویل داد که در آن او را برای جایزه صلح نوبل نامزد کرده بود، آن هم پس از آنکه ترامپ ایران و یمن را بمباران کرد و ۱۶۲۰ تن بمب به اسرائیل تحویل داد تا کودکان غزه را قتل عام کند.
«مانو پیندا» نماینده سابق پارلمان اروپا از اسپانیا با زبانی طعنهآمیز نوشت: جایزه یونیسف نیز باید به نتانیاهو به خاطر فداکاری خستگیناپذیرش برای کودکان تقدیم شود!
جایزه صلح نوبل از نظر تاریخی نمادی از گفتوگو، آشتی و تعهد اخلاقی به حقوق بشر بوده است. در این راستا، نامزدی ترامپ به ویژه از سوی نتانیاهو، پارادوکسی ناخوشایند و آزاردهنده ایجاد میکند. پرسشی که اکنون مطرح است اینکه آیا جنگافروزانی که به شعلهورتر شدن درگیریهای جهانی دامن میزنند، میتوانند خود را به عنوان مروجان صلح معرفی کنند!؟
ثبت دیدگاه